Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (583)

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Skvělý komediální seriál s detektivními prvky, který táhne především Tereza Ramba (to s jakou nonšalancí ztvárnila parodicky definovanou kriminalistku s premenstruačním syndromem je jedním slovem dechberoucí). A pak tu máme Ivana Trojana, který tolik překvapil bláznivě humornými reklamami na ČD a ve stejně pozitivním duchu pokračuje i v jiné státní a úžasné firmě, jakou je Česká televize. Ještě že ten stát je taková dojná kráva. To fakt z peněz daňových poplatníků neumíme podpořit někoho, kdo není zprofanovaný, hloupý a nežije v Praze?

plakát

Montana (2014) 

Larse MIkkelsena si pamatuji především v roli neskutečně slizkého a nepříjemného Augusta Magnussena ze seriálu Sherlock, kde i přes poměrně malý prostor si získal mé sympatie (ať už konfrontací s dr. Watsonem, nebo svým skonem z rukou onoho "klinického sociopata") a v tomto filmu svou roli mentora poznamenaného minulostí zvládl s bravurou. Vše ostatní (technicky i herecky) stojí za starou bačkoru, o čemž se ke dni recenze můžete přesvědčit zde.

plakát

Stovky bobrů (2022) odpad!

O něco lepšíí než německé porno ze 70-tých let. Ale budiž. Dejme prostor vykladačům snů.

plakát

Mistr Meče (2016) 

Takhle solidních filmů je na youtube pomálu, ale příběh i akce nejsou k zahození a tudíž  i ke shlédnutí. Závěr sice nenaplnil mé očekávání, ale budiž... .

plakát

Úder otevřenou dlaní (1983) 

Za zásluhy, který ocenily až pozdější filmy, dávám za pět (značně přehnaných, ale to se v rámci filmové historie občas stává). Zde je film ke dni recenze k dispozici.

plakát

Lang ya (2008) 

Nadprůměrně mizerný příběh povyšuje akce. Číně se daří osvojovat (či kopírovat) západní technologie, ale co se týče filmů, jsou to stále žabaři. Jejich akce oproti thajcům či indonésanům je skoro až směšna a přesto v rámci čínské kinematografie skvělá, což mluví za vše. Jsem trochu zmatený, jako táto recenze a tak za tři hvězdičky. K 14.9.2024 je film dostupný zde.

plakát

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987) odpad!

Ten film je hrozný a jeho existenci nic neomlouvá. Dokonce ani sveřepí obdivovatelé pana režiséra. Ve výsledku je to jen přehnaná hořká nuda. Nicméně abych snížil jeho vysoké hodnocení, volím odpad.

plakát

Umění sebeobrany (2019) 

Až tak ne úplně hloupý film snažící se bourat zaběhnuté šablony, ale žel docela nudný. Herci se snaží, ale kde není kvalitní scénář ani smrt nebere. Nejvíce mě pobavil popisek od Netflixu v souvislosti s maskulinitou. Nechť shoří v šovinistickém pekle (Netflix).

plakát

John Wick (2014) 

V jednoduchosti je síla.

plakát

Kaskadér (2024) 

Kočkopes, který to neumí ani s jedním z uvedených žánrů v tiráži. A ten šílený rozpočet, který není vidět... .Takový James Cameron by za stejný prachy natočil rovnou pentalogii. Ryan a ani Emily sic nejsou marní, ale jejich romanci by uvěřil jen sociopat nebo starobní důchodkyně. Jedna hvězdička za toho roztomilého pejska se slabostí pro mužské genitálie.