Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Na to že to byl nejdražší Český film tak jsem čekal trošku víc. Ale i tak film byl velice podařený líbil se mi vizuál filmu tak i brutalita a lokace točení. Jediný co bych vytknul byly nějaké historické nerovnosti např. že Jan Žižka přišel o oko v dětství a ne při boji v jeskyni, Ben Cristovao hrající Kumána, nějaké zbraně použity ve filmu, To že vesničani zpívají Ktož sú boží bojovníci v roce 1402, Jan Žižka začal používat palcát až když se vrátil z Polska zpět do Čech. A nejvíc co mi vrtalo hlavou bylo že na konci filmu byly Husitské války vysvětleny tak že Žižka nasral Zikmunda Lucemburského a proto bylo na České země vysláno 5 křížových výprav. Nic o Janu Husovi nebylo řečeno ani nic o upálení v Kostnici prostě že Žižka nasral Zikmunda. Taky to že žoldáci Žižky vypadají jako Vikingové :). Ale jinak hezký film, Dobré herecké výkony, bojové scény taky vydařené.

plakát

Strach nad městem (1975) 

Můj all-time favourite film s Jean-Paulem Belmondem který hraje roli drsňáckého inspektora Le Telliera který se snaží dopadnout maniakálního vraha Minose který nesnáší ženy a celkově sex. Já miluju Paříž a miluju jak Paříž v tomto filmu vypadá, režisér Henri Verneuil perfektně vystihnul jak krásu Paříže tak i temnou a děsivou stránku tohoto úchvatného města. Taky mám hodně rád jak film začíná a postupně graduje víc a víc např. honička na Pařížském metru je úplně bombastická a honička na střeše je ještě lepší než na tom metru. Film je natočený úplně suprově a nesnaží se ukázat hned v první scéně jak Minos vypadá ale postupně s každou jeho vraždou se ukazuje víc a víc jak vypadá, a hudba v tomto filmu od legendárního skladatele Ennia Morriconeho je tak srdcervoucí a napjatá že až sami máte strach jestli vám nezačne někdo v noci volat. Za mě 5/5 na tomto filmu jsem vyrůstal.

plakát

Americké psycho (2000) 

Tento film je klasika, s mladým Christianem Balem v roli psychopatického Patricka Batemana který je mladý broker na Wall street s temným tajemstvím. Tento film je v mé top 10 oblíbených filmů jak kvůli výkonu Christiana Balea tak i kvůli zasazení do 80. let. Je to prostě nedoceněný masterpiece který na svou dobu je úžasný, jak zápletkou (podle knihy od Breta Eastona Ellise) tak celkovým vizuálem filmu. Hezké a povedené kamerové záběry které místy ukazují jak je např. Bateman na něco soustředěný a nenávidí danou věc (např. scéna s vizitkami). Celkově postava Patricka Batemana je hodně dobře napsaná, je to narcistický mladý psychopat který myslí jen svůj vzhled a na to jak by někoho zabíjel, a který se sám považuje za monstrum. A celé rozuzlení filmu na konci je prostě třešnička na dortu a sami se cítíte tak zmateni jako samotný Patrick. A také nesmíme zapomenout na memes které se ukazují ve filmu a už jsou ikonami v memerské popkultuře např. Patrick Bateman chodící chodbou a poslouchající kazetu na Walkmanu nebo Patrick Bateman který přikivuje a usmívá se v konverzaci která ho nezajímá, a mnoho dalších. Za mě 5/5 hvězd nechápu proč je tak nízko hodnocený.

plakát

Bullet Train (2022) 

Na tomto filmu jsem už byl podruhé v kině a je to naprostá pecka! Brad Pitt se do role Berušky hodí nejvíc, i všichni ostatní herci se do svých rolí také dobře hodí až na Zazie Beetz v roli Sršně kde to trošku na můj vkus přehrávala. Ale nejvíc se mi líbil Aaron Taylor-Johnson jako Mandarinka který se překvapivě na roli zabijáckého, agresivního Brita nejvíc hodil. Jediná věc která mě trošku naštvala byla ta, že nedali víc prostoru členu cartelu Vlkovi, který prahl po pomstě po tom co mu další nájemný vrah Sršeň zabil manželku na jeho svatbě a celý jeho cartel. Jinak za mě jeden z nejlepších filmu roku 2022.

plakát

Vinnetou (1963) 

Chápu že Vinnetou je klasika ale po filmové stránce je film nezajímavý, herci nehrajou nejlépe a v Českém dabingu to taky nezní nejlíp. Krajina a prostředí Balkánského poloostrova je hezká ale nesedí k Americkému západu. A celá zápletka toho že by se původní obyvatel Ameriky přátelil (až bratrsky) s bělochem v 19. století úplně nepasuje. Film prostě celkově je nemastný neslaný.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Jedna z nejlepších adaptací Spider-mana kterou jsem za poslední dobu viděl. Animace BOŽÍ, Hudba BOŽÍ, Dabing BOŽÍ ! Těším se na druhý díl.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Boží letní film pro milovníky divokých 60 let minulého století který je vtipný a zároveň napínavý. Na tomto filmu jsem byl dvakrát v kině a hltal jsem každou minutu filmu. DiCaprio a Pitt se v tomto filmu k sobě hodí jako jing a jang.

plakát

Díky za každé nové ráno (1994) 

Díky za každé nové ráno je velice přesná ukázka toho jak se žije v Česko/Ukrajinské domácnosti ve které vyrůstala paní Halina Pawlovská. Film je taky dobrý v tom že vychází z reálných událostí které staly paní Pawlovské např. s tím jak příslušníci VB přišli ''zkontrolovat'' pas Olze. Ivana Chýlková a legendární Polský herec Franciszek Pieczka mají ve filmu kouzlo jako reálný otec s dcerou který je vtipný, smutný a veselý. za mě 5/5 velice kvalitní komedie.