Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Black Widow (2021) 

No co se týká tohoto snímku, tak jsem se na něj opravdu těšil. Bohužel místo skvělého snímku, na který budu vzpomínat a pouštět velice rád, tak místo toho jsem odcházel z kina spíše zklamaný. Postavy jsou absolutně ploché a nezáživné a vůbec vám na nich nebude po celý film záležet. Včetně záporáka, který na té plošnosti a nezáživnosti jen a pouze přidává + scénář, který se otřesný + nějaké ty věci co nedávají smysl (jako že přežijete výbuch, když jste autě je už na mě hodně silný kafé). Příběh je zezačátku velice matoucí, ale časem se to urovná a začne to ubíhat klidní a plynule. Bohužel, pokud čekáte na nějaký moment či scénu, kde se příběh zlomí a začne odsýpat, tak budete čekat marně. Plusy samozřejmě tento film má, ale bohužel jsou jenom dvě a to: herečka Scarlett Johansson, která jako vždy hraje velice nadprůměrně a druhý plus pod titulková scéna (samozřejmě pak VFX efekty, hudba a kamera, ale u těchto snímků to je povinnost a proto to moc nepočítám jako plusy). No nic za mě si tento film odnáší 52%.

plakát

Willyho kouzelný svět (2021) 

Je to sice špatný film a je to i tak trošku odpad, ale já nevím proč, ale u tohohle filmu jsem se docela bavil a nevadilo by mi se na něj kouknout znova. Nicolas Cage, i když za celý film řekne jenom jedno slovo a to je "fuck", tak i tak mu fandíte a je radost se na na něj dívat ( * pro Nicolase). Pak jsou tu ovšem amatérští herci, který jsou prostě "amatéři" (ovšem Caylee Cowan jsem schopen odpustit :D). Dost lidí mě, ale vytáčí s tím, že berou tento film jako "FNAF film", přitom Willlys Wonderland se pouze FNAF inspiruje (a to je sakra velkej rozdíl). Největší, ale promarněný potenciál vidím v robotech (popř. animatronicích), který mohli být opravdu zajímavý vliv na děj filmu (to, že každý používá vlastní styl boje se dalo velmi dobře použít). No nic je to škoda. Za mě 40%.

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Tenhle film se Warnerům vůbec nepovedl. Převahují spíš negativní než pozitivní věci. Lidi v tomto filmu jsou absolutně bez charakteru a jsou tak spíš jako takové "ozdoby" + herci neodváděj zrovna dvakrát dobře svojí práci. Stejně tak jako Godzilla, které ztratila takový ten svůj "šarm" a je celkově taková nezajímavá (nejspíš to bude tím, že Kong má film prakticky jenom pro sebe). Děj nudný a nezajímavý, dutá země absolutně zbytečná filmu vůbec nic nepřidává + k tomu nějaké ty nelogické věci (asi největší je ta, když je Hong Kong evakuován, a potom tam vidíte lidi, jak sedí v restauracích, aby mohli zakřičet a potom utíkat).  Všechny souboje ve filmu vám už prakticky prozradí trailer (a ano jsou taky takové nezáživné). Kromě jednoho souboje, který musím vyzdvihnout a to je finální bitva mezi Kongem, Godzillou a Mechagodzillou, ta se opravdu povedla a skvěle jsem se při ní bavil (a ano to, že se Kong s Godzillou spojí proti společnému nepříteli vám také prozradí traileru). Dále si ode mě tenhle film zaslouží plusový bod za vztah mezi Kongem a tou malou holčičkou (myslím se Lio nebo tak nějak) a zároveň komunikace pomocí mimiky. Přesto je, ale bohužel tento film zklamáním (možná i zklamáním roku, kdo ví). Za mě 48%.

plakát

Raya a drak (2021) 

Animace a hudba jsou hodně na vysoké úrovni a jsou opravdu výborné. Postavy nejsou nějak zajímavé. U příběhu neucítíte ten pocit při, kterém si říkáte "Sakra tohle je fakt dobrý"(kromě hudby a animace samozřejmě). Přitom ten svět je docela zajímavej a dalo se z něj vytáhnout mnohem mnohem víc. Takže celkově tenhle film hodnotím jako slabší disneyovku a promarněný potenciál. Za mě 62%.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Nevím proč je tento film řadí do žánru horor, když zde nenajdete žádné scény, které by Vás vystrašily k smrti, ba ani žádné náznaky. Navíc k tomu obsahuje spoustu nelogických věcí, které než bych stihl vyjmenovat, nastal by konec světa. Co se týče hereckých výkonů, nebyly nejhorší, ale zrovna špičkové také ne, kromě Bautisty, který na mě udělal dojem. Kamera byla v pohodě a stejně tak visuální efekty. Bohužel jediné pozitivní věci je již zmíněný Baustista, zombie tygr a také dobrý nápad Zecka Snydera dát hlavnímu záporákovi ochranou masku, aby ho nebylo snadné střelit do hlavy, což by jediný způsob jak zombie zabít. Za mě 30%. Pozor spoiler!!! Téměř všichni ke konci filmu umřou. Konec Spoileru!!!.

plakát

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga (2020) 

Já mám eurovizi rád a každý rok se na ni těším a rád na ni koukám + Will Ferrel. O to víc jsem se těšil na tento film. Na tomto filmu je velice dobře zpracována samotná show (během filmu jsem se cítil jako by jsem tam byl) + samotné songy (je vidět, že Will Ferrel je opravdovým fanouškem Eurovize). Do toho samotná dvojici hlavních postav, za které byste sice nepoložili život, ale i tak jim ve filmu fandíte. Velké plus si určitě taky zaslouží zapojení eurovizových hvězd do filmu (např. Neta, Conchita Wurst, atd.).Nejvíc na tomto filmu (alespoň za mě) fungují stereotypy (např. o tom, že se Islanďané živí rybolovem nebo, že nosí vlněné svetry) je naprosto famozně zpracováno tak, aby se Islanďané pobavili a zároveň nebyly uraženi, ba dokonce zesměšněni. Humor je sice už na tomto filmu slabší, ale rozhodně neurazí. Ale i na tomto filmu se najde nějaké to mínus. Ale, abych popravdě řek jediné mínus na tomto filmu za mě je scéna s duchem Katiany Lindsdottirové ta byla v tomto filmu absolutně zbytečná. Jinak za mě 76%.

plakát

V síti (2020) 

Škoda, že nevzniká víc takovýchto filmů. Tohle je přesně ten typ filmu, který by se měl pustit dětem na základních a středních školách. O tom jak internet je krásné, ale zároveň nebezpečné místo a nebezpečných lidí (v tomhle případě pedofilů). Velký palec si určitě zaslouží jak herečky (za jejich odvahu si psát, povídat a potom i stýkat s takovýma to lidma) tak i samotný štáb a celkově všichni lidi co se na tomto filmu podíleli. Za mě 89%.

plakát

La La Land (2016) odpad!

tenhle film, že je průlomový a má 6 oskarů. To si děláte legraci, tahle s prominutím "p*****na! Už od úvodní scény, kdy začnou lidé tancovat na autech během zácpy vám film říká se to bude průšvih, což se taky během filmu potvrdí. Naprosto nulová chemie mezi hlavními postavami a to jak se vám film snaží nuceně, aby jste s nimi soucítili je otřesné nebo cítili nějakou tu "romantiku" je otřesné. Emma Stone (oskara a jako za co za její špatnou mimiku a herecký výkon) a Ryan Gosling neodvádějí dobré herecké výkony a stále mě utvrzují v tom, že tihle herci nikdy nebudou mojí oblíbený. Choreografie je naprosto otřesná už  jenom z toho důvodu, že tam hl. postavy tancují jen tak a nemá to žádný smysl (až když se vznášely v tom planetáriu tak to byl pro mě úplný vrchol). Za celý film neuslyšíte píseň, kterou by jste po filmu znali, zpívali nebo broukali, což je u muzikálu velký problém. Jediné 3 plusy na tomto filmu je kamera a vizuální stránka a asi tak posledních 10 - 15 minut filmu. Za mě 15%.