Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

(seriál)
  • USA What We Do in the Shadows (více)
Trailer 2
USA, (2019–2024), 23 h 3 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Jemaine Clement

Hrají:

Kayvan Novak, Harvey Guillén, Natasia Demetriou, Matt Berry, Mark Proksch, Alexandra Henrikson, Beanie Feldstein, Doug Jones, Jake McDorman, Chris Perfetti (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Co děláme v temnotách je seriál natočený v dokumentárním stylu, který nahlíží pod pokličku každodenních (nebo spíše každonočních) životů tří upírů “žijících” pospolu už stovky let na Staten Islandu. Samozvaným vůdcem skupiny je "Nandor Neúprosný", velký válečník a dobyvatel z Osmanské říše. Pak je zde britský upír "Laszlo" – tak trochu darebák, švihák a frajer, jak o sobě s oblibou říká. A taky "Nadja" – svůdkyně, pokušitelka a upírská verze Bonnie od Clydea v Laszlově podání. Po nečekané návštěvě jejich temného pána a vůdce "barona Afanase" jsou upíři upozorněni na to, čím byli po svém příjezdu na Staten Island před více než stovkou let pověřeni – kompletním ovládnutím nového světa. Jak ale takové nadvlády nejlépe dosáhnout? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (72)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se dají dohromady Taika Waititi a Jamie Clement, nemůže vzniknout nic jiného, než tenhle geniální seriál. Nadja, Laszlo, Nandor, Guilermo a Colin, jako čtveřice upírů a jeden sluha v příběhu, který je neuvěřitelně blbý, nekorektní a výtečný zároveň. Stejnojmenný film si zase až tak moc nepamatuju, ale těchto pět vynikajících sérii ho překonalo minimálně o parník. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Bezuzdný smích, křeče v bránici, válení se po zemi v unikajicích tělních tekutinách… tihle dacani z Nového Zélandu mě vždycky spolehlivě položí na lopatky. A já jim za to děkuju! Jen tak mimochodem, předcházející celovečerák tahle série s přehledem strká do kapsy. Což je prakticky něco neuvěřitelného. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Jsou mezi námi tací, kteří věří, že by upíři měli vládnout světu. A jedním z nich je i Baron. Stal se z něho pořádnej čurák. Což je ironie, protože žádnýho nemá." __________ Narozdíl od filmovýho předobrazu působí seriálová variace jako odzbrojující gró pseudodokumentárního/mockumentary žánru. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Já nejsem vrah. Jen vyhledávám lidi, které je snadné...zabít.“ Už film, podle kterého je tohle natočeno, mě dost bavil. A pak jsem zhlédl skvostný pilot seriálu a už můžu říct, že vysokou úroveň humoru a originality si Waititi a Clement udrželi po celou 1. sérii, a to až po „zneklidňující“ konec. Zároveň se podařilo vyždímat téměř maximum i z toho „mockumentu“ (za vrchol považuju zvukařův „problém“), kdy často ani není potřeba, aby postavy do kamery něco říkaly, divákovi k pobavení mnohdy stačí jen jejich výmluvný výraz (s čímž souvisí i skvělý casting celé ústřední pětky, kterou jsem si okamžitě zamiloval). Prozatím tuto pecku, jež mi dokonale sedla, hodnotím jednoznačně 5 hvězdami a připojuju poučení, které jsem si odnesl. Nikdy, ale opravdu nikdy nehaste svěcenou vodou svého hořícího zaměstnavatele, pokud jím je upír…„Přišli jsme sem z Evropy asi tak před 200 lety, protože tam tehdy měli proti upírům celou řadu předsudků.“ - „Nelíbila se jim bledost naší pokožky.“ - „Nebo skutečnost, že zabíjíme a jíme lidi.“ - „Jo, to asi víc.“ ()

venison 

všechny recenze uživatele

S01-S03: Musím se přiznat, že po výborném filmu Co děláme v temnotách jsem se trošku obávala jeho seriálového bratříčka. jasnou nevýhodou je, že divák už dopředu postrádá "wow efekt", který film tolik zvýhodňoval. Velké plus však je, že Clement s Waititim zachovali podobný styl vyprávění, ale obměnili postavy a kapku rozšířili upíří svět o další postavy. Humor je i nadále skvěle stupidní, atmosféru dělá hmatatelný nedostatek penež, herci (především jejich vampírský přízvuk) jsou naprosto neodolatelní. Jasně, někteý díl je kapku slabší, jiný naopak o fous silnější, ale laťkou kvalitní absurní zábavy ani v jedné sérii nijak zásadně nehýbají. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama