Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (392)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Áách.. Kdyby se mě někdo zeptal, jakou knížku považuju za nejzajímavější (ne nejlepší, ale nejzajímavější), bez váhání bych řekl Alices adventures in Wonderland.. Nikdy jsem to nepovažoval za pohádku, ale za parádní psychedelickou studii na hranici lidský logiky.. O důvod víc, proč mě tohle zpracování zklamalo, ale vážně hluboce.. Kombinace Burtona a barviček mi nevadí, ani Depp, který si šlape na jazyk nijak neubližuje mému zážitku, ale ten příběh a zpracování.. :S Celý mi to přišlo jako zploštění díla s nesmírným potenciálem na barevnější a šílenější verzi narnie.. Ještě dvacet minut před koncem jsem uvažoval o 3,5*, ale ten konec to nehorázně zabil.. 2,5* Alespoň Dodo byl fajn..

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Absolutně perfektní.. Pro mě, jakožto milovníka akčních filmů, drsných charismatických hrdinů (Liam Neeson Rulez) a naprosto překvapujících a nesmyslně šílených scén, je tohle perlička, naprosto jedinečná ve svém geniálním zpracování.. Všechny efekty (dobře, skoro všechny, závěr se nepočítá :) ) jsou realisticky provedený a precizně zpracovaný, některý momenty mam tak hluboko vrytý v mozkový kůře, že už se nikdy nedostanou ven.. Za samotnej tank (SPOILER ALERT: a hlavně za vyjetí z rybníka) bych dal nejradši alespoň 10 hvězd, protože v porovnání s luxusní zábavou (5*) roste tenhle zážitek nade všechny meze.. Takhle jsem se nebavil od Shut'Em Up a dokonce ani při tom asi tak moc ne.. V tuhle chvíli je tohle moje horní laťka na funny akční filmy..

plakát

Batman vs. Red Hood (2010) 

O poznání lepší než podobné DC filmy, akčnější, morálně problematický, zajímavý.

plakát

Bez soucitu (2010) 

Á, tatatata tatatatata.. Parádní akční jízda, kde americkej polda dělá v paříži pěknej nepořádek, a to s velkou parádou :) Něco takovýho už tu chvíli nebylo a pro fanoušky akčních filmů nezbytnost :)

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Všechny scény dost rozseparovaný, návaznost je, ale je to spíš poskládání spousty dílčích celků.. Což ovšem neznamená, že to neni parádní sranda.. Několik špičkovejch hlášek se najde a i přes průhlednost dalšího děje jsem se náramně bavil.. Způsob, jakym Butler dokáže hrát naprosto cynický týpky je neskutečnej, jen za jeho komediálně vážný herectví je hvězda navíc..

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Wohohohohóó.. Parádní jízda ze starejch časů ve zcela novym kabátě.. Vrchol zážitku pro mě byla už první větší akční scéna se Slyem a Jasonem - neuvěřitelně rychlý, akční a přesto dokonale přehledný; takovou euforii ve mě naposled vyvolal padající tank v A-teamu.. Scéna s Arniem byla taky neskonale vtipná, Bruce vyhrožoval tak jak to umí jenom on, Dolph v roli nezničitelný smažky byl taky přirozenost sama.. Osobně bych byl rád, kdyby i Jet Li dostal trochu víc prostoru, ale tenhle fakt mi slušně vynahradil Terry Crews v tunelu :D Příběh tuctovej, děj předvídatelnej, ale o tom tohle přece neni, důležitej je finální výsledek a s tim sem maximálně spokojenej.. Takovýhle filmy bych mohl sledovat denně..

plakát

Chůva v akci (2010) 

Jackie stárne, je to znát, ale i tak je pořád schopnej udělat zábavnej film.. Spousta nerealističností, rodinná složka dost šablonovitá a předvídatelná, ale pořád je to pěkný, vcelku svižný a místy navíc dojemný dílko.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Hodnotim s několika měsíčním skluzem, ani nevím, proč sem si na to nevzpomněl dřív.. Každopádně aspoň mi tenhle bezva film bude tvořit 1000.hodnocení, kromě A-teamu si z poslední doby nedokážu představit lepšího představitele pro takovou událost :D Je to akční, je to dějově dynamický, je to napínavý i dramatický, z mýho pohledu ideální, naprosto ideální zdroj zábavy.. Dabing se nepočítá a je to čistých pět hvězd, zvlášť kvůli nabušenýmu konci (tj. cca poslední půlhodina).. Po odchodu z kina jsem dokonce přemejšlel, kde v bytě si postavim svůj vlastní urychlovač :D * * * V kině se stala nezvyklá událost, do konce závěrečnejch titulků jsem nečekal sám, takže teaser na Thora jsme viděli dva :D

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Odchylky od knížky mi ani trochu nevadí, je to sympatický, rychlý, dojemný a má to pěknej konec => tj. splňuje to všechny moje parametry správný pohádky a klidně se na to kouknu znovu..

plakát

Jonah Hex (2010) 

Tomuhle říkam dobře využitá hodina a čtvrt :D S časem se nikdo nepáře, zádrhelů je minimum, všechno to pěkně uhání, parádní komiksovej arsenál a nutno podotknout, že ho Jonah i režisér pěkně využívaj. Jinka Joshova tvář se mi ani trochu nelíbí, ale tyhle aspekty zas bohatě vynahrazuje Megan.. :) Jak už podokli jiní, víc brutality by zrovna tomuhle filmu ale vůbec nechybělo..