Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (48)

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Po prvním díle seriálu ještě nemůžu hodnotit, nicméně to vypadá slibně. Mikkelsen je zatím skvělý, je vidět, že umí zahrát opravdu všechno. Jsem zvědavý na další díly a doufám, že se z toho vyvine něco jako Dexter, potenciál to má.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Téměř bez příběhu, ani žádný konec. Gandalfovy hlášky už jsou spíše směšné, stejně jako několik dalších situací ve filmu. Romantická část je úplně zbytečná. Spousta scén jako by opakovala scény z Pána prstenů (pavouci x Odula, Temný hvozd x Lórien, uvězněný Gandalf sleduje z výšky budování armády, starosta a jeho rádce x Théoden a Gríma, Gandalf vs. Sauron x Gandalf vs. Balrog). Přesto nelze hodnotit jinak, než 5*, za skvělý audiovizuální zážitek. Jackson je prostě PÁN. Nepochybuji o tom, že třetí díl bude absolutní bomba.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Ještě větší nářez než jednička, i když jsem to vůbec nečekal! Víc akce, možná troška míň humoru, ale ani minutu jsem se nenudil. Hit-Girl tu dostala víc prostoru, než v jedničce a to je dobře. Nejlepší zážitek z kina od zimy (Django).

plakát

Argo (2012) 

Film se dost dlouho rozjížděl, bavit mě to začalo v podstatě až v momentě Affleckova příjezdu do Íránu. Na Bryana Cranstona jsem se těšil, bohužel byl ale dost nevýrazný, asi jako Walter White v první půlce první epizody Breaking Bad. Toho Oscara teda moc nechápu, ale budiž. Argo fuck yourself :). 80%

plakát

Avengers (2012) 

První polovinu filmu jsem musel doslova přetrpět, i když musím uznat, že se to pak zlepšilo, hlavně bitva na Manhattanu byla skvělá. Bez ní ale celkem nudná americká slátanina, proto moc nechápu tak vysoké hodnocení, ale co, každý má jiný vkus.

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) 

Hvezdicka za Ewicku Farnou v uvodnim songu, jinak se na to neda divat, herci silene prehravaj.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) 

Podle mě lepší než SuperStar, bohužel se však po pár kolech přestal hodnotit hlas a SuperStar se z toho stalo.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Super! Na to, že to byla jen třetina knížky, se toho v prvním Hobitovi událo fakt hodně, včetně spousty akčních scén. Pánovi prstenů se to sice nevyrovná, ale to s ohledem na knihu ani nebylo možné a nikdo to ani nečekal. Jackson prostě z knihy v rámci možností vytřískal maximum a pochybuju, že by to někdo dokázal lépe. Stejně jako kniha je to spíše taková fantasy pohádka, takže do kina může jít v podstatě celá rodina (pokud v ní nejsou úplně malé děti). Hudba opět skvělá, i když nové skladby byly zastíněny těmi staršími, u kterých si fanoušci mohli zavzpomínat na původní trilogii. Líbilo se mi, že film po pomalejším začátku postupně gradoval a líbil se mi čím dál víc. Nejlepší scéna byla s Glumem, který byl v Hobitovi udělaný snad ještě lépe, než v Pánovi prstenů. Poprvé jsem na tom byl ve 3D a kdo na to chce jít jen jednou, určitě běžte v 2D - několikrát se mi z toho v kině udělalo špatně a žádná pozitiva na tom nevidím. Podruhé jdu na 2D a těším se. Hodnocení: Hobit má tu nevýhodu, že jakkoliv je dobrý, vždy ho budeme srovnávat s původní trilogií a tu bohužel nemůže překonat nikdy. Už to sice není těch 100% jako u Pána prstenů, ale na těch 5* to je stále. ....... Po shlédnutí ve 2D hodnocení jen tak tak nechávám na 5* (nemít to jméno Hobit, tak jsou 4* asi jasné...) - sice jsem měl z toho filmu více (hlavně bitvy byly lepší ve 2D), ale podruhé jsem si uvědomil, že začátek byl dlouhý až moc a zachraňuje to jen skvělý závěr.

plakát

Let (2012) 

Dost podhodnocený film, lidi si asi mysleli, že se tu bude 2 hodiny bojovat s teroristy v letadle. 85%

plakát

Probudím se včera (2012) 

Moje hodnocení je 50%. Celý film byl totiž povedený tak napůl. Myšlenka byla hodně zajímavá, bohužel se to ale autorovi nepodařilo vymyslet šikovně a přestože v polovině vypadal film ještě celkem slibně, na konci jsem si prostě musel říct, že to byla blbost (Ahoj synu, jak jsi spokojený se svým jménem? Jo aha, jmenuješ se Pavel, dobrý, tim jsem dohnal předchozích 20 let, co jsem tu s váma vlastně nebyl a můžu se plnohodnotně zapojit do rodiny a dělat, jako že se nic nestalo a jako, že tě znám celej život, happy end, všichni se radujme...). V reálnost cestování časem jsem věřil víc v pohádkách než tady. Scénky typu "za půl roku bude revoluce a komunisti půjdou do ******, uvidíte" měly velký potenciál, bohužel však byly většinou nedotažené do konce a neměly takový efekt, jaký mít mohly. U scénky s licoknigou jsem se docela pobavil. Teenagersko-romantická část celkem v pohodě, holky byly sympatické. Celkově byl film takový mix všeho - celkem nezajímavé problémy čtyřicátníka, do toho fajn teenagerská komedie, příšerné sci-fi a nakonec retro ze socialismu, nedotažené do konce. Pozadí Litoměřic a plno mých známých mezi komparzisty bylo příjemné zpestření.