Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Mysteriózní

Oblíbené seriály (7)

Příběh služebnice

Příběh služebnice (2017)

Seriál byl u mě v nevýhodě, protože jako první jsem četla knižní předlohu. Ale tohle je přesně ten případ, kdy zpracování je natolik epické, monumentální, výpravné a povedené, že naprosto zastíní předlohu. Děj je napínavý, rychlý, nestagnuje, hodinová stopáž epizod je skoro málo. Zpracování skvělé, atmosféra silná, syrová, barevně laděná tak, že se to oku vizuálně nesmírně lahodí. I přesto, že si z některých epizod odnáším poněkud hnusné pocity kvůli syrovému a mnohdy násilnému ději, musím dát pět hvězd. Nechybí vůbec nic, je to kvalitka. Snad jen si přát, aby seriál včas a důstojně skončil a netahal děj donekonečna.

Všechno je jinak

Všechno je jinak (2019)

Drobné geniální dílko na jeden večer, jež má možnost si maximálně užít a vtipnost ocenit hlavně divák z oboru reklamy a marketingu. Na první pohled podivné dialogy a nesmyslné situace jsou bohužel realitou, kterou se lze výborně pobavit, pokud ji už divák sám na vlastní kůži zažil. Pro ostatní, kteří se již tolik nebaví, to může být alespoň zajímavá sonda do absurdária reklamních agentur - ano, toto se opravdu děje a proto je to tolik vtipné. Kryštof Hádek rozhodně baví nejvíc. Za mě jednozančně 5 hvězd, viděla jsem celou řadu už 3x a určitě ne naposledy.

Království

Království (1994)

Odpočinkově nečekané zpracování od režiséra jako je Lars von Trier. Autor nabídne pro začátek gradující hororovou atmosféru a nezapomene divákovi prostřednictvím páru umývačů nádobí v suterénu stále připomínat, že kdesi pod nemocnicí dlí probouzející se temno a něco se stane. Nicméně přidává čím dál víc absurdních situací a nenápadného černého humoru, až divák zapomene, že by se měl (asi) obávat a začne se spíš bavit. Bála jsem se, zda si 2. a 3. série udrží podobný spád. Zbytečně, i přes zásadní změny v obsazení oblíbených postav je i 3. série skvělá, napínavá a finále je nečekaným a naprosto královským završením celého díla.