Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live (2024) (seriál) 

Bohužel jsem lehce zklamaný. Predešlé epizody jsem zažíval velké utrpení. Poslední nebyl zas tak hrozný, ale opravdu bych nečekal tak brzký konec hlavního zaporáka. Generál Terry byl za mě nejzajímavejší postava a je strašná škoda, že ho tvůrci odstranili, měl totiž obrovský potenciál jako měl Negan. Seriál je strašně naivní a konec velmi ukvapený. Raději nemluvit o akčních scénách s granátem, plachtou nebo v minulých scénách "pozor hážu napíchnutou hlavu na háku po zombíkovi". Fyzika je totiž v celým TWD katastrofa. Čekal jsem oproti propadáku Negan&Maggie a Darylova série, že si tvůrci na tomto dají záležet, ale bohužel. Hvězdička za nostalgii.

plakát

Národ Z (2014) (seriál) 

Kdysi pred lety jsem videl prvni dve rady a dal nepokracoval jelikoz me to proste prestalo bavit, nedavno jsem to zkusil od znova, prezil prvni dve rady a vetsina postav mi pak nejak trochu prirostla k srdci, sice je to naprosta picovina, ale spousta vtipnych scenek typu Doc/Murphy je proste luxus.🤣 Člověk prostě čeká co tvůrci do seriálu za kojotiny nacpou.  Nedá se to brát vážně, ale jako pohoda na večer to ujde.

plakát

The Walking Dead: Daryl Dixon - Paris Sera Toujours Paris (2023) (epizoda) 

Hvězdička za zmínku Morrisona a za paříž, jinak to stojí za velké kulové. Pády z oken zombíků teda vypadají jako animace z afrických filmů, ale s tím už se diváci asi smířili. Bizár dnešního století se koukám šíří i po apokalypse, prostě nám s tím nedají pokoj a Frantíci určitě budou nadšeni když tvůrci poukazují jejich zemi, kde v klubech rádí podle tváří 40 pohlaví😅 Zatím jsem nepoznal záporáka, z kterého by šel opravdu strach a u kterého divák předem ví, že něco velkého nehezkého vyvede. Dítě, kterému dělá daryl tátu je zase uplně vymleté. Vytratila se hrůza a krev.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Bohužel jsem dvakrát došel max do druhé série. Ačkoliv tento žánr miluji, vůbec nic mě nezaujalo. Hudba až na pár vyjímek katastrofální, absolutně do té doby nezapadá, až na hlavního hrdinu mi herecké výkony ostatních herců připadají podprůměrné. Oproti Boardwalk empire, který je za mě špičkový, je toto pro mě bohužel nicneříkající trápení.

plakát

The Walking Dead: Dead City - Doma Smo (2023) (epizoda) 

Zase jsem začal mít odpor k Maggie. Nechápu jak může mít tato věčně nasraná, všeznající fúrie kladné hodnocení. Od tvůrců je vidět, že se snaží z ní udělat postavu, kterou když někdo nasere tak nedopadne dobře, jenže ten strach a nebezpečí jako divák z ní vůbec necítím. Připadá mi spíš velmi otravná. Konec první řady mě nikterak nezaujal, spíš se mě zdá jako by se děj zasekl a nehnul dál. Každopádně jsem zvědavý na druhou řadu ohledně Negana, ale tak nějak nečekám, že se divák dočká toho starého charakteru, možná jenom pár dalších scén jako bohužel jediné z této řady (knock, knock, who's there?).

plakát

The Walking Dead: Dead City - Stories We Tell Ourselves (2023) (epizoda) 

Jak to mělo na začátku dobrý nádech a že mě i Maggie nevadila se to zase vrátilo k tomu starýmu debilnímu scénáři s hloupými rozhodnutími postav, ti dva co zařvali mě ničím nezaujali takže malé + za jejich smrt ikdyž opět nepochopitelně nechat se nechtěně sežrat tím, že si lehnu na hromadu mrtvol kde je pravděpodobnost, že nějaká zdechlina nebude tak uplně zdechlá. U Maggie se projeví její těžce debilní ego viz scéna s kyslíkem a rvačka se zombikem mutantem jak jinak končí než, že postava leží na zemi v úzkých a ta hromada mutanta na ní. Při té váze toho fešáka by si neštrejchla, ale co, však je to hlavní postava seriálu vystavována divákovi jako superhrdina z marvelu. Maršálek mě taky celkem pije krev a působí celkem zbytečně od samotného začátku seriálu. A nakonec poslední rakovinou prolezlá nemoc celého světa TWD a tim jsou stupidní děti bohužel. Jedinej Negan to drží

plakát

Silo (2023) (seriál) 

Nejsem skoro vůbec na scifi nebo fantasy a seriál, který má děj jenom v podzemí v obrovském silu, ale toto je skutečně lahůdka. Vlastně jsem se na to podíval z důvodu, že je to postapo. Ale první a druhý díl mě natolik chytil, že jsem celou řadu projel za dva dny. Od čtvrtého dílu napětí lehce kleslo, ale poslední 3 díly opět nabralo to správné tempo. Hudba skvělá, do příběhu záhad minulosti lidstva se skvěle hodí. Nápad o oknu, které populaci ukazuje svět mimo silo je dost dobrý. Dost mi seriál přípomíná náš skutečný svět ohledně celosvětových lží a manipulací světových elit, ale pořád v zárodku a Silo může být jedna z podobných variant daleké budoucnosti lidstva.

plakát

Narvik (2022) 

Celkem slušný válečný film se zajímavým příběhem až teda na hlavní hrdinku práskačku. Akce taky celkem slušné až teda na efekty výbuchu granátů a záblesky výstřelů, které jsou bohužel dost vidět že jsou umělé.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Mohlo to být horší jak už to bývá u filmů, které se po letech vracejí s pokračováním. Děj s Ufony mě nijak zvlášt sice nezaujal, ale budiž. Akce bylo vcelku dost, ale místama se zdá jakoby některé akce byly uplně debilně vymyšleny a provedeny ještě hůř. Skákání z auta na auto sice u Indyho běžná věc, ale tady se mi to zdálo jakobych se díval na totální blbost typu rychle a zběsile a to ani nechci raději zmiňovat skok transporterem ze skály na strom a vodopád k tomu. Speciální efekty na tu dobu možná ujdou ale raději méně těch ujetých, ale raději reálných. Mravenci a zasouvací schody byly lahůdka, taková ta stará klasika a na konec ještě Junior😀

plakát

Živí mrtví: Počátek konce - All I See Is Red (2023) (epizoda) 

Odchod Morgana udělali tvůrci určitě jedině dobře protože ten seriál je už moc "přemorganovaný". Navíc se mi zdá že toho víc pohnojil než spravil. Ale když shrnu celou polovinu osmé série tak postavy dělají uplně stejné koniny jako dříve, na konci páté série se "oddali" Virginii a v šesté šli proti ní. Teď to stejné udělali Ťuhíkovi a končí to vždycky někým neviným kdo zařve. Zkrátka tvůrci tahají nápady až z paty a bohužel to končí nízkým hodnocením. A celkově nesnáším ty rychloakce všech známých postav, které jsou spolu už několik sérií, kdy jsou všichni jako rodina a pak jdou na pár minut proti sobě a vyhrožují si navzájem smrtí. Viz Dwight s Sherry. A ten jejich rozchod? Rychlokvaška. Dost mě ale potěšilo že se Morgan na chvíli vrátil k hrobu Eastmana kdy ten jeho ikdyž dosti zvláštní životní vývoj započal.