Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (16)

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Roztomilá romantická komedie, která dokáže být opravdu vtipná. Knížku jsem četla dva roky zpátky a líbila se mi. Jsem ráda, že ani filmové zpracování nebylo zklamáním. Je super vidět lgbt filmy, kterých bohužel ještě není dost, a dokázat říct, že jsou kvalitní. Boží na odreagování.

plakát

Živí mrtví - Série 3 (2012) (série) 

V téhle sérii máme pocit, že bojujeme o proti něčemu viditelnému. Guvernér. V předešlých dvou sériích jsme sledovali jen boj o přežití, zda má skupina dostatek jídla a dostatek zbraní. Teď bojujeme proti živím. Je to hezká změna a mně se osobně moc líbí. Rozvíjí se příběh stále dál a vidíme nové skvělé postavy. Mně se osobně moc líbí Michonne a její štít ohledně její minulosti. Věznice je skvělá změna prostrředí, něco více zajímavého. Ze tří sezón, které jsem zhlédla, se mi tato líbila nejvíc.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

SPOILERY! Tohle je film, který MCU potřebovalo. Marvel poslední dobou vydává dětinské seriály a filmy, které se snaží být hrozně vtipné (tak jako to vyšlo se Strážci), ale bohužel to jsou většinou jen trapné a nepovedené slátaniny. Film ve mně vzbudil spoustu emocí, jak už dojetí či smích. Výborné zpracování posledního dílu trilogie. Konečně se dostáváme do hlubin Rocketa a jeho smutné minulosti. Rocket je středobod této série a taky jedna z nejvíc zničených postav z Marvelu. Jsem ráda, jak celý film (celkově i celá série) nakonec dopadli. Myslím si, že všichni potřebovali najít sami sebe a jít si svou vlastní cestou. James Gunn to prostě umí a těším se na jeho filmy v DC!

plakát

Živí mrtví - Série 2 (2011) (série) 

Konečně delší série!! Je to vážně zajímavý seriál, ale chápu, že to nemusí být pro každého. Oproti první sérii se začaly uvádět lepší dějové linky a zajímavější prostředí. Upřímně nechápu, proč se to uvádí jako horor, když to nemá s hororem nic společného. Chodci mohou pro někoho vypadat strašidelně, ale chodci nejsou nejdůležitějším prvkem seriálu. Ale je jím boj o přežití. Ani u jednoho dílu jsem se nenudila. Zajímají mě další série a kam se seriál povede.

plakát

Živí mrtví - Série 1 (2010) (série) 

Vážně skvělý seriál, který vypadá, že má před sebou velkou cestu. Už se těším na další série a jsem ráda, že jich je tolik! Snad nebyl díl, kdy jsem neseděla u televize s otevřenou hubou, úplně natěšená a zabavená. Boží!

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Úžasný, pořádný akčňák. Jedná se o nejlepší film ze série. Chtěla bych tady vypsat pár věcí, na které jsem myslela během filmu.  Nasvícení: Osvětlení JW4 je jedna z nejdůležitějších věcí, která mě hned ze začátku nadchla. U některých záběrů jsem přemýšlela, jestli by je neměl vidět každý člověk na světě. Opravdu krásné. Kamera: Nádherné záběry a práce s kamerou. Různé úhly osvěžily film. Choreografie: Mám pocit, že je od minulých dílů více vypracovaná a stále zajímavější.  Herci a herecké výkony: 10/10 asi ani nemusím co dodávat. Keanu je na tuhle roli jak dělaný. Délka: Jediná věc co bych filmu trochu vytkla a to je jeho délka. Některé sekvence fightů byly trošku zdlouhavé a ne moc zajímavé, hlavně ty na začátku. Ale příběh je pořád skvělý a myslím si, že vede dál. Ale celková délka filmu je taky trošku delší, než bych si představovala, ale zároveň si myslím, kdyby se nějáká část dala pryč, nebylo by to tak vypracované.   Doporučuji všem, co mají rádi akční filmy a nevadí jim hodně krve. Ani by nevadilo, že jste neviděli předešlé díly. Myslím si, že se rychle chytnete. 5/5.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Nejpovedenější český seriál. Vtipný a vždycky potěší. Jsem ráda, že nedostaneme druhou sérii, seroš je skvělý, jak je teď. :)

plakát

Banda - Série 3 (2022) (série) 

Zatím asi nejlepší série! Je zde spousta divných momentů, ale to na zážitku ze seriálu přidává. Možná bych řekla, že je ještě brutálnější, než předcházející série, ale to jsou pro mě plusové body. Nemůžu se dočkat na další sérii.

plakát

Banda - Série 2 (2020) (série) 

Trošku slabší než první série. Ale pořád skvělá bomba. Ze začátku jsem se bála, že to bude nuda, kvůli pomalého rozjezdu. Ale po třetí epizodě to šlo zpátky ke kořenům.  Scéna v poslední epizodě se všemi hrdinkami nebyla konečně trapná, jak to má Marvel ve zvyku a ukázala pravou “girl power”.

plakát

The Punisher - Season 2 (2019) (série) 

Tak tahle série je dedfinitivně ta slabší. Dostáváme se více do vnitra postav a vidíme úžasné bitky.  Ale prvních asi osm dílů jsem nezvládala a nudila jsem se.  Hrozně se to celé natahovalo a stačilo tak klidně sedm dílů. Konec byl ale skvělý, lhala bych, kdybych řekla, že ne. Jen škoda tolika natáhnutých hodin. Mohly to být čtyři hvězdy, ale dávám tři.