Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (48)

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Copak jde nemilovat Jareho?:o) A nebrecet kdyz Andelce zemre Tonicek?...V "humoreskach" je prijemne a hlavne primerene namychano dobrodruzstvi, vtip, romantika i smutek. Tak akorat, aby se to dalo snest.

plakát

Všichni moji blízcí (1999) 

Tenhle film jsem temer od pulky nevidela, pres vlnu slz, ktere se vyroji z oka. Do ted si nejsem uplne jista zda konec filmu mam brat, ze je stastny nebo naopak. Stale me prepada myslenka, jake to muselo byt zit s vedomim, ze cela rodina zemrela a me nechali zit. A vlastne co je lepsi ?... zit s tim vedomi a nebo zemrit, ale do posledni chvile byt se svymi blizkymi. Snad k nasi generaci bude osud milosrdnejsi a takove otazky nebudeme muset resit. Jeste silnejsi je mraz na zadech, kdyz vis, ze je to podle skutcnost. Urcite doporucuju i dokument o Wintonovi a vsech zachranenych, dnes uz ne, "detech", kde take oko nezustava suche.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Mych slznych kanalku se zmocnila vlhkost :) Az dodnes jsem o Billy Elliotovi jen slysela a videla ukazky. Tenhle snimek me vzal uz od uvodnich titulku. Jamie Bell nenasilne a presvedcive hraje kluka, ktery se nestydi byt sam sebou. Stephanu Daldrymu se povedlo natocit bezvadny "dojak", u ktereho nemam pocit, ze lidske emoce jsou nastrojem kyce. Billy Elliot urcite pripisu na seznam nejoblibenejsich filmu.

plakát

Hitler a holocaust (2000) (seriál) 

Povedeny dokument. Efektivni jsou hlavne zpovedi, tehdy mladych, vojaku a zamestnancu Hitlera, kteri byli jen ovlivneni svou dobou. Dokumentu se dari ocistit jmeno Nemcu a zobrazit je jako lidi. Tato doba nebyla jednoduch a obcas se vydarilo "drzet hubu a krok".

plakát

Dobrá čtvrť (2005) (seriál) 

Dle mého názoru je to velmi povedený seriál. Je pochopitelné, že se autoři snažili utvořit velmi pestrý a zajímavý scénář - pokuď mohu mluvit za sebe, myslím,že má,lo, které osudy jsou natolik pestré, Proto chápu, že do jednoho osudu "namačkali" jich několik. Osobně mě velmi mile potěšil Tomáš Hanák. Ještě máme před sebou polední díl,ale prozatím je pro mě nejvíce emocemi nabitou scénou chvíle,kdy "sdělaná" Kateřina přijde domu a táta jí ukáže fotografie její nemocné matky.

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Nesmíte od "kalíka" očekávat, že to bude druhý "Edward". Tak trochu jsem tuhle chybu udělala. Je to Možná na jednu stranu kýčovité, ale když sami upustíme uzdu dětské fantazii, které by v nás mělo ještě trochu zůstat, nebudeme se divit ničemu. Je obdivuhodné, jak si Burton dokáže pohrávat. A co Johny Depp - tam mi padala čelist, když jsem viděla, co dokáže jeho mimika. A opravdu rafonovaná byla televizní místnost - Opice od Kubricka a Hitchcockova sprcha. Pochopí, kd uvidí. Ale nejzajímavější na tom byli Umpa.Lumpové a jejich songy. Trochu přeslazený je happy-end. Ten mě moc nevzal za srdce.

plakát

Hrdý Budžes (2003) (divadelní záznam) 

Nemůžu hodnotit jinak než nejlíp. Hrdý Budžers je pro mě Biblí. Je pravda, že kamera dost ubírá an celkovém zážitku. Ten je Nenahraditelný na divadle... . Na "Budžesovi" jsem byla třikrát a půjdu klidně ještě stokrát. Vidět Báru Hrzánovou a vidět ji v roli osmileté Helnky Součkové a věřit jí, že je dítětem je ta nejkrásnější věc, co jsem na divadle zažila. Postupně vedle komiky vyniká i tragika života v té době. Na divadle je zřetelné, že čím víc repríz má za sebou, víc si je užívá. Schválně protahuje slova a napíná diváka. To mi v tomto záznamu chybělo. Pokud se někomu líbil tento televizní záznam, vřele doporučuji jít na to do divadla.. to se pak počůráte blahem i smíchy:) Hrzánka si to skvěle užívá a i její dva(čtyři - když počítám i loutky) "nahrávači" předvádějí psí (herecké) kusy. ...

plakát

Vlak dětství a naděje (1985) (seriál) 

Člověk neví, jestli má brečet nebo se smát. Pokud někdo neví, co je tragikomické, tohle je krásný příklad. není nad Amozonku - dle mého názoru je to životní role Heleny Růžičkové.

plakát

Maléna (2000) 

Poutavý příběh i kamera. Nejsou vynechány zlehčující záýležitosti i prvky tvrdé reality druhé světové války. S mladým Renátem toužíte i soužíte.

plakát

Román pro ženy (2004) 

Dost mě zklamalo, že je na filmu vidět, kdo do něj vrazil prachy...až nesnesitelná propagace "financovatelů". Krapet mě omrzel i Viewegův způsob vyprávění, ale nesmí se upřít pár věcí, jenž by se dali hodnotit kladně a tím pádem vyzdvyhují film na průměr. Opravdu bezvadná je Simona Stašová se svým světáckým výrazem a bezvadnou angličtinou:) Vašut mi přišel nakažený hollywoodským virem - připomínal mi Bruce Willise:)