Reklama

Reklama

Stovky bobrů

  • USA Hundreds of Beavers
Trailer

Obsahy(1)

Příběh z nelítostné doby, kdy příroda byla ještě nepokořená a plná nebezpečí, pojednává o palírníkovi jablkovice, který přijde o vše, ocitne se s holou zadnicí v divočině a musí se postupně nalevelovat až na nejlepšího zálesáka široko daleko. Při tom poměří důvtip, síly a houževnatost nejen s živly, ale také s roztodivnou zvířenou, v čele s titulními stovkami bobrů. Videoherně vyprávěný survival oživuje pro nové milénium žánr němých grotesek. V této mnohonásobně zábavnější i realizačně nápaditější parafrázi na REVENANT Zmrtvýchvstání místo DiCapria bojuje o přežití novodobý Buster Keaton a jeho zvířecí protivníky ztvárnili lidé v celotělových plyšových kostýmech ve stylu Studia Kamarád. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Vlčí oči ve tmě svítí, v noci buďme ostražití!“ Rozjívená hračičkovská ptákovinka, sršící nápady a gagy. Sněžný Robinson se učí přežívat v přírodě, stát se traperem a nakonec i získat srdce a ruku své vyvolené. Jo jo, vypracovat se od nahého zmrzlého zadku až k hřejivému rodinnému krbu, to dá jednomu zabrat, viz náš večerníčkový Človíček a jeho podobné vylomeniny s drsnou flórou i divokou faunou, na kterém jakoby Tews a Cheslik spolu se mnou vyrůstali. A co vlastně loví takový traper? Jean Kayak mazané bobry, divoké králíky (skvělý, jen stopami ztvárněný minipříběh lásky, založení rodiny a rozchodu) a rampouchem z nosu i vlky. Filmmaniak loví kojoty, viz jeho trefné:  „Buster Keaton a Harold Lloyd si zde podávají ruce s Bugsem Bunnym a kojotem Vildou a režíruje jim to Karel Zeman, co zrovna objevil možnosti počítačové grafiky,“ no a já po celý film lovil svou bránici, která mi co chvíli úplně zdivočela. EROTICKÉ OKÉNKO 18+ : [][] Zaujala starosvětská romantika, kdy obhroublý vousáč s nábožnou úctou zírá na odhalený kotníček cudné slečny. Odváží se jeho stydlivá vyvolená ukázat i víc? [][] Říká se, že sto lidí, sto chutí, ovšem pětimrkvičkové Bobry s klidným svědomím doporučím úplně všem. Omnibusova potitulková scéna: Svatební noc, Jean nedočkavě svléká nevěstu do negližé. A nad dokonalým tělem si obdivně hvízdne... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hundreds of Beavers je nízkorozpočtový snímek zasazený do sněhem zasypaného Wisconsinu 19. století, který kombinuje vizuál klasických němých filmů s dynamikou warnerovských animovaných grotesek, k tomu si bere i něco z videoherní estetiky a všechny tyto styly mixuje do skvěle vygradované smršti bombasticky vtipných nápadů a kuriózních situací. Je to hotová masterclass v konstruování scénáře a zejména vytváření, opakování a rozšiřování jednotlivých gagů, které oplývají takovou nápaditostí jako u žádného jiného filmu za dlouhou dobu. Nepamatuji si, kdy naposledy jsem se v kině takhle za břicho popadal. Pro oba hlavní tvůrce jde o sedmimílový skok vpřed od jejich předchozího Lake Michigan Monster a zároveň tu máme opět nádhernou ukázku toho, že za málo peněz můžete mít hodně muziky, pokud v hlavě máte solidní nápady. A že některé zdejší nápady mají na to zkultovnět a udělat z tohohle malého snímku instantní komediální klasiku. [Sitges 2023] ()

Reklama

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Už Harold Lloyd a Tex Avery věděli, že nemůžou natočit stominutový film, ve kterém by byla jenom non-stop grotesková akce. Mezi tou akcí musí být ještě něco, co ji nějakým způsobem spojuje a dává jí smysl (přičemž slovo "smysl" může mít spoustu různých významů). Mike Cheslik to odvážně zkusil (beze smyslu) a skoro se mu to podařilo. Jsem rád, že jsem to viděl, ale od poloviny filmu jsem se nudil (ano, i při tom "šíleném" závěru). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ujetina, ktera se fakt nevidi kazdy den. Presne jak tu nekteri zminujou, nema groteska kombinovana s Looney Toones s naprosto jednoduchym, ale naprosto dostacujicim pribehem, sympatickym hlavnim hrdinou, perfektni vizualni strankou a paradni hudbou. Fory se sice obcas zbytecne opakujou, ale nektery jsou masakralni a s pribejvajici stopazi se pritvrzuje. Neda se k tomu asi uplne pristupovat jako ke klasickymu filmu, ale ja se bavil skvele, proste poctiva ptakovina, jako stvorena k pusteni na nejaky kalbe. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nevídaný gejzír kreativity v nejlepší komedii za poslední léta a zároveň překvapivá aktualizace grotesky pro 21. století. Buster Keaton a Harold Lloyd si zde podávají ruce s Bugsem Bunnym a kojotem Vildou a režíruje jim to Karel Zeman, co zrovna objevil možnosti počítačové grafiky. Definitivní potvrzení teze, že nízký rozpočet není překážkou, když máte dost nápadů a tvůrčích schopností. V případě Hundreds of Beavers mají tvůrci nápadů na rozdávání, do filmu jich vyvrhli tolik, že to s přehledem uživí celou stopáž, a omezené prostředky pro realizaci filmu přetvořili v přednost, takže výsledek vypadá i po vizuální stránce nehorázně vtipně, tvořivě a roztomile. Děj se ani na okamžik nezastaví, jednotlivé gagy se postupně vyvíjejí a gradují do nepředvídatelných rovin, film skvěle pracuje s postavami i s opakujícími se motivy a naplno využívá prostředí zasněženého lesa i související rekvizity. Unikátní záležitost a jistě i budoucí kultovní klasika. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Variety film popísalo ako: „Druh obrovskej pocty komediálnym tradíciám minulosti, vrátane ságy o Road Runnerovi a Kojotovi, rovnako ako nemého komediálneho humoru, paródie na divoký západ Cannibal: The Musical, priekopníkov filmovej fantasy ako Georges Melies a Karel Zeman a tak ďalej. Na papieri by sa ťažko dalo čakať, že by príbeh ostal zábavný aspoň osem minút, nieto ešte 108. Ale tieto dômyselné domácky vyrobené žartíky nikdy nestrácajú dych.“ (Arsenal83)
  • Odhadovaný rozpočet filmu bol okolo 150 000 dolárov. Režisér Mike Cheslik odhadol, že kostýmy maskota stáli okolo 10 000 dolárov a štáb kúpil všetky kostýmy online. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama