Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

wosho 

všechny recenze uživatele

McQuarrie si pro svůj režíjní debyt napsal sám scénář a při jeho psaní se asi moc koukal na filmy Q. Tarantina. Jinak fakt nevím, co ho napadlo do filmu narvat bizardní situace a dialogy -prostě to co filmu jen škodí a děj nerozvádí (třeba předtitulková scéna, či návštěba spermakliniky). Kostra děje není kdovíjak originální a nápad třetinu filmu postavit na tom, jak se všechny postavy domlouvají a plánují jak ostatní přechytračit nic moc promyšlený a natočený. A v tom je největší provlém Únosců, filmu silně chybí pohled nezaujaté postavy-režiséra. McQuarrie je dobrý žánrový scénarista, ale coby režisér mnohdy selže, neumí navodit správnou často atmosféru (scény hádky a rostržky otce a syna je bídně ubíjející, bez správné gradace). I přesto se mu podařilo film ukočírovat dobře do konce a úvodní honičku a závšrečnou přestřelku zvládl velice kvalitně. A měl velké štěstí na herecké obsazení. Celkově jsou Únosci dobrým, byť nevyváženým žánrovým snímkem, který se kultovním stane asi těžko. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Nebýt Benicia(!), dala bych o hvězdičku méně. Až tak jsem opět neobjektivní. Protože v týhle roli mě potěšil, sedla mu přímo na tělo a já si užívala každej jeho záběr - tudíž pro mě ve filmu skoro nebylo hluchý místo. Pravda ale je, že v rámci možností se mi líbilo víc aspektů: hudba, tempo, idea, charaktery a vztah obou parťáků, pointa a hlavně skvělá závěrečná přestřelka, která se mi líbí moc, jak jen se může ženský líbit. Pravda, Ryan Phillippe mi zpočátku nesedl, ale to je můj problém. Škoda, že se film sám trochu přeceňuje a snaží až moc, přesto je pro mě příjemným snímkem. (Pánům číst zakázáno - Longbaughovi nemohli vybrat kalhoty, který by mu padly víc.) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobne aj ja som mal na niektorých miestach pocit že zaspím, no niekde v strede filmu začnú mať akcia a brutalitky veľmi veľký nárez a väčšinu filmu prevláda potom už len parádna jazda. Dobrá zápletka a veľmi dobré spracovanie akčných scén. Del Toro a Phillippe zohrali veľmi podarenú dvojicu, ktorá po unesení dievčaťa ani len netuší do akých sračiek sa dostali. A po mojej fajnšmekrovke 'Equilibrium' sa mi čím ďalej tým viac začína páčiť Taye Diggs. 80%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Docela hezký film s „podivnou atmosférou“ – zvláštní jsou především postavy. Hlavní dva hrdinové – únosci jsou sice typičtí outsideři vs zkušení profesionálové, ale párkrát se zmíní, že již několik lidí zabili. Zvláštní je setkání del Tora a Caana, ačkoli motiv setkání dvou nepřátel také není zcela původní (viz Nelítostný souboj). Celá situace je patřičně zamotaná, je zde mnoho vedlejších postav se svými motivacemi. Nicméně hlavní klad jsou přeci jen herci – velmi se mi líbil Caan i oba únosci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Sešli jsme z cesty a vydali se za štěstím. Věděli jsme, že ono nás taky hledá. A nepokoušíme osud kvůli pár drobnejm..… Tak předně: připomíná mi to ,,Tarantina“. A nejen tím, že sympatičtí záporáci, ,,vlítnou“do pořádných sraček. Přestřelky, drsný keci a těhotná ženská krvácející na všechny strany. A jak situace houstne, krve přibývá. Výborný Del Toro (ale i ostatní jsou v pohodě!) ve filmu plném násilí a drsné mluvy s nádhernou závěrečnou přestřelkou, pro který jsou 4* asi moc, ale já tohle můžu! P.S: Tohle dětem určitě nepouštějte! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Z filmu bylo kvůli hrozbě, že dostane rating NC-17, vystříháno několik násilných scén. (Avalon820)
  • Obraz od Olivera Deara, který visí v mexickém bordelu, byl původně zhotoven pro televizní film Očistec (1999). (Avalon820)
  • Závěrečná přestřelka se odehrává na stejném místě jako ta ve filmu Butch Cassidy a Sundance Kid (1969). Stejně tak jména hlavních hrdinů, Parker (Ryan Phillippe) a Longbaugh (Benicio Del Toro), jsou skutečná jména postav z Butch Cassidy a Sundance Kid. (Avalon820)

Reklama

Reklama