Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (315)

plakát

Instinkt lovce (1999) 

FILM, VE KTERÉM BYSTE CHTĚLI BYDLET// To je život! Skvělá moderní pohádka. Romantika se dá přežít díky high-tech interiérům a skvělým bojovým scénám hongkongského prince na bílém koni (nebo spíš boháče posedlého bílou barvou). Jediné, co se dá přežít už hůř, je "šilhací" scéna a trapný otec na konci. Čtyři hvězdičky, protože si připadám, jako bych otevřela ten nejlepší vánoční dárek. Takhle si žít, takhle dobře vypadat, bejt zavalenej prachama, nakopávat skrčky ze zámoří a házet charisma na všechny strany a balit buchty, a přitom si držet svoje debilní morální zásady, na který dneska věří už jen Chuck Norris a Jackie Chan. Film prostě dostává svému anglickému názvu: GORGEOUS. Takže pokud nemáte náladu slintat nad Jackieho dokonalostí nebo mu bez skrupulí závidět, raději ruce pryč. Již jsem se rozhodla: v tomhle filmu bych chtěla bydlet. Jestli miluju nějakej fikční svět, tak po širokém vesmíru a pustých krajinách s poskrovnu rozesetými buddhistickými kláštery je to právě tenhle! Rozhodně se zas brzo Jackieho podívám navštívit. (Pokud rádi přirovnáváte filmy k jiným filmům, tak je to jako James Bond v důchodu v pohádce o Popelce, dějiště moderní Hong-Kong.) Takže honem do krámu pro bílej oblek, prachy se pohrnou sami (moment: nefunguje takhle reklama? Že by se místo mitsubishi a pepsi coly Jackie upsal továrně na bílé obleky...?)

plakát

Internet Rising (2011) 

gr8th: http://youtu.be/pMh8oBdKkK4 O internetu s lásk♡u. Velmi zajímavé formální zpracování, obsah trochu pokulhává, neustálý "nerušící" hudební podkres irituje. Přesto z filmu čiší nadšení a je slast se na něj dívat právě kvůli jeho zpracování (dokument/umělecké dílo) než obsahu.

plakát

Interview (2014) 

Bylo by pěkné žít chvíli v New Yorku, ale z těch Američanů mám obavy. Nebo že jim na hlavu přistane nějaká atomovka. Jinak standardní řemeslně dobře provedený americký sračkoidní zábavní film. režijní provedení 100%, scénář 70%, herecké výkony 90%, spousta levných fekálních vtipů, seximus, rasismus, homofobismus, štěňátka, bezmozky. Silný dojem zanechal Kim, který je vykreslený jako nejkomplexnější a nejzajímavější postava. Zajímavé. Kdyby přežil, mohli by natočit druhý díl bez Franca hehe.

plakát

Invaze zombie nácků (2012) 

dvě hvězdičky neznamená, že by to nebyla zábava. pokud vás pojetí střihové skladby hned v prví scéně dezorientuje natolik, že film vypnete, užijete si skvělý zlom žánrů, chvílemi si budete připadat jako v počítačové hře (kolik toho můžete ve filmu za málo peněz?). čert vem nějakou "uvěřitelnost" nebo alespň logičnost zápletky a technické provedení, ten HITLER za to stojí! učiněná zábava je sledovat nejen technická řešení filmařských problémů, ale i herecké akce, a důsledné zapojení všech možných klišé, které zcela nekompaktně roubí a snímek květnatí :) doporučuji všem, kdo si chtějí uvědomit, jak moc jsme zvyklí na nějaké standartní střihové a snímací (a dramaturgické) postupy v kinematografi. nejčastějším akronymem při sledování budiž WTF?? báječný mockbuster

plakát

I, Popeye (2010) 

Promítaný samotným tvůrcem na 12. Přehlídce animovaného filmu v Olomouci (www.pifpaf.cz)

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 

Kulhá to a je to béčko jako vyšité, zápletka dosti šílená - ale taky spousta legrace a kopanců. Klasická fackovarčka s Hillem a Spencerem se tentokrát točí okolo zničené bugýny. Byla jsem trochu zklamaná z českého dabingu, když v závěru dvojice klapala pantem závěrečnou pointu, či snad nějaký verbální žertík, nicméně bez (česko-)hlasně)! Jediné, co slyšíme, je hudba... To považuju za největší podraz DVD v české distribuci, kde nebyla možnost zvolit originální znění s titulky

plakát

Jeux des reflets et de la vitesse (1925) 

Chomettovy filmy Jeux des reflets et de la vitesse (1925) a Cinq minutes de cinéma pur (1926) jsou v podstatě studiemi cinéma pur, v nichž prozkoumával rozličné možnosti výrazových prostředku kinematografu, od použií nejrůznějších optických deformací, světelných a zrcadlových reflexů, proměnlivé frekvence snímání, distorze a zmnožení obrazu, extrémní detaily, zapojení obrazů v negativu - to vše sestaveno do rytmických sekvencí s cílem zapudit jakýkoli narativní či dokumentární charakter a místo toho nabídnout čisté kinematografické obrazy a rytmus." (Martin Čihák, Ponorná řeka kinematografie. NAMU, Praha 2013. s. 123)

plakát

Jizva (1976) 

Po vizuální stránce zajímavé, po dějové to tak hezky plyne... až se jeden občas nudí. Rozhodně si nemyslím, že by ten film úplně po všech stránkách tak strašně špatný, jak si myslel Kieślowski (viz Kieślowski on Kieślowski), dvakrát bych se na něj ale asi nepodívala.

plakát

Jungle Rhythm (1929) 

Zvířátka v džungli názorně předvádějí, jaké ovládají mimikry a jak umějí tancovat. Možná se to zdá naivní, ale tahle stará dobrá klasika neztrácí svou šťávu ani po letech a stále je celkem vtipná. Btw: už jste někdy hráli NA jaguára??

plakát

Juno (2007) 

Kůl. Trochu zdráhavě jsem popadla na pultech místní trafiky dívídíčko, 99 kč a piece. O filmu jsem četla hodně pochvalného mručení, když šel v kinech. Michaela Ceru jsem si užila ve Scottu Pilgrimovi a tak jsem si říkala, že investice těžce vydělané stovky snad nebude zas až tak marná. A hej nebyla! I když jsem od snímku čekala v rámci možností to nejlepší, celkem příjemně mne překvapil. Hrdinka drsná, filmový vkus hrdinů na plátně taky slušnej, film se nikomu nezaprodává, no co víc si přát. Let's have a baby, baby.