Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Thriller

Recenze (81)

plakát

Ahoj, mami, zatím! (2020) (seriál) 

Zdá se mi, že to má úspěch a tak vysoké hodnocení v zahraničí mezi uživateli jen kvůli tématu,  okolo kterého se to motá. Myšlenka je pěkná ale zpracování stálo za starou belu.  Kvůli vytvoření smutné atmosféry je to neskutečně utahané,  zpomalené a plné hluchých míst. Děj se navíc točí okolo matky (potažmo rodiny Juri), okolo její přítelkyně a ostatních duchů, což mě osobně nebavilo (především v posledních 4 dílech,  které jsem tak 80% proskákala). Myšlenka není špatná ale rozhodně to šlo zpracovat líp a kratší,  jsem zklamaná.

plakát

Dívka s kaméliemi (1992) 

Mám z toho neskutečně smíšený pocity. Všude jsem četla,  jak odporně nechutný to bude a až na začátek, na který jsem koukala s otevřenou hubou a myšlenkami ,, co to má jako znamenat" to nijak zvlášť příšerný nebylo. Způsob kreslení a povahy postav se mi nelíbil, děj se mi nezdál taky nijak zajímavý.  Nebýt těch prvních 10 minut, tak by se jednalo o neznámé anime, tahle je to známý jen kvůli zvhlosti,  která je tam ve finále pouze pár minut. Absolutně nic mi sledování tohohle anime nedalo, až na otázku JAK TOHLE NAPADNE NĚKOHO NAPSAT A ŘÍCT SI, ŽE BY TO MOHL ZVEŘEJNIT.

plakát

Semantic Error (2022) (seriál) 

Roztomilé, ani jeden z nich nebyl simp, neobjevili se tam žádné zbytečné hádky ani záporáci. Taková průměrná oddechovka, na kterou nebudete vzpomínat s úsměvem a tohou, podívat se na ni znova ale při sledování vás to určitě zabaví.

plakát

Deobeulyu (2016) (seriál) 

Pravidla si později začali tahat z klobouku a byl v tom neskutečný chaos, i přesto to ale nebylo zamotané tak moc, abych to měla chuť vypnout. Romantická linka byla roztomilá, akční linka byla zajímavá, potom to běhání z komiksu do reality bylo krapet ujetý. Na druhou stranu měním názor na Jong seoka, je to první dílo, v jakém ho vidím, a i přes počáteční pochyby (a pocit který mám dlouhodobě, že vypadá hrozně uměle a vybotoxovaně) se mi nakonec jeho herecký výkon zalíbil a v některých momentech jsem na svůj předsudek vůči němu zapomněla. Hype okolo toho asi nepochopím, nešla jsem z příběhu ani herců do kolen ale slabší 4 hvězdy si to zaslouží.

plakát

The 8 Show (2024) (seriál) 

Wannabe konkurence Squid game s mnohem míň zajímavými a sympatickými herci a méně zajímavým příběhem. Nevím...velké pozitivum jsou krátké díly ale nejednalo se o nic výjimečného. Mělo to rytmus, nemělo to slabé chvilky ale i tak se mi to zdálo laciné...něco tomu prostě chybělo.  Nejednalo se ale o špatné dílo,  prostě průměrné.

plakát

One Ordinary Day (2021) (seriál) 

Celkový dojem zlepšily poslední 3 díly jinak se jednalo o neskutečně dlouhou, plochou a nudnou povídačku,  kterou nešlo 100% pozorovat.  Plot/ Popis mi zněl zajímavě ale zpracování selhalo.  Slušný 3 hvězdy,  5-8 díly byly už rozjetý ale prvních 5 dílů bylo nekoukatelných.

plakát

Pod královniným deštníkem (2022) (seriál) 

Chvilku jsem si musela zvykat na grimasy královny,  první díly se mi zdálo jeji hraní dost ploché s 2 výrazy (neutrální a neutrální se zvednutí obočím) ale později se to rozjelo a nakonec ji role moc slušela. Dále mě bavila královna vdova a matka "Chaniho", jejich pomalý pád,  kdy si z nich všichni dělali úplný hovno byl potěšující . Musím ale pochválit i ostatji herce ať už po krále nebo Její Výsost (nejstarší dceru toho ministra války) všichni,  ať už hrdinové nebo záporáci, byli zahraní moc dobře. Moc se mi nelíbilo konečné hraní na city v případě matky Chaniho, celou dobu záporačka a nakonec chudinka, které šuklo v hlavě a je závislá na synovi, chápu myšlenku a proč skončila tak jak skončila ale osobně mám radši,  když je zaporák hajzlem až do konce a divák mu špatný konec přeje s "úsměvem ". Jinak ale 8/10 "detektivní " drama s dobrými herci, průměrným příběhem ale obecně dobře působící.

plakát

Mikýřova hysteorie českých dějin (2024) (pořad) 

Typická Mikýřovina,  bolavý, suchý homor, trapné, dlouhé a tiché momenty, kdy si přejete, aby přišel střih.  Podle mého názoru to má kvalitu průměrné Múpi,  chvilku sranda, chvilku bolest. Chápu, že fanatikům do historie se tohle líbit nemůže na druhou stranu co ale čekáte od seriálu co se jmenuje hysteorie, který moderuje MARTIN MIKYSKA? Poučný to je, formát na který jsme od Mikýře zvyklý to má taky, svým způsobem úspěch.

plakát

Haneuleseo naelineun ileog gaeui byeol (2018) (seriál) 

Od 1. do 5. dílu mě to nebavilo, od 6. se to začalo rozjíždět a od 10. jsem měla 90% času pusu dokořán z údivu.  Hrozně zajímavě sestavený příběh, který má předvídatelný základ (spoiler: od začátku víme,  že oba mají stejnou jizvu-která naznačovala společnou minulost/ informace, že její bratr někoho zabil- což už od začátku napovídalo, že vražda má něco společného s Seo In-gukem, jinak by to tam vůbec nebylo). Cely příběh doprovázely ZAJÍMAVÝ, především v předposledním díle,  problémy, který fakt nechápu jak někdo vymyslel :D. Celkově vzato fajn romantika, hlavní dvojice mé srdce nechytla, některé momenty byly nelogické a nedomyšlené jiné zbytečně narychlo zametené pod koberec, jinak to ale bylo fajn, zbytečně dlouhé, kdrama (SPOILER celkový dojem mi kazí díl před tragédií,  já se fakt moc omlouvám,  považuju se za tolerantního člověka ale jak mám brát vážně smutný konec hned potom, co v ROMANTICKÉM KOREJSKÉM dramatu namluví hlavnímu hrdinovi že se dopouští incestu?)

plakát

The Impossible Heir (2024) (seriál) 

Reakce po 5 epizodě- nebýt tam Lee Jae Wook tak bych to vypla.  Není to špatné ale příběh je hodně průměrný a až na něj tam není nikdo sympatický.  Slečna se chová jak robot a od toho jeho parťáka nemám tušení co čekat. Děj v sobě nemá nic originálního ani napínavého.  Šanci tomu ještě dám, ale díly se nesmyslně táhnou a celkově se nejedná o seriál,  u kterého se hrnete a těšíte na další díl. Čekala jsem psychologickou a logickou pomstu proti "zlé" rodině, kterou bude doprovázet velice důvěrné a blízké přátelství přetrvávající ze školy, místo toho se mi to celé jeví jak naoko vytvořené, falešné přátelství a tichý boj o úplně random holku, která má docela nesympatickou povahu. Reakce po 12. díle- Předvídatelnému konci předcházelo hodně "originálních", random problémů, které nebyly nijak zvlášť zajímavý. Cca 55minutová stopáž byla adekvátní ale i přesto tam scénáristi dali často zbytečně dlouhá, hluchá místa  Až poslední epizoda mě docela silně zabavila takže zlepšila konečný dojem. Slabší 3 hvězdy,  nebýt Lee Jae Wooka, krátký stopáže s pouze 12 díly a konce tak by to bylo hodně podprůměrné drama.

Časové pásmo bylo změněno