Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (9)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Tenhle seriál už bude mít navždy v mém srdci zvláštní místo. Jako jeden z mála seriálu má naprosto odzborující konec. Všechny série jsou parádní, děj a hlavně postavy se neskutečně vyvíjí. Všechny věci, chování postav a události dávají dokonalý smysl. Opravdu neuvěřitelné a nezapomenutelné.

Dexter

Dexter (2006)

Za mě jde o  originální námět na seriál, kdy krevní analytik na vraždách sám vraždí. Má ale určený kodex, kdy zabíjí jen ostatní vraždící mašiny. Ze začátku jsem si musela na Michaela C. Halla zvyknout, protože mi absolutně do této role nevyhovoval. Vůbec nevypadá jak psychouš, co po nocích ukojuje své bohulibé koníčky. Časem jsem si na něj ale zvykla a hlavně s ním souznila. Hrozně se mi líbily jeho vnitřní monology. Těch jsem se nemohla nasytit. Naopak, čeho jsem byla sytá až až byla Rita. Dextrova přítelkyně, která byla neuvěřitelně úzkoprsá, netolerantní, bez špetky humoru a pochopení. Prostě typická pinda, kterou bych nechtěla mít doma. Její děti taky nic moc… Takže linka Dexter/Rita byla v seriálu spíš nutné zlo. Naopak jsem měla ráda Dexterovu sestru Debru. Všemi sériemi Dexter proplouvá s menšími či většími problémy. Ze začátku je to ten správný psychouš a sociopat, který nemá emoce a city.  Postupně mě ale velmi mrzelo jeho… jak to říct… měknutí. Už se v jeho dušičce objevovaly emoce, vražd  bylo velmi pomálu a celé se to dostávalo do takových tuctových kolejí (děti, přítelkyně, žádné vraždy, spořádaný život). Což byla dost škoda. I tak se ale podle mého jedná o skvělý seriál se kterým pár týdnů žijete.

Naše planeta

Naše planeta (2019)

Viděno 2x. Nelituji jediné vteřiny prosezené u notebooku. Tento dokument není jen pro zvířatomily. Neuvěřitelně krásné záběry zvířat a přírody vám vyrazí dech. Kolik muselo dalo práce natočit i jeden chvilkový záběr… Neuvěřitelně krásný, propracovaný, zajímavý, neuvěřitelný dokument. Na druhé zhlédnutí byl ještě hezčí. A to nejen díky mojí společnosti. David Attenborough a jeho krásná angličtina vám celý prožitek ještě zpestří. Není tu absolutně co vytknout. Apel Attenborougha se do vás zahryzne a vy máte o čem přemýšlet. Už si asi nebudu dávat Nutellu do mých víkendových snídaní…