Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Western

Obsahy (163)

Tanec s cizincem

Tanec s cizincem (1985)

Životopisné drama inspirované skutečnou událostí je příběhem poslední ženy, která byla ve Velké Británii odsouzena k trestu smrti. Titul filmu je název dobového šlágru, během něhož se Ruth (Miranda Richardson), pracující v nočním podniku, sblíží s Davidem (Rupert Everett), slabošským mladíkem z vyšších vrstev, který utápí neúspěchy i talent v alkoholu. V lásce k němu vidí možnost nového, lepšího života. Nerovný vztah však nemůže skončit jinak než tragicky…
Případ Ruth Ellisové, popravené v roce 1955, rozbouřil veřejné mínění a stal se jedním z hlavních argumentů britských odpůrců trestu smrti, který však byl v Anglii zrušen až v roce 1969.

Dallas

Dallas (1950)

Válka Severu proti Jihu skončila a Reb Hollister (Gary Cooper), bývalý plukovník jižanské armády, se stal pro vítěze psancem. Jednoho dne však tento zkušený voják dostává nečekanou nabídku: federální šerif Weatherby (Leif Erickson) ho žádá, aby pomohl nastolit zákon v Texasu, terorizovaném bandou bratrů Marlowových. Nejstarší z nich kdysi v Georgii vyvraždil Hollisterovu rodinu, a tak má Reb o důvod víc, aby se s desperáty utkal. Situaci ovšem značně komplikuje Weatherbyova půvabná snoubenka Tonia (Ruth Roman), která se do Reba zamilovala a postavila tak oba muže proti sobě…

Temné nebe

Temné nebe (1996) (seriál)

Zatím nás pouze sledovali z hlubin vesmíru, teď přicházejí mezi nás! Mimozemšťané vstupují do lidských těl a ovládají mysl hostitelů. Pilotní snímek ke sci-fi seriálu Temné nebe začíná v roce 1961 ve Washingtonu, kam přijíždí John Loengard, aby zde zaujal místo asistenta vlivného kongresmana. Brzy dostává první vážný úkol: má prověřit efektivitu armádního projektu s krycím jménem Modrá kniha, který zkoumá výskyt létajících talířů. V plnění úkolu mu však někdo neustále brání a John dochází k závěru, že zlí mimozemšťané jsou už tady.

Ano, Virginie, Santa Claus je

Ano, Virginie, Santa Claus je (1991) (TV film)

Předvánoční shon, kdy obchody září do tmy a davy nakupujících vybírají poslední dárky, sleduje James O´Hanlan (Richard Thomas) s těžkým srdcem. Přišel o práci a z peněz, které mu zbyly, nebude moci koupit dárky pro své tři děti. Ve snaze zmenšit jejich zklamání se jim pokusí neohrabaně vysvětlit, že Santa Claus neexistuje. Víru osmileté Virginie (Katharine Isabelle) se mu však zviklat nepodaří. Když už James neví, jak dál, navrhne jí, aby napsala do redakce New York Sun a ověřila si jeho slova. Na druhém konci města zatím reportér Frank Church (Charles Bronson) přemýšlí po ztrátě své manželky i dcery o sebevraždě. Nemotorná prosba dítěte, kterou tentýž den obdrží, však pohne city v jeho srdci…

A tak jsem si vzal řeznici

A tak jsem si vzal řeznici (1993)

Charlie (Mike Myers) konečně nachází ženu svých snů. Je po všech stránkách skvělá, ale něco tu nehraje! Charlie začíná tušit, že jeho vyvolená by mohla být právě tou ženou, která se vdá, a potom rozseká manžela na kousky. Láska na celý život? Ale jak bude dlouhý...?

Malá bubenice

Malá bubenice (1984)

Hrdinkou špionážního dramatu je mladá herečka Charlie (Diane Keaton), která se proti své vůli, zcela nepřipravena ocitá v centru životu nebezpečných událostí palestinsko-izraelského konfliktu. Je energická a touží po velké roli. Okolnosti ji však donutí, aby svou životní úlohu sehrála ne na jevišti nebo před kamerou, ale ve službách izraelské špionáže.

Madeleine

Madeleine (1950)

Mladá aristokratka Madeleine Smithová, dcera z vážené glasgowské rodiny, stanula v roce 1857 před porotou, která měla posoudit, zda je dívka vinna vraždou svého milence, Francouze Emila l´Angliera. Tak skončila nerovná tajná láska bohaté měšťanské dcerky a francouzského elegána, jehož jediným majetkem byla švihácká hůlka. Madeleine byla ve své zamilovanosti ochotna obětovat vše – rodinu, přátele, bohatství. Emile naopak doufal, že se jejím prostřednictvím k tomu všemu snadno dostane. Říká se, že od lásky k nenávisti je jen krůček. A žena uražená ve svých nejhlubších citech se umí krutě mstít. Byla ale taková i Madeleine?
Tento film režiséra Davida Leana byl inspirován skutečnou událostí, soudním případem, který v polovině 19. století otřásl britskou veřejností.

Blázinec

Blázinec (1990)

Novomanželé Mark (John Larroquette) a Jessie (Kirstie Alley) Bannisterovi se těší ze soukromí svého krásného domu na předměstí Los Angeles, když je nečekaně překvapí návštěva příbuzných. Do Kalifornie za nimi přijíždí Markův bratr Fred (John Diehl) a příšerná švagrová Bernice (Jessica Lundy). Mark a Jessie jsou zpočátku velkorysí, protože návštěva má trvat jen pět dní, jenže všechno nakonec dopadne úplně jinak…

Síla 98

Síla 98 (1996)

Vysílání losangeleské rozhlasové stanice Síla 98 je plné drsných žertů a násilí, kterými posluchače „krmí“ ve svých pořadech především moderátor Karlin (Eric Roberts). Jednoho dne se k němu připojí mladík Jon (Jason Gedrick). Město je zděšeno sérií brutálních vražd mladých dívek a situace kolem kontroverzního vysílání se vyhrotí ve chvíli, kdy vtípky na úkor těchto zločinů překoná sám vrah, který jednoho dne začne volat do pravidelné a živě vysílané talk show. Sledovanost prudce stoupá a zatímco se zabiják chystá znovu udeřit, naslouchá mu celé město…

Saigon v roce Kočky

Saigon v roce Kočky (1983) (TV film)

Zima roku 1974 ve Vietnamu je dějištěm amerického dramatu. Válka skončila, americká armáda odešla a země je rozdělena na dvě části. V hlavním městě Saigonu, které je obklíčeno vojsky komunistického vietcongu, zůstala malá skupina Američanů a Evropanů. Barbara Deanová (Judi Dench) je anglickou asistentkou zahraniční banky, Bob Chesneau (Frederic Forrest) je kulturní atašé pracující pro CIA a plukovník Fielder (Manning Redwood) je vojenský poradce. Chesneau už delší dobu přesně odhaduje vývoj situace, nadřízení jsou ale k jeho varování hluší. Oficiální propaganda hovoří pouze o vítězstvích amerických zbraní, a tak Bobova snaha přesvědčit velvyslance (E.G. Marshall) o nebezpečí a přimět ho k evakuaci občanů Spojených států i jejich místních přátel padá na neúrodnou půdu. Život cizinců se mění v boj o přežití…

Studna

Studna (1997)

Čtyřicetiletá stará panna Hester Harperová (Pamela Rabe) žije svůj osamělý, jednotvárný život kdesi na australské farmě. Katherine (Miranda Otto) je mladičké děvče, odchované dětskými domovy a polepšovnami. Noc a den, oheň a voda – tak rozdílné tyto dvě ženy jsou. A přece se zdá, že jejich setkání může každou z nich obohatit. Že jim může dát to, co obě celý život bytostně postrádaly: porozumění, pochopení, něhu, přátelství a lásku. Hester v to alespoň věří celým srdcem…
Režijní debut Samanthy Langové, natočený podle románového bestselleru Elizabeth Jolleyové.

Pohyblivý terč

Pohyblivý terč (1988) (TV film)

Sedmnáctiletý Toby Kellogg (Jason Bateman) zažije po návratu z letního tábora šok: rodinný dům je prázdný, rodiče (Tom Skerritt a Donna Mitchell) beze stopy zmizeli. Když si pak chlapec přečte noviny, podiví se ještě víc. Finanční společnost, v níž pracoval jeho otec, je totiž podezřelá z praní špinavých peněz získaných prodejem drog. Tobyho otec je však nevinný, proto se ho FBI jako důležitou osobu, která by mohla pomoci usvědčit viníky, rozhodla přemístit do Bostonu bez ohledu na synovu nepřítomnost. To zatím Toby neví, a tak se vydává rodinu hledat – v patách má nejen policii, která se ho snaží najít, ale i zabijáka, jenž chce zlikvidovat chlapcova otce.

Poslední skřítek

Poslední skřítek (1998)

O trampotách skřítka Finna a o jeho přátelství s dětmi.
Malý Finn (Big Mick) je vlastně svého druhu poslední. Jeho druhové přišli o zlaťáky, a když se tohle skřítkovi stane, roste tak dlouho, až v obří podobě praskne. Finnovi ještě ke všemu začali kácet jeho rodný les, a tak pomalu nemá kam složit hlavu. Za všechno může zlá paní Laura, která chce na místě lesa zbudovat přehradní nádrž, aby vydělala spoustu peněz. A také pase po Finnových zlaťácích, aby ho zahubila. Skřítek naštěstí potká děti Ethel (Brittney Bomann) a Tommyho (Andrew J. Ferchland). Zlá Laura se má brzy stát jejich macechou… Pohádkový příběh o tom, že zlato a bohatství mohou sloužit dobru, ale ve spojení s touhou po moci jsou pramenem zla.

Circle of Deceit

Circle of Deceit (1993) (TV film)

Drama nenávisti, z níž není úniku. Muž, který při nesmyslném útoku IRA proti civilistům ztratil ženu a syna, je hnán nenávistí a touhou po pomstě. Proto se ujímá nelehkého úkolu proniknout inkognito do vnitřní struktury IRA a pokusit se zneškodnit jednu její část.
Britský politický thriller se snaží zachytit rozporuplnost a složitost britsko-irských vztahů a úděsné následky této situace i pro lidi, kteří by chtěli jen docela obyčejně a klidně žít.

Jednotka 08/15 - Před bojem

Jednotka 08/15 - Před bojem (1954)

Filmová verze válečného románu Hanse Hellmuta Kirsta vypráví příběh německého vojáka, který prožívá výcvik, frontové nasazení a posléze končí v zajateckém táboře 08/15. Režisér se v něm snažil zachovat Kirstům ironický pohled na hitlerovský wehrmacht.

Podvodníci

Podvodníci (1988)

Snímek natočený podle skutečné události se odehrává v exotické Indii na počátku devatenáctého století, kdy země byla pod vládou Britské koruny. Hlavní hrdina William Savage (Pierce Brosnan), který pracuje jako výběrčí daní Britské společnosti pro Východní Indii, se ocitne v nebezpečí poté, co se rozhodne odhalit tajemnou záhadu. Země je totiž sužována strachem a pověstmi o zvláštním kultu, který hovoří tajemným jazykem, zabíjí bez příčiny a uctívá tajemná božstva. Savage pronikne až k vůdci kmene a seznámí se s jeho rituály.

Tajemství Lake Success

Tajemství Lake Success (1993) (seriál)

Třídílná televizní minisérie ze života boháčů plná intrik, záští a rodinných tajemství. Příběh se odehrává v idylické obci Lake Success, jejíž osud a prosperita jsou neodmyslitelně spjaty s rodinnou farmaceutickou firmou Decker-Atkins Pharmaceuticals. Právě sem se po dvanácti letech vrací jednadvacetiletá Suzy Atkinsová (Liz Vassey), nejmladší a nejmilejší dcera P. Stuarta Artkinse (Brian Keith), patriarchy rodu a zakladatele společnosti. Přijíždí, aby navštívila svého umírajícího otce, a najde rodinu i celé městečko ve stavu podivného vzrušení a nervozity. Po otcově smrti je Suzy zděšena bezohledností nevlastních sourozenců Deckery (Rebeccah Bush) a Rowana (John Bradley), kteří se starají pouze o očekávané miliardové dědictví. Jenže hlava rodiny měla v záloze ještě jedno eso, a to všem vyrazí dech. Atkins totiž celé své impérium odkázal Suzy. S obrovskou rodinnou firmou a nezměrným bohatstvím pod svou kontrolou musí dívka čelit zlosti zklamaných vyděděnců, kteří se samozřejmě rozhodnou, že to tak nenechají a za každou cenu získají podnik zpět. V Lake Success se navíc náhle objeví i Suzyina matka… Rozpoutá se lítá bitva o moc, nevlastní sourozenci vymýšlejí jeden podraz za druhým. Dívka také brzy přijde na to, že údaje na žádosti o schválení přípravku Vital-A byly zfalšovány. Tím však nástrahy nekončí, neznámý pachatel zapálí Suzynu oblíbenou chatu u jezera, v níž trávila volný čas…

Podivuhodný pan Blunden

Podivuhodný pan Blunden (1972)

Napínavý britský duchařský film pro děti, natočený podle novely Antonie Barber, vypráví o sourozencích, kteří cestují časem.
Dvě děti cestují časem, aby zachránili život svých předků. Dva sourozence žijící v roce 1918 navštíví jakýsi záhadný pán Mr. Blunden (Laurence Naismith). S jeho pomocí se sourozenci přenesou o sto let zpátky, do roku 1818, kdy zachrání při velkém požáru domu dvě osiřelé děti. Oheň úmyslně založila jejich zlá teta, která chtěla, aby zahynuly a ona získala jejich dědictví.

Polda z New Yorku

Polda z New Yorku (1993)

Kriminalistům v Brooklynu vyvstal nový problém: obchod se zbraněmi, který byl dřív záležitostí jednotlivců, převzaly silné gangy. Situace se začíná vymykat kontrole, policejní ředitel Brodsky (Steve Boles) proto zahajuje velkou akci, do níž nasazuje i detektiva japonského původu Toshiho (Tôru Nakamura). Ten má proniknout do asijské mafie. Svou roli zvládá dobře, důvěru zločinů mu získá zejména ukázka bojového umění. Záhy je přijat do gangu a poskytuje nadřízeným důležité poznatky. Nikdo netuší, že Brodského pravá ruka Marge (Suzanne Tino) předává veškeré informace hlavnímu bossovi mafie, který tak může úspěšně vodit policii za nos. Navíc je přímo ohrožen Toshiho život.

Temné vody

Temné vody (1995)

Policajtské povolání je nebezpečné a nezřídka v něm jde o život. To si dobře uvědomují nejen sami policisté, ale i jejich rodiny. Cathy (Dee Smart), sestra muže, který svou profesi zaplatil životem, se však nehodlá jen tak smířit s tím, že by surová smrt jejího bratra měla zůstat nepotrestána. A protože spravedlnost, představovaná kompetentními orgány, postupuje v tomto případě více než váhavě, rozhodne se vzít pátrání do svých rukou. Brzy si však uvědomí, že pachatel – nebezpečný psychopat – o ní i o jejím pomocníkovi nejen dobře ví, ale že si s nimi dokonce s potěšením hraje jako kočka s myší…

Reklama