Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (5)

plakát

Někdo to rád blond (2004) 

Komedie, u které se směju pokaždé, co se na ni dívám. Skvělé obsazení a herecké výkony. Režisér opět odvedl skvělou práci. Říká se, že opakovaný vtip není vtipem, no u této komedie to neplatí. Někomu scény mohou přijít trapné, já mám tento styl humoru ráda a proto doporučuji všem, co se chtějí zasmát a neočekávají srdceryvný příběh.

plakát

American Satan (2017) 

Na první pohled je to film o kapele, která se snaží prorazit už v tak přeplněném hudebním průmyslu. Film ale zároveň ukazuje, že sláva může být velmi nebezpečná a jak snadno se může stát, že se lidé ztratí, když se snaží dosáhnout svých snů. Zároveň poukazuje na stinné a světlé stránky slávy a toho, jak jí dosáhnout - temnou stránku zde představuje postava pana Capricorna, která má svým způsobem znázorňovat ďábla. Postava dobra, připomínající Boha, je zde také zastoupena. Příjmení jedné z hlavních postav, Johnnyho, je Faust, a tak film odkazuje na stejnojmennou knihu od Johanna Wolfganga Geothe, ve které se hlavní postava se stejným jménem také potýká s ďáblem. Obsazení a herecké výrony mi přijdou dobré, trošku mne ale mrzí že Andy Black nepropůjčil filmu pro zpěv svůj hlas. Písně z filmu se mi líbí a poslouchám je i mimo něj.

plakát

Cool Girl! (2023) 

Děj filmu Cool girl! má představovat osudy tří dívek, které se utkají ve stejnojmenné soutěži. Každá z hlavních postav má svou vlastní backstory, která měla daleko větší potenciál k tomu být prezentována, než jak nám je film představil. Příběhy dívek mohly být více rozvedené, jelikož každá se potýká s vlastními problémy. Herecké výkony nejsou nijak oslnivé, uvědomuji si, že hlavní postavy s hereckou kariérou teprve začínají a určitě to mohlo být horší, i přesto je nehodnotím jako dobré. Našly se i scény, u kterých jsem přemýšlela, zda jsou myšleny satiricky nebo vážně. Více než jednu hvězdu bych určitě nedala.

plakát

Lví král (1994) 

Lví král je nádherný příběh o soudržnosti a osudu. Malý Simba se musí naučit rozeznat dobro od zla, přítele od nepřítele. Znázorňuje zradu a také pomstu. Lví král mne vždy rozbrečí, dojemná hudba Hanse Zimmera a písně Eltona Johna podtrhují výjimečnost příběhu. Zároveň nechybí ani vtipné scény a já si myslím, že Lvího krále mohu právem označit za nejpovedenější disney pohádku.

plakát

Avatar (2009) 

Film je velmi dobře natočený, poukazuje na (asi největší) problém lidstva - ničení planety za účelem zisku. Zároveň je dojemný a romantický. Pokaždé, když se na tento film dívám, dokážu každou vteřinu procítit s hlavní postavou. Film krásně znázorňuje, jak lidé bezohledně ničí vše bez jediného náznaku soucitu, aby se sami mohli obohatit na cizím neštěstí. Myslím si, že film je nadčasový a dokáže předat velkou myšlenku, je k tomu ale potřeba umět trošku číst mezi řádky. Děj filmu mne natolik okouzlil, že se stal mým nejoblíbenějším a doufám, že jednou budeme naši Zemi bránit tak, jako lid Na'vi Pandoru.