Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

All Too Well: The Short Film (2021) 

Skvělé obsazení a chemie mezi ústřední dvojicí. Písníčka pěkná . Jsem zvědavý s čím Taylor přijde příště

plakát

Medvěd - Série 2 (2023) (série) 

Tvůrci zde vylepšili snad vše co se dalo a naservírovali nám jeden z nejlepších seriálů minulého roku. Tvůrci zvládli ponechat všechny vynikající aspekty z předchozí série a ještě je dokázali dotáhnout k totální dokonalosti. Kamera je opět skvělá, postavy jsou zde ještě líp napsané a ještě lépe zahrané a to vše podtrhuje skvělý soundtrack. Což dokazuje geniální vánoční epizoda s exceletnímy výkony od Jamie Lee Curtis a Boba Odenkirka, a která se podle mě řadí mezi jedny z nejlepších seriálových epizod za posledních pár let. Větší prostor zde dostávají i postavy vedlejší které minule hráli spíš druhé housle, přičemž některé se dočkají i své vlastní epizody kde se snaží vypilovat své existující schopnosti a snaží se vyrovnat s osobnostními a kariérními problémy.  Všechny postavy si zde projdou nějakým osobním rozvojem a člověk je má hned o něco radši, nejlepším příkladem je za mě určitě bratránek Richie kterého sem si po 7 epizodě totálně zamiloval. Herci zde opět předvádí nadlidské výkony a to zejména Ebon Moss-Bachrach (chci ať mu tam ta Emmy padne) a Ayo Edibri (která už touhle dobou vyhrála Zlatý Glóbus a tu Emmy tam určitě ještě louskne). Druhá řada je ve srovnání s tou první ve všem lepší a já se tak nemůžu dočkat s čím tvůrci přijdou v té nadcházející. Napjatá atmosféra v kuchyni a emotivní momenty mimo ni a do toho bravurně napsané postavy s osobním a kariérním rozvojem tvoří skvělý mix a jeden z nejlepších seriálů minulého roku a já doufám že ta 3 řada dorazí co nejdřív.

plakát

Medvěd - Série 1 (2022) (série) 

Seriál o kterém se do nedávna nevěděl a od kterého sem moc neočekával, a ze kterého se nakonec vyklubal totálně strhující, detailní a realistický pohled do provozu jedné Chicagské restaurace a který se najednou řadí mezi mé nejoblíbenější seriály vůbec. Ať už díky skvělé kameře nebo bravurně napsaným a zahraným postavám. Tvůrci už od první záběru šlapou na plný plyn že má člověk někdy problém vnímat co vše se děje. Když se v půlce tempo konečně trochu zvolní, ukáže  výborná scenáristická práce s postavami, a začínají vyplouvat na povrch rodinná traumata a různé konflikty. Všechny postavy jsou bravurně zahrané ať už je to Jeremy Allen White kterého sem si už předtím zamiloval jako Lipa v seriálu Shameless nebo skvostně sekundující Ayo Edibri a Ebon Moss-Bachrach. Po zvolnění v půlce navíc autoři ke konci opět šlápnou na plyn a postavy si opět šáhnout na svoje dno. To vše potrhuje kratší stopáž dílů která se většinou pohybuje někde okolo 35 minut a která je zde za mě perfektní.  Jediná výtka možná to že autoři zde někdy až moc a zbytečně tlačí na pilu a některé situace jsou až moc za hranou uvěřitelnosti.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Na moři (2022) (epizoda) 

7/10 Druhý díl mě bavil více než ten první, akce bylo více a byla prima, tempo bylo rychlejší a dějové linky zajímavější (možná až na Arondila), Nori mě díky záhadnému starci bavila mnohem více a konečně jsme se dočkali trpaslíků a krásné a zajímavé Morie a i z Elronda se začal klubat docela zajímavý charakter. No uvidíme do budoucna jelikož prostoru k zlepšení tu je zatím dost.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) 

5/10 Šel jsem do toho s co nejmenším očekáváním, prolog mě tak velmi mile překvapil.  Lokace i vizuál jsou skvělé, hudba a herecké výkony taktéž, tam kde seriál trochu pokulhává je zatím samotný start (po prologu), vše se rozjíždí docela pomalu. Linka Galadriel a Arondira mě zatím baví tak jsem zvědavý co si pro nás tvůrci připravili do dalších epizod a u Nori si furt nejsem úplně jistý, akce zatím nic moc.

plakát

The Gray Man (2022) 

4/10 Už od zhlédnutí traileru jsem tušil že od tohohle filmu nemám moc čekat, já ale jako blbec doufal že nám režiséři posledních Avengers a dvou filmů s Kapitánem Amerikou dodají film ve stylu Mission Impossible nebo Jasona Bourna a rozjedou tak vlastní akční sérii, bohužel sem se spletl (i když to nakonec vypadá že by jsme se dalších filmů z tohohle universa přeci jen mohli dočkat). Rozpočet filmu se vyšplhal na rekordních 200 miliónů dolarů což z něj dělá nejdražší film červeného Nka (já ale zastávám názoru že se podobný ne-li stejný film dal natočit i za mnohem méně peněz). Akce ale vypadá velkolepě a ten rozpočet tam jde znát, bohužel ale zároveň v některých pasážích vypadá dost škaredě např. CGI během pádu letadla nebo bourající tramvaj, (u filmu za 200 mega bych čekal že bude přeci jen na jiné úrovni), Grey Man se tak se svým CGI řadí do kategorie posledních marvelovek. Akční scény jsou navíc po většinu doby dost temné a kvůli  třepající a rotující se kameře a rychlému střihu místy nepřehledné. Osobně jsem doufal, že uvidíme více akce tělo na tělo alá dálniční bitka mezi Kapitánem a Winter Soldierem (té jsme se nakonec dočkali a za mě se jedná o jednu z nejlepších akční sekvenci ve filmu). Pokud jde o samotné postavy tak o ně ani nejde mít strach, ať už kvůli tomu že jsou špatně napsané nebo kvůli samotnému ději který je hold  lehce předvídatelný (co ale čekat od akčního bijáku). Chris Evans mě ale jako záporák bavil a doufám že jej v podobných rolích uvidíme častěji, Gosling nenadchl ani neurazil a Ana De Armas si tak trochu zopakovala roli Palomy z posledního bonda (roztomilou sexy holku s nevinným výrazem kterou nechcete nasrat) jen s více akcí. Sympatičtí herci, sem tam krásné lokace a pár akčních pasáží jsou asi to jediné co je na tomto béčkovém akčním výplachu za 200 mega nejlepší a páni z netflixu by se tak měli zamyslet, protože po Red Notice se jedná o další předražený průměrný akční biják. 5/10