Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

(seriál)
  • USA What We Do in the Shadows (více)
Trailer 2
USA, (2019–2024), 23 h 3 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Jemaine Clement

Hrají:

Kayvan Novak, Harvey Guillén, Natasia Demetriou, Matt Berry, Mark Proksch, Alexandra Henrikson, Beanie Feldstein, Doug Jones, Jake McDorman, Chris Perfetti (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Co děláme v temnotách je seriál natočený v dokumentárním stylu, který nahlíží pod pokličku každodenních (nebo spíše každonočních) životů tří upírů “žijících” pospolu už stovky let na Staten Islandu. Samozvaným vůdcem skupiny je "Nandor Neúprosný", velký válečník a dobyvatel z Osmanské říše. Pak je zde britský upír "Laszlo" – tak trochu darebák, švihák a frajer, jak o sobě s oblibou říká. A taky "Nadja" – svůdkyně, pokušitelka a upírská verze Bonnie od Clydea v Laszlově podání. Po nečekané návštěvě jejich temného pána a vůdce "barona Afanase" jsou upíři upozorněni na to, čím byli po svém příjezdu na Staten Island před více než stovkou let pověřeni – kompletním ovládnutím nového světa. Jak ale takové nadvlády nejlépe dosáhnout? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (73)

misstake 

všechny recenze uživatele

Svěže starosvětský vítr do seriálového světa, který k nám přináší ducha IT Crowd, Black Books a Červeného trpaslíka. Navíc miluju všechno s upíry a chtěl bych být inkarnací Gregora a jednou si v něčem zahrát s Laszlem. Akorát setkání s Colinem Robinsonem mě vpravdě neláká. Nicméně i zásluhou tohoto energy upíra ode mě seriál dostává za 5 hvězd. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z nejzábavnějších filmů o upírech roztažené do podoby seriálu, se vším dobrým i špatným co k tomu patří. Film byl tehdy naprostý úkaz který mi svou mimózností a zároveň promyšleností vyrazil dech, seriál je tedy zákonitě už o ten moment překvapení slabší - a slabší je i tím prodloužením do zhruba čtyřhodinového seriálu. Koncentrace skvělých gagů je tu citelně menší, kvalit filmu dosahuje jen tak každý druhý díl, a dokonalá linka s Guilermem je tu zbytečně naředěna fillery, a navíc nedostane ani pořádné zakončení, neb zaúřaduje klasicky seriálový cliff-hanger. Potenciál byl tedy trochu větší. Vynikajících nápadů je tu nicméně pořád tolik, že to zas až tak nevadí... a navíc, ten hlavní nápad s loser upíry v reality show, ten je prostě tak nosný, že by to byla zábava i kdyby celou dobu jen lovili panice na fantazáckých srazech. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem k tomuto seriálu z počátku vůůbec žádnou důvěru. Tyhle projekty "Aha! Tenhle film se líbil, tak to trochu natáhneme, naředíme, dáme tam nějaké podřadnější herce a voilá - máme seriál" totiž známe. Ale světe div se, funguje to skvěle! Asi i díky tomu, že se toho Jemaine s Taikou ujali sami a ne pouze přeprodali práva... Ano, člověk by mohl namítnout, že hodně dílů je solitérních, že na sebe často ani (moc) nenavazují, příp. že se určitá linka rozpracuje v jednom díle a naváže se na ní opět až o několik dílů později, ale to jsou za mne malé pihy na kráse. Pozitivně mne překvapilo hned několik věcí. Například že se nápad z filmu pouze nerecykluje, ale dost obohacuje, například Colinem jako emočním upírem (kdo někdy takového doopravdického Colina potkal, nemůže dát ruku do ohně za to, že se tím skutečně fyzicky neživí) nebo konceptem "familiar", ve kterém je chudák deset sloužící Guillermo naprosto kouzelný. Dále je skvělá ústřední trojice upírů / herců. Nejrozkošnější je asi Nandor, naše přerostlé upírské dítě, a příjemně překvapil Matt Berry jako Laszlo, který pro mne měl dosud pouze jednu polohu, a to Douglase v IT Crowd, což byla, řekněme si to upřímně, velice prostá a dost otravná role... Prostě palce nahoru a těším se, jestli se z Guillerma ve dvojce stane lovec upírů nebo ne... 100% ()

venison 

všechny recenze uživatele

S01-S03: Musím se přiznat, že po výborném filmu Co děláme v temnotách jsem se trošku obávala jeho seriálového bratříčka. jasnou nevýhodou je, že divák už dopředu postrádá "wow efekt", který film tolik zvýhodňoval. Velké plus však je, že Clement s Waititim zachovali podobný styl vyprávění, ale obměnili postavy a kapku rozšířili upíří svět o další postavy. Humor je i nadále skvěle stupidní, atmosféru dělá hmatatelný nedostatek penež, herci (především jejich vampírský přízvuk) jsou naprosto neodolatelní. Jasně, někteý díl je kapku slabší, jiný naopak o fous silnější, ale laťkou kvalitní absurní zábavy ani v jedné sérii nijak zásadně nehýbají. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Je ohromná chyba vnímat toto dílo jako komediální seriál. Tak jako před pár lety na Novém Zélandu, tak i zde se jedná o precizní, kultivovaný a se sebezničující odvahou filmového štábu natočený dokument o neživotě jedné z menšinových komunit. Jako vzdělávací pořad naprostá pecka. Dozvíte se mimo jiné, jaká zbraň je nejvhodnější pro ztrestání vlkodlaka, který (úmyslně) opakovaně ochcává dřevěnou vulvu vaší matky! ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama