Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (154)

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Zaplivaná poloprázdná hospoda, ve které se jako vrchol dne schází místní štangasté s retkem u piva; bezvýchodný v celku chudobný život postav odsouzených k celoživotnímu stereotypu v ulitě města z razovitého kraje, kde se technologický vývoj zastavil rokem 1990; totální upřednostnění socializace s kamarády a věrnost partě na úkor vlastního prospěchu a soukromí - to všechno jsou aspekty, které si mnozí z nás v tuzemských podmínkách prožili a které představují zajímavý kontrast vůči kultuře západního světa, jehož zvyklosti k nám více a více pronikají. Rozhodně nejde o dokonalý seriál, ať už dějově, nebo motivací hlavních hrdinů. Ovšem za atmosféru celé série a notnou dávku nostalgie musím dát plný počet. Dalšími plusy jsou humor, kterého je někdy více, někdy méně a dále odvaha při důrazu na témata, jako jsou začleňování Romů do společnosti či přijetí transgender osoby jako plnohodnotného člena party tvrdých hochů, pro které je každý den obrazně řečeno bojem o přežití.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Z pohledu komiksového světa jeden z nejzábavnějších filmů, co jsem viděl. Ve své kategorii tak za mě plný počet.

plakát

Medvědi (2014) 

Hezký to bylo :)

plakát

Všichni dobří rodáci (1968) 

"Jednáte s lidma jako s dobytkem" Silný příběh s předními českými herci na motivy skutečné události s přesnou atmosférou vesnického života starších dob a s režimem, který na desítky let totálně zmrzačil vývoj České republiky a negativně zasáhl do mnoha lidských životů. Doporučuji film ke shlédnutí,ale bohužel pochybuji, že jeho forma a styl vyprávění dokážou v dnešní době oslovit široké publikum. Za mě jedno z nejlepších děl vůbec, a to nejen české kinematografie.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Nebudem si hrát na schovávanou. Film je film Quentina Tarantina a v dnešní době by k tomu tak měl divák přistupovat. Klíčovým výběrem herců počínaje, příběh prolnutý vynikající hudbou konče, ale rovněž také začínaje :), kdy Tarantino prezentuje svou vytříbenost pro vhodné zvukové interpretace následované rychlým spádem příběhu (ač trval tři hodiny, tak v kině mi to ani nepřišlo) sice místy promixovaný až zbytečně do absurditiy zavánějící brutalitou a krví :), jde o zajímavý počin, který nemůžu hodnotit vzhledem k očekávání a naplnění jiným počtem než 5*, jiné hodnocení není přípustné. Django na mě možná ani po prvním shlédnutí takový dojem nezanechal. 10. 01. 2016 5:40 hodnocení ráno po akci

plakát

Drive (2011) 

Na druhé shlédnutí musim uznat, že jde o supr film proložený excelentní hudbou a replikami mezi hlavními herci, kdy lze vidět, že méně někdy znamená více :)

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Film, který si tolik kritiky snad ani nezasloužil...

plakát

Skála (1996) 

Jeden z nejlepších akčňáků všech dob s výborným Connerym a Cagem, který byl v té době ještě ve formě...

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

krev, písek a soulože