Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Spielberg tímto drsným majstrštykem ukázal, jak mají vypadat válečná dramata. Mnoho jiných by si na tomto tématu vylámala zuby a film by upadl v zapomnění. Na každém kousku celuloidu je cítit, že jde o Spielbergův odkaz všem Židům.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Roztomilý příběh jednoho prosťáčka, který kolem milníků druhé polviny 20. století prošel bez jakéhokoliv hlubšího zájmu a pochopení. Knížka mě pobavila, film opravdu rozesmál. Čistých 5*.

Sedm

Sedm (1995)

Bez hutné atmosféry poskytující ději základní pilíř by to byl pouze průměrný thriller, který by i tak byl na plných pět hvězd.. Pitt s Freemanem jsou ve svých rolích výborní. Geniálně promyšlený scénář a ještě geniálněji natočené. 100% bez debaty.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Těžko se mi hledá srovnání s jinými komixovými postavami a jejich filmovým zpracováním. Nolan pojal Batmana po svém. První část reinkarnace o bdělém strážci města Gotham nastavilo laťku hodně vysoko a nebyl by to Nolan, kdyby nepřekonal sám sebe. Chytrost, propracovanost a elegantní přímočarost scénáře vypráví příběh všech postav tak, že nic nechybí ani nepřebývá. Ledgerův životní výkon obětovaný psychopatickému magorovi u mě překonává Nicholsona na celé čáře. Co na to všechno Hans Zimmer a James Newton Howard? Jejich hudební doprovod je šílený ale zároveň geniální jako samotný Joker.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Prvotřídní doják s bezchybným Tomem Hanksem jehož kariéra v devadesátých letech nezakolísala ani na vteřinu.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Téměř dvě a půl hodiny dlouhá nepřestávající válečná řežba chvíli připomínající záběry z jatek. R. Scott opět dokázal, že když chce, tak dokáže diváka strhnout atmosférou. Stavebním kamenem BHD jsou vynikající zvukové efekty (výstřely výbuchy atd. zní opravdu reálně), není se proto co divit, že film sesbíral skoro všechny "technické" plešouny. Z hereckých výkonů zmíním jen Toma Sizemorea.. tenhle týpek si snad ze všech vojenských rolí utahuje :D

Počátek

Počátek (2010)

O kvalitách Inception svědčí u mě i to, že jsem musel zhruba týden přežívat aby se mi to celé rozleželo v hlavě a dokázal si o tom udělat vlastní úsudek. Tým okolo Ch. Nolana dokázal vytvořit film, který ve mne zanechal dojem, že je natočen jen tak mimochodem po megafilmu jakým byl The Dark Knight. Od Nolana jsem čekal slušnou poctivou filmařinu. Celou dobu se mi dostávalo mnohem víc. Precizně rozvíjený dobře do sebe zapadající děj, slušné herecké výkony (Leonardo je čím dál osobitější herec), podmanivá hudba z pera Hanse Zimmera a v neposlední řadě nenucené vizuální efekty.

Kmotr

Kmotr (1972)

Jeden z mála filmů, od kterého by se ostatní filmaři měli učit. Člověk by i věřil, že se nedívá na mimořádné herecké výkony ale na skutečné mafiány. 100% je málo!