Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Válečný

Recenze (5)

plakát

Bluestone 42 (2013) (seriál) 

Topík, prostě topík :D krásný suchý humor zapadající do vojenského tématu a perfektně napsané postavy. Třetí série už za zbytkem jemně pokulhává, ale pořád drží na 5 hvězd - takhle dobře už jsem se dávno nezasmál.

plakát

Očista (2013) 

Po dlouhé době a na naléhání kámoše jsem se na to konečně podíval a musím říct: Meh! Jelikož žijeme v ideální společnosti tak už nemlátíme svoje děcka a to ani preventivně ani výchovně a z toho vznikají problémy. Starší dcérenky si šamstry potají tahají dom, namísto aby chodili na sená a mladší ogárci se chovají jak dementi nebo líp anglický výraz fucktards. Jedno špatné rozhodnutí pak střídá druhé - když už se badguys dostanou dovnitř baráku, tak namísto abych si udělal nějaký opevněný bod a ten bránil, tak se courám po celém Kárlštejnu jak na prohlídce. No prostě MeH!

plakát

Základna (2019) 

Dlouho jsem přemýšlel co k tomu napsat, režisér nám krásně naservíruje život na nejhůře umístněném opevněném bodu USA v Áčku, včetně průřezu společnosti který tam je - idealistický velitel, vypočítavý velitel, drsnej voják, vtipálek, rodině založený voják a fucktard.... A pak přijde akce, hadráci mají tentokrát hodně navrch, opěrný bod je na nejdebilnějším možném místě a je tam tak dlouho beze změny, že ho kozom*di podrobně znají. Ač nemám rád filmové akce, plné střihů a třesoucí se obrazovky tady to funguje a dokresluje to atmosféru absolutního chaosu na místě, no a pak následuje obětavost místní posádky, kterou nejlépe vystihl Eric Bana aka Hoot v BHD. A moje oblíbené okénko na závěr, co jste dělali když vám bylo 21-30 let? Protože tak staří byli ti kluci co tam byli a někteří i zůstali.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Gimme more! Guy Ritchie protentokrát opustil svoji humorem nabitou britskou gangsterku a naservíroval syrový příběh pomsty. Celý čas jsem to žral a nemohl se odlepit od obrazovky aby to pak zabila závěrečná přestřelka. Celý čas je to syrové reálné jen pro to, aby na konci bad guys bez mrknutí oka ustáli několik zásahu z G36K do helmy. Nic až na tu přestřelku (a že za ni hvězdu strhnu - už by se to měli naučit dělat pořádně Únosci (2000) Nelítostný souboj (1995)) je to hodně dobrý.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Vždy když koukám, na nějaký válečný film (a že je mám hodně rád), zvlášť podle skutečných událostí, tak si rád zjistím jak to ve skutečnosti bylo. Tady se tvůrci snažili a až na pár nesmyslů jim to za pomoci CGI podle mě vyšlo. Jo CGI místy hezké místy otřesné, holt dnes už nikdo nezaplatí maketu letadlové lodě, kterou pak vyhodí do vzduchu :D Každopádně, film hezky odsejpá, obsazení mi vyloženě na role sedlo, i když není moc co hrát - film není o vnitřních pocitech postav, ale o tom co je potřeba udělat a že to udělat zvládli. Rád si pak i zjistím, kolik let bylo hlavním aktérům a porovnám to s tím co jsem v jejích věku dělal já. Tak třeba Dick Best byl o kousek mladší, když shodil dvé bomby na dvě japonské letadlovky v jeden den. Hmm já si zvládl objednat McShit a nezkurvit nic v práci.