Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Modrá laguna: Procitnutí (2012) (TV film) 

Famózní! Musím uznat, že film byl opravdu milým překvapením a jelikož ho vidím už asi po 5., tak si ho dovolím ohodnotit. Postavy Deana a Emmy opravdu neměly chybu - oba byly šarmantní, hodní, záleželo jim na sobě a nikdy se nevzdali bojovat o přežití a přizpůsobili se všemožným překážkám. Příběh je krásný, ale musím podotknout, že mi chybělo více scén z jiných zákoutí ostrova - například většina scén se odehrávala na "hlavní" pláži, což je škoda. Poté jsem si nemohl nevšimnout i některých záběrů, které indikovaly, že některé scény byly natočeny ve studiu. Divil jsem se i, jak je možné, že i po tolika měsících na ostrově nevěděli, že tam jsou opice a zvlášť, že jim krade věci a to samé platí i o jaguárovi, který tam s nimi vydržel tak dlouho, že ho ani jednou neviděli. Výjimečně musím i říct, že mi nevadila ani jedna postava ve filmu, což je pro mě velkým překvapením a za to mají režiséři velký palec nahoře. Samotná modrá laguna, podle které je film pojmenovaný byla úchvatná a scény z ní jsem si naprosto jako divák užil. Rozvíjející vztah mezi Deanem a Emmou dodal příběhu opravdu skvělý průběh a u každé scény mezi Emmou a Deanem jsem byl nadchnutý, jak moc se mají rádi a co všechno už zvládli. Musím ale i zmínit, jak se po návratu z ostrova oba dva vůbec nebavili a dělali jak kdyby neexistovali, což to mě celkem štvalo a mohli to určitě vymyslet lépe, ale zase na konec byla úžasná scéna v dešti, která to zachránila a byl jsem nesmírně spokojen s tímto zakončením. Film hodnotím velmi kladně a doporučuji si ho minimálně jednou zhlédnout, jelikož už jsem ho viděl po několikáté a je to taková oddechovka, která nikdy neomrzí.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Film byl vskutku fascinující a na to, že to byl můj první Indiana Jones film, který jsem zhlédl, tak toho nelituji a musím se podívat i na předešlé díly. Harrison Ford v hlavní roli zazářil a vypadal naprosto fenomenálně. Příběh se mi dosti líbil - Nacisti prohráli válku a jeden z nich se snaží po 25 letech o pomstu, že se chce vrátit do minulosti, aby zajistil, že Německo válku vyhraje, díky magickému předmětu, který dokáže udělat trhlinu v čase. Délka filmu mi ani nevadila, jelikož jsem se na film těšil a tuto podívanou mi i zlepšilo VIP sedadlo v samotném kině, které tuto atmosféru vylepšilo. Samotná postava Helen byla vskutku zajímavá - přišla mi výborná, poté zase otravná a ke konci jsem zase změnil názor k pozitivnímu, což je krásný příklad vývoje postavy. Konečných 40 minut filmu jsem si užil asi nejvíc, jelikož objevovali jeskyně, vrátili se do roku 214 před Kristem a válka, která zde probíhala tomu dodala tu atmosféru akčního a zároveň dobrodružného filmu. Děj se odehrával v různých zákoutí naší planety - pod vodou, pod zemí, na naší zemi a v poslední části i ve vzduchu, což bylo pro diváka jako mě velice úchvatné. Samotný konec - kde se Indy úspěšně dá dohromady s Marion bylo krásné a hodnotím velice kladně tento film.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Tento film byl opravdu fantastický a opravdu musím podotknout, že jsem si užil každou scénu od začátku do konce. Začínalo se zlehka seznamováním mezi Allie a Noahem a poté už se samotná romantika "rozjela" a musím podotknout, že to bylo velice krásné a jejich lásku jsem jim hodně přál. Film mi přišel dobře seřazený a všechny postavy ve filmu byly skvělé a nevadila mi tam žádná, což je výjimkou oproti ostatním filmům. Také musím zmínit herce Ryana Goslinga a Rachel McAdams, kteří svoji roli zahráli opravdu famózně a musím říct, že kdybych nevěděl, že to je film, tak si myslím, že jsou opravdu do sebe zamilovaní. Ve filmu mi bylo strašně líto Lona, který opravdu Allie miloval a mohl se snažit jak chtěl, ale první lásku Allie už nezastavil a tak jim to nevyšlo, což je vskutku smutné, až zdrcující. Samotné zakomponování staršího Noaha a Allie přidalo příběhu opravdu ten největší smutek a divák si celou dobu říkal, jestli si Allie vzpomene na svého milovaného Noaha, nebo ne... Láska mezi nimi je velice silná, a proto se k sobě vrátili i po 7 letech, což je důkazem jejich první lásky, která se nikdy nezapomíná a tu všichni mají v srdci nadosmrti. Konec tohoto filmu zasáhl asi všechny diváky a musím konstatovat, že i mě to dostalo, jelikož ten konec byl vskutku "krásný", ale i zároveň smutný. Tento film rozhodně patří mezi top romantické filmy a doporučil bych to všem zhlédnout.

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

Opravdu krásný seriál obsahující všechny prvky sci-fi co asi jde do seriálu dát. Fantasy žánr je taky dobře zpracovaný a drama v seriálu bych řekl, že nejvíce přesahuje, a to je hlavní "hvězda" seriálu. Námět seriálu je strašně dobrý, jelikož zde nemáme moc sci-fi seriálů, takže The 100 určitě v tomto žánru vyniká svými prvky. Měl jsem hodně oblíbených postav - od Wellse, Finna, Kane, Montyho a Diyozy až po Murphyho, takže je zcela těžké vybrat si tu nejlepší z celého seriálu - ale za mě to bude asi hlavní hvězda Clarke. Její vyjednávání, přístup, nebojácnost a odhodlanost, a tím, že se nebojí ničeho, ji dělá až famózním charakterem celého seriálu. Před začátkem seriálu jsem si říkal, jak je to vůbec možné, že po konci světa a následném přistání zpět na Zemi je možné, že to bude mít 7 sérií, ale po zhlédnutí všech sérií už jsem to pochopil. Je to krásně zpracované a Zemšťané se v celém seriálu objevují hodněkrát a zpestřili to na stoprocent, jinak by to byla nuda, kdyby tam byli sami. Kdokoliv se podívá na tento seriál, tak řekne, že kdekoliv přišli "Skaikru", tak to špatně dopadlo, což je perfektní příklad žánru drama, a to jsem si náramně užil jako divák. Seriál byl i velice dobře zakončen a ještě jsem dlouho po skončení přemýšlel, jak to teda vše dopadlo a kdo se rozhodl zůstat, a proč, s kým atd... , což znamená, že ten konec je zpracovaný až moc dobře. Musím i přiznat fakt, že seriál byl za mě trošku natáhnutý v některých dílech a byli tam úplně zbytečné konverzace, ale tomu se dá odpustit, jelikož to není žádná chyba, jen zájem tvůrců. Všech 7 sérií jsem si užil a nedokážu je seřadit, jak jsou dobře zpracované, ale je to čistě jen můj názor, jelikož každá měla vlastní unikátní prvky, a to dělá The 100 opravdu vynikajícím seriálem, a myslím si, že si to zaslouží i větší hodnocení než současných 75%. Za mě spokojenost a z největší pravděpodobnosti to ještě zhlédnu někdy v budoucnosti.

plakát

Mayday (2023) 

Jsem vcelku spokojen - svůj účel akčního filmu to splnilo, a to je hlavní. Musím říct, že toto byl další super film od Butlera, kde byl zasazený jako hrdina celého příběhu. Jen musím podotknout chyby filmařů - ve filmu je exteriérově ukázán typ letadla MD-80, nacož v interiéru je ukázán cockpit Airbusu, což to je rozhodně blbost. To samé párkrát, když ukazovali výšku při vzletu - šlo vidět 40 000 stop a nakonec jsem si všiml altimeteru ve vzduchu, který nebyl nastaven na Standard ale 29,91 - takže takové drobné chyby tam byly. Celkově nechápu proč nebylo přeloženo mluvení povstalců - jak v anglických, tak českých titulkách to zatím nikdo nepřeložil, tak to mě celkem zklamalo. Jinak film byl super - prostředí džungle bylo parádní, a dokonce byly i nějaké zabijácké scénky, především Louise. Moc nechápu, jaktože nikdo na ostrově neměl signál, ale když vojáci dopadli na ostrov, tak měli zapnutou kameru a živě streamovali do kanceláře v sídle Trailblazer, takže netuším, jestli byli na nějaké zabezpečené lince, nebo prostě nevím. Následná finální scéna byla parádní - hodně přestrelek, zabití a akce, takže jsem se bavil. Musím říct, že nechápu jak se letadlo tak rychle dostalo na ostrov Siasi, jelikož říkali asi 80 kilometrů a ve filmu bylo řečeno, že už jsou za mořem a hned už viděli přistávací runway, což je taky taková drobná chyba zbytečná. Jinak samotné scénky z letadla - dvojité přistání a hlášky Butlera parádní. Největší zklamání bylo, že jsme se nedozvěděli, proč Louis vzal ty peníze a co s nimi vůbec chce dělat a kam odešel, takže to mohli více objasnit.

plakát

Nekonečná láska (2014) 

Naprosto dokonalý film, opět mě Američané překvapili a jsem velice spokojen. Film rozhodně není pro lidi co nemají rádi romantiku, což je v mém případě opak. Herecké obsazení bylo na jedničku a příběh měl hlavu i patu. Postava Davida byla krásná - byl šarmantní, milý, přátelský a pocházel z chudé rodiny - opustila ho matka a žil jen s otcem, který má dílnu. Natož Jade pochází z bohaté rodiny - je krásná, hodná, má ráda dobrodružství a je velice chytrá. Jade nemá moc kamarádek, a tak celou Střední se jen učila a trávila čas s rodinou. Po odmaturování potkala Davida a byla to láska na první pohled. Rodiče Jade se mi hodně líbili, i když Hugh byl většinou negativní na Davida, tak to herec Bruce Greenwood zahrál perfektně a byla to jedna z mých oblíbených postav. Samotná láska mezi Davidem a Jade je krásná - prožívají spolu léto, jelikož Jade má odjet na stáž na Brown, a tak si vytěží z každého dne léta to nejvíc, co jde. Jen škoda, že v některých scénách hrála jen hudba a ukázali co v létě dělali narychlo, místo delšího ukázání a seznámení ve filmu. Jediná postava, která mi tam nebyla moc příjemná byla Jenny, ta když se ukázala, tak byly jen trable a absolutně se mi tam nehodila. Byl jsem velice spokojen a řadím tento film na list mých oblíbených filmů.

plakát

Halloween končí (2022) 

Tak a máme tady poslední část této trilogie a musím říct, že jsem byl vcelku překvapen i zklamán. Film krásně navazoval, postavy byly dobré a dokonce prostředí trošku jiné, než jsme si mysleli. Laurel se údajně přes Michaela přenesla a už ho nechce řešit, což je pravda, dokud neviděla Michaela v Coreym. Postava Coreyho za mě úplně super a nečekal jsem, že se takhle může propojit s Michaelem a takhle krásně spolupracovat. Za mě teda zbytečně udělaná spolupráce až v posledním díle - jelikož to podle mě mělo veliký potenciál, a kdyby se to odehrávalo v předešlém díle, tak by to bylo ideální, ale furt to bylo fascinující. Děj byl vcelku zábavný a některé postavy, jak si dělali srandu z Coreyho, tak dostali co proto, jelikož netušili, že kousek Michaela je v něm. Za mě film obsahoval až moc romantických scén, sice to není ani chyba ani dobré, ale nesedí mi to k této sáze zde prosázet romantiku. Zabití zde byli až od poloviny filmu, což ze začátku z filmu spíš dělalo seznámení s Coreym a ostatními, ale potom už bylo hodně úmrtí a film nabyl té pravé hodnoty. Nejnechutnější kill měl asi Corey na DJ, kde mu vyrval jazyk a nechal ho točit na gramofonu. Ke konci filmu Corey zradí Michaela a vezme mu masku, protože chce být další Michael, což je samozřejmě ta největší blbost zradit pravého Michaela Myerse, tak nemůže čekat nic dobré. Corey se vydá do domu Laurel, kde ji chce zabít a Laurel zde čeká a ví, že Corey přijde, jelikož zfalšuje svoje zabití. Laurel následně střelí Coreyho do ramene a Corey narafičí svojí smrt, aby si Allyson myslela, že Laurel ho zabila, a tak se bodne do krku. Corey přežije, dokud nepřijde Michael a sám ho nezabije. Následně tu máme závěrečnou scénu Alysson, Laurel vs Michael, kde ho připoutají ke stolu a zabijou ho pořádným způsobem, co měli udělat už v předešlém díle. Poté přijdou ostatní, tělo připoutají na střechu a odvezou ho někam, kde se roztříští a zmizí navždy.

plakát

Halloween zabíjí (2021) 

A máme tady pokračování "prvního" filmu z roku 2018 a museli jsme čekat 3 roky na toto pokračování. Byl jsem na tom v kině a musím říct, že hned úvod filmu mě velice zaujal scénkou s hasiči, která byla za mě asi nejlepší z celého filmu. Nechápu tolik nenávisti vůči 2. dílu, ale tak každý máme jiný preference. Rozhořčení lidí v tomhle filmu nastavil super atmosféru a jde vidět, jak ostatní běží za ostatními, když se jim něco řekne - viz scénka v nemocnici. Zabíjení zde bylo opravdu mnoho a musím říct, že i lepší než v prvním díle - například napadení Sondry a zabití manžela Phila v domě. Děj byl za mě mnohem lepší než v prvním díle a úkrutně mě bavil a celkem se dalo i předvídat, co se bude dít na konci. Ke konci filmu, jak matka Karen ukradne Michaelovi masku byla fatální chyba, a ještě se mu vysmát do očí, napadne jen blázna. Samotná závěrečná scénka, když si Michael vzal svoji masku, nandal si ji a scénka mohla začít. Mlácení a střílení do Michaela byla paráda a už jsem si říkal, že tato trilogie zde skončí, ale jak každý ví, tak Michael prostě není obyčejná osobnost, a tak přežije několik střelných i těžkých ran. Nedivím se tak trochu, že si mysleli, že Michael zemřel, jelikož ho Karen "dodělala" nožem do zad, ale jen tak, aby Michael zmizel z ulice a proplížil se k zádům Karen a zabil jí, svědčí o neschopnosti těchto lidí, a tak se dočkáme ještě dalšího a finálního dílu.

plakát

Halloween (2018) 

Toto je první film Halloween, který jsem viděl a musím říct, že to je jedna z mých nejoblíbenějších hororových ság. Postava Michael Myerse je prostě geniální a naprosto to obdivuju. Děj ze začátku hodně slabý, ale po krásné scéně na benzínové pumpě - konkrétněji na záchodech, mě to hodně chytlo. Jamie Lee Curtis parádní herecký výkon a z mých informací vím, že hrála i v dřívějších, takže respekt za to, že furt se objevuje i v novějších dílech. Herec Michaela - Nick Castle to taky zahrál parádně, na to, že Michael by měl mít přes 2 metry, tak herec má údajně 1,78 metrů a poznat to ani nejde, a ani mi to nijak obzvlášť nevadilo. Bylo tam i hodně scének zabití a i brutální scénky viz doktor Ranbin od Michaela, který byl až moc naivní, a to ho nakonec zabilo. Všechno se to točilo krásně kolem Laurie a ona moc dobře věděla, že si pro ni Michael přijde, a tak se na něj připravovala několik let, až nakonec přišel. Závěrečná scénka byla hodně super a bylo vidět, že se opravdu těžce bojuje s Michaelem a jediný způsob jak ho zastavit je, že ho přechytračí, protože Michael opravdu není jen tak obyčejná osobnost. Následná past ve sklepě na Michaela byla geniální a vcelku to ideálně "ukončilo příběh".

plakát

Greenland: Poslední úkryt (2020) 

Film velmi překvapil, zasazení mého oblíbeného herce Gerarda Butlera mě přinutilo se podívat a musím konstatovat, že nelituji svého činu. Film zcela plnohodnotně ukazuje, co by se stalo, kdyby nastal konec světa - chaos, panika a nedůvěra vůči lidem. Celkové prostředí a vizualizace komety Clarke a ostatních efektů či animací bylo fakt super, a chvíli jsem si i myslel, že se to opravdu děje. Děj byl velice pěkný a určitě mě nenudil, právě naopak mě úchvatně bavil. Bylo vybráno opravdu jen málo důležitých lidí na světě a ostatní si naivně mysleli, že je vezmou s sebou na základnu do Grónska. Herecké obsazení všech postav super a žádná mi nevadila. Samotná katastrofická událost a popsaná samotná cesta, aby se dostali do Grónska mi přišla nejzajímavější. Potkali spoustu důležitých osobností, kteří jim pomohli či například nepomohli, což je klasické lidské myšlení v případě instinktu přežít. Velice mám rád katastrofické filmy, jelikož jich není moc natočených a musím říct, že většinou jsou to podprůměrné filmy, ale tento film mě absolutně nadchnul a dokážu říct, že to je asi můj nejoblíbenější katastrofický film. Celkově mě vše na filmu bavilo a už se nemůžu dočkat na druhý díl, který byl potvrzen a měl by se v budoucnu snad někdy dostavit.