Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (292)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Viděno v kině. No, říkal jsem si jestli na to vůbec mám jít, na špatné recenze nikdy moc nedám, už i předchozí díl nesoucí název Halloween Kills byl hodnocen špatně, ale mě se líbil a i ta dějová odlišnost. Ale tento nový film uzavírající novou trilogii? Jako po skončení kina jsem z toho nebyl až tak znechucen, spíš zmaten, že jsem vůbec nevěděl jak to ohodnotit. O pár dní později jsem hodnocení nadobro ukotvil na 2*. Celé je to prostě neuvěřitelně odfláklé. Ani nevím kde začít. Jako po prvním dojmu jsem si řekl ok bylo to slabší, než bych očekával, ale těch chyb tam bylo prostě mraky. A to nemluvím už vůbec o nelogickém chování jistých postav, zejména té Alyson (vnučky Laurie). To jak se snadno až pubertáckým způsobem zamilovala do toho psychopata … Jinak, Meyers tu hraje druhé housle, vražd moc nevykoná a především až po více jak hodině dostane trochu prostor. Postava toho Coryho, což je mimochodem asi hlavní postava tohoto filmu mě docela bavila, i když se mi nelíbilo, že měl ve filmu s názvem HALLOWEEN největší prostor. No, kde mám dále pokračovat? Úvod nás seznámil s tím Corym (asi jeho jméno špatně sklonuji, ale co už) a ta tragická událost co se stála na začátku mě nijak nezásahla, poté začne Halloween theme s dýněmi a dobrou Carpenterovou hudbou, ale už tehdy jsem si říkal, šel jsem do kina vůbec na halloween? No a pak se film docela táhne a to až do konce. Ani to finále mě moc nebavilo, ale ukončení Meyerse nebylo nejhorší. Má to i pár dobrých nápadů s tou podstatou zla atd. Vražd je tu méně, ale jsou docela dobré. I když ne takové jako třeba z r 2018. Carpenter svoji hudbu s pomocí ostatních dvou pomocníků zvládl opět dobře, ikdyž to byla už taková spíš kopie starších dílů. Já nevím, nejvíc mi vadilo to nelogické chování postav, málo prostoru Meyerse a celkově bych očekával velkolepější konec. Co jsem četl, tak natáčení bylo posunuto skoro o dva roky kvůli covidu, tak možná asi proto to tvůrci tak odflákli. Což není ale omluva. Opravdu těžko se mi tento film hodnotí. Zpočátku jsem si říkal, že ho nebudu tak kritizovat, ale nemůžu si pomoci, ikonická postava Meyerse by si zasloužila větší cit. Doufám, že už žádné pokračování či remake nevznikne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Od dokonalosti tomu chýba minimálne ešte jedno kolo prepisovania scenáru (Allyson a jej vzťahy k mužom sú strašne nedôveryhodné, pričom stačilo tam dopísať možno dve scény a mohlo to dávať väčší zmysel), pričom Halloween Ends určite nebude jeden z dielov, čo si budem pravidelne púšťať na Halloween. Určite si radšej pozriem zase raz Halloween 2018, ktorý precízne servíruje nostalgiu inovovanú o moderné filmárske remeslo (Halloweeny vždy najlepšie fungovali, keď kopírovali Carpenterov originál), ale tento definitívny diel série je mimoriadne odvážnym a originálnym príspevkom do žánru, ktorý sa približuje raným Greenovým artovým drámam. Halloween Ends je razantne progresívny film, ktorý rúca všetky očakávania a ako jedenásty film (trinásty aj s remakami) servíruje nepredvídateľnú drámu okorenenú o prvky slasheru a decentné žmurkanie na fanúšikov. A funguje to. Nebola to síce jazda ako v roku 2018, ale fakt som netušil, čo sa bude diať o desať minút a pár krát som len tak čumel s otvorenou sánkou. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý twist na začátku, který je bohužel poslán do kopru nezáživnou režijní slasherovou rutinou, kdy násílí ve vás nevyvolává diskomfort svou surovostí jako v prvním díle této trilogie. Přidejme k tomu velmi zkratkovité a naprosto nelogické jednání některých postav (zdravím vnučku Laurie) a "konec", který ve vás nevyvolá žádnou emoci a máme tu Halloween Ends ... škoda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Michael Myers tam má celkem fajn cameo. Heh. No, být to provedené pořádně, tak bych možná takovýhle zvláštní úkrok v očekávaném "finále ságy" asi i ocenil, jenže ono to za mne pořádně provedené není. Působí to jak origin nového záporáka kostrbatě naroubovaný do světa Halloweenu skrze divně se chovající postavy. Nevěřil jsem jim vůbec nic, ze všeho jsem měl vychtěný pocit, občas jsou ty scenáristické náhody až ridikulózní. Osobně mě "ENDS" štval o něco méně než "KILLS", můžou za to ale asi snížená očekávání na vstupu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

[Halloween Movie 2022  2/2] Dodnes vzpomínám, jak jsem si z videopůjčovny odnesl svoji první kazetu a utíkal domů, abych si to mohl pustit na videu a byl to právě první Halloween. A dnes, o 20 let později, o Halloweenský večer, sleduji konec této Hororové legendy. Fňuk. Tato trilogie začala parádně Halloween 2018, návrat Myerse, po skoro 10 letech na obrazovky, si ode mě zasloužil slabších pět hvězd. Halloween Kills 2021, už u lidí nesklidil takový úspěch, ale za mě se stále jednalo o lepší průměr a zasloužil si čtyři hvězdy. No a tenhle Halloween, se mi zdá ze všech nejslabší  a od velkýho průseru, ho zachránilo celkem povedený finále, ale nečekal jsem teda, že zrovna u Halloweenu neuvidím ani jednu pořádnou, brutální vraždu. Ani ten úvod nebyl klasicky dobrý. Ta první hodina tak neskutečně nudila, jsem si chvilku myslel, že se dívám na nějaký romantický film (Andi Matichak, tu byla hrozně debilně naivní). To s tím mladým psychopatem, nebyl špatný nápad, ale k čemu to ve finále bylo, to fakt nevím. Později se rozjelo i nějaké to vraždění, ale vůbec to nemělo koule, snad jen ta scéna s černochem v rádiu, byla originální a zapamatovatelná, ale jinak opravdu nic. Škoda, za mě teda dost suchý zakončení a poprvé dávám téhle Hororové klasice, pouze tři hvězdy. Každopádně věřím, že za pár let (klidně ať je to zase za 10 let) přijde nový Halloween, který bude tuhle trilogii ignorovat a pojede si po svém. Jen ať klidně přijde, budu se těšit. To bude éra. Sbohem Jamie Lee Curtis. (1. 247. hodnocení) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Na otázku, či tento film bude posledným filmom série, Jason Blum potvrdil, že môže byť ešte viac filmov, pretože Malek Akkad sa rozhodol v sérii pokračovať. (Zeker)
  • Produkcia údajne využila oneskorenie spôsobené pandémiou COVID-19 na prepísanie častí scenára, vrátane pridania veľkého časového skoku medzi týmto filmom a Halloween zabíja (2021), ako aj použitia pandémie ako súčasti zápletky filmu. (Zeker)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama