Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

No za mě je to takový slabší Mandalorian. Popravdě je tam dost odfláknutých scén, jako když zraněný v jedné scéně táhne za sebou nohu a v další s ní už běží ve skupině s ostatními atd. I to bych dokázal odpustit, ale celkově to na mě působí dost bez hloubky a dějové zápletky. Plochý příběh, přitom námět není špatný. Bohužel i zde se pravděpodobně promítá dnešní nálada příběhy psát jednoduše tak, aby je pochopil i méně vnímavý divák. Hold umění musí trochu ustoupit konzumu.

plakát

Podraz (1973) 

Pokud bych mohl vyzdvihnout opravdovou srdcovku tak je to právě dobově krásně vsazený příběh z 30 let a akce precizně podvedeného podrazu. Dějovou linii perfektně nesou hlavní představitelé Paul Newman a Robert Redford, kteří svým charizmatem dodali šmrnc a eleganci k oblékání dané doby. Příběh je díky ním uvěřitelný i když zápletka je známá. Jeden z mála filmu, ke kterým se dá vracet několikrát a nikdy neomrzí.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Za mě je Zaklínač absolutně nenaplněný potenciál. Určitě se z prvních 3 sérií dalo vyždímat více a to nejen díky obsazení a hereckému umu Henryho Cavilla, který dává postavě krásný kontrast mezi klidem a výbušným bojem. Ale hlavně rozvinout první sérii, která měla spád a vypadala jako dobře navržený děj, který bude diváky strhávat jako tomu bylo třeba u Hry o trůny. Bohužel zde jednotlivé série měli obrácený trend a z vcelku přehledného příběhu se stává zmatečný děj, který nemá ani spád ani hlubší zápletku. Stává se postupně čitelným a předvídatelným. Hold se na ději pravděpodobně podepsala výměna scénaristů, tedy můžeme si maximálně přát, aby si to uvědomili i producenti a udělali vše pro to aby se vrátila aspoň kvalita první série. To se obávám po ohlášeném odchodu Henryho Cavilla asi očekávat nedá.

plakát

Barbie (2023) 

Na Barbi jsem šel kvůli desetileté dceři a po přečtení docela přijatelných hodnocení. Přiznám se že mě částečně ovlivnilo i PR s  Ryanem Goslingem. Bohužel mě film vůbec neoslovil a nevtáhnul do děje. Ještě se mi nestalo, že bych v kině dvakrát měl náběh na spánek. Chápu, že i filmy opřené o bohatou značku a merchandising musí vznikat a asi si najdou publikum, ale za mě příběh dost plochý, předvídatelný a neukotvený v žádném žánru. Opravdu nejde určit zda se má jednat o muzikální komedii, nebo čistě pohádku. Za mě určitě ne, i když dceři se to líbilo. Jak říkám vše má své publikum, ale já tam určitě nepatřím a obávám se, že zdravé dospělé publikum by s přihlédnutím ke svému zdraví mělo obdobné filmy zvážit.

plakát

Co děláme v temnotách (2019) (seriál) 

Musím uznat, že mám ke komediálním seriálům velmi pozitivní vztah a jsem tím pádem ve finále i dost kritický. V tomto případě jsem se ale opravdu dost bavil a systém pohledu televizního štábu, který sleduje život party upíru opravdu baví. Situační černý humor zde funguje více než skvěle a opravdu jsem se dlouho tak nezasmál. Jednoznačně se nedá říct nic špatného snad jen, že by díly mohly být delší, jelikož vždy když jsem se nejvíce smál byl konec, což možná bylo i naschvál.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Na filmy od Nolena se už začíná chodit pomalu z povinnosti, jako se dříve chodilo na filmy od Stevena Spielberga. Jak jinak než jít do kina na Noulenovku. I v tomto případě jsem vyrazil s požadavkem na opravdu kvalitní podívanou. Byl jsme opravdu zvědavý zda se Nolenovi podaří spojit politické drama s existenčním. A musím uznat, že předčil očekávání. Dynamika kamery, práce s hudbou i kouskovaná časová linie filmu opravdu slušela. Ze stopáže 180 minut jsem měl respekt, ale děj se opravdu odvíjel svižně i při sáhodlouhých dialozích. Samozřejmě i adekvátní herecký výkon Cilliana Murphyho nelze opomenout, to že mi herecky v dramatech sedí se ukázalo i v Gangách z Birminghamu, kde umí sáhnout i do drsnější polohy, ale v Oppenheimerovi mu sedí i intelektuální rovina. Za mě určitě adept na Oscara jak za celý film tak za herecký výkon v hlavní roli.