Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (208)

plakát

Ropáci (1988) (studentský film) 

Pan Nedbal je naprosto příšernej.

plakát

Žena ve vodě (2006) 

Nečekal jsem, že Shyamalan dokáže natočit ještě něco horšího, než byla Vesnice. Bohužel, dokázal.

plakát

Krátký film o zabíjení (1987) 

Tento Kieslowského snímek jsem shlédl pár týdnů po filmu DVA MUŽI VE MĚSTĚ, který se problematikou trestu smrti velice podobným způsobem zabývá. Ovšem narozdíl od výše zmiňovaného filmu, ve kterém exceluje dvojice Gabin a Delon, je tento film divákovi servírován jinými vypravěčskými způsoby: dialogy zde sice jsou, nicméně daleko sugestivnější je celkové zobrazení filmu. Kieslowski použil v exteriérových scénách různé přechodové a barevné filtry, které navozují zvláštní atmosféru Varšavy konce let osmdesátých, a velkou zásluhu v tomto vyznění má i skvěle zvládnutá kamera Slawomira Idziaka. Celkem se divím, že takovýto film mohl ještě v tehdy "lidovém" Polsku vůbec vzniknout. Samotný akt vraždy je zde vyveden velice drasticky (ač to tak ze začátku příliš nepůsobí), ale o nic méně drastičtější není ani vrahova poprava. Ve srovnání s Dvěma muži ve městě nevychází tento flim jako vítěz, tím ale vůbec nehci snižovat jeho kvality. Tento film se mi rozhodně líbil daleko více, než proklamovaný Dvojí život Veroniky.

plakát

Beethoven (1992) 

Nemám rád dětské infantilní komedie se zvířátky. A ještě navíc s hrdinnými.

plakát

Proposition (2005) 

Drsný australský "western" o životních rozhodnutích a jejich následcích. Poté, co jsem přečetl od Nicka Cavea jeho knihu A uzřela oslice anděla, tak jsem se na tohle dost těšil. Možná to byla chyba, možná jsem čekal příliš moc - každopadně za shlédnutí to stojí. Rozhodně to ale není tak silné jako zde již zmiňovaný Mrtvý muž.

plakát

Smrtelné zlo 2 (1987) 

Další klasika mého dětství, simultánní dabing included. Tohle bych rád viděl na DVD.

plakát

Srdce je zrádná děvka (2004) 

Asi jsem čekal trochu víc, ale i tak to nebylo špatné. Je lepší maminka jako je Sarah, anebo fanatický dědeček s babičkou?

plakát

Temný obraz (2006) 

Skvělá adaptace, ačkoliv pro ty, kteří stejnojmennou knihu nečetli, by mohl být děj trošku komplikovaný.