Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Jack a stonek fazole (2001) (TV film) 

Celkem zajímavý příběh o tom, co se děje po "...a žili šťastně až do smrti...". Zajímavé obsazení, několik scénáristických nápadů, které se mi líbily. Mírně nadprůměrný pohádkový film.

plakát

Římanka (1954) 

Důstojné filmové zpracování knižní předlohy Alberta Moravii. Gina Lollobrigida je právem považovaná za jednu z nejkrásnějších žen evropského filmu - a v tomto snímku podala svůj nejuznávanější herecký výkon. Sice mě místy rušily dnes už překonané (hysterické) herecké výrazové prostředky, ale celkově je film stále živý.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Kultovní seriál, ze kterého čerpají mnohé další filmy a pořady. Na seriálu jde bohužel vidět nevyváženost díky zástupu různých režisérů - některé díly mají neuvěřitelně dobře vystavěnou atmosféru a příběh, některé jsou odfláklé a s fatálními logickými dírami. Ale celkově určitě patří mezi to nejlepší, co bylo zfilmováno.

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

První řada mě bavila, a hodně. Ale s dalšími a dalšími díly jsem začal mít pocit, že tvůrci stále více nastavují tu samou kaši.

plakát

Lovci dinosaurů (2005) 

Marně uvažuju, kde se k tomufo sci-fi béčku připletl Kingsley. Základ dobrý, ale naprosto odfláklý scénář s příšernými nelogismy a ještě příšernějšími triky. Filmu nicméně musím přiznat určitou dávku napětí a celkem slušnou ústřední dvojici.

plakát

Hudba z Marsu (1955) 

Až příliš poplatné své době, některé reálie jsou občas k smíchu, občas se chce plakat. Ale skvěle obsazeno, dobré hlášky a první veřejné vystoupení kapely je nezapomenutelné.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Slušně napsané, slušně natočené, slušně zahrané. Ale až TAK dobré to zase není. Za pointu dávám hvězdičku navíc.

plakát

Růžový panter (2006) 

Nebýt slušné filmařiny, úplně bych film odstřelil. Trapné, nevtipné. Opravdu smutné pokračování Clouseaua.

plakát

Bože, jak hluboko jsem klesla! (1974) 

Nevím proč, ale čekal jsem drama. Příjemná komedie, která mi jazykem a hereckým projevem moc připomínala "Tajemnství hradu v Karpatech". A nezapomenutelná je svlíkací scéna, kdy Eugenia přichází o panenství.

plakát

Taxi (2004) 

Jen kvůli Queen Latifah...