Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Pohádka

Recenze (6)

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Jako člověk, který železnici rozumí a dává mu živobytí, bych tomu měl napálit odpad. Taková přehlídka nesmyslných stereotypů o železnici tu už totiž dlouho nebyla. Hlavně zpráva pro všechny, co vlakem normálně nejezdí: železnice se (naštěstí) docela slušně proměnila. Film by se dal shrnout jako jízda po lokálce ve filmovém motoráčku řady 810 (s retro označením M152) s nepřeplňovaným vznětovým motorem Liaz ML634 a převodovkou Praga 2M70. Šlape to dobře a občas to příjemně poskočí. Prvních 30 minut si užíváte romantiku jízdy, dalších 30 minut si říkáte, jak jsou ty nízké lavice nepohodlné a posledních 30 minut přemýšlíte, jestli jste neměli přeci jen jet autobusem. Je to sbírka nádherných momentů a situací u kterých je škoda, že nenesou hlubší poselství (jako třeba u Vlastníků, kde jsem ho viděl). Škoda, že si nenechali poradit třeba od výpravčího (tč. instruktora autoškoly) železniční reálie, třeba jak má vypadat dopravní kancelář. Používají se tam normální telefony, počítač a neválí se tam spisy jako u soudu. Je to skutečně nesmyslný kontrast, když tam ostatní používají smártfouny a informace se dostane do hodiny všude. Naštěstí tam na více takových blbin nebyl prostor. Celkově jsou to slabé 4*

plakát

Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006) 

Disneyovka pro dospěláky s auty a driftujícím bama boyem. Herecké výkony nejsou žádný zázrak, ale když to filmu odpustíme, tak je to celkem slušná akční nálož rychlých aut, pěkných holek a japonských šíleností, jak je vidí amíci. Navíc k tomu hraje dobrá hudba a celkově to lahodí oku. Má to zkrátka všechny aspekty dobré pohádky, i proto to hodnotím tak vysoko. Jasně, ve finále všichni víme jak to skončí, ale znáte pohádky, které nekončí happyendem?

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

Příběh filmu je absurdní, divný, nadpozemský, všední.  Ale celé to nakonec dává ohromný smysl. Každý potřebujeme občas popostrčit (nebo rovnou nakopnout?), aby nám to došlo. Bylo tam sice pár chvil a viditelných detailů, které můj dojem z filmu sráží (třeba přiblížení na v pozadí jedoucí vlak, který náhodou změní barvu...), ale za skvělé herecké výkony, velké poselství a skutečně drsně pojatý závěr 5*.