Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Top Gear: Vietnam Special (2008) (pořad) 

Jeden komentář za všechny TG speciály (nevím, proč tu jsou k hodnocení jednotlivě, když jsou všechny součástí probíhající série, ale budiž). Každý speciál je z velké části nahraný a krkolomné situace jsou předem naplánované, tedy až na pár výjimek. Ale přesto je to ohromná zábava a tyto díly patří mezi ty, které nejvíce očekávám. Takže nezbývá než doufat, že pánům nedojdou nápady, BBC prachy a divákům hlad po nových dílech, abysme se všichni mohli těšit na další a další speciály...

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Největší maso co jsem kdy viděl! Peter Jackson popustil uzdu fantazii nadoraz a vytvořil veledílo, ve kterém je nápadů minimálně na tři filmy a s intenzitou kulervoucích scén jako v žádném jiném filmu. Štěstí, že byl film natáčen už před jednadvaceti lety a s relativně nízkým rozpočtem, protože béčkovost je to, co tomu sluší nejvíc!

plakát

Happy End (1967) 

Kdo by kdy řekl, že film puštěný pozpátku může být tak geniální...

plakát

Clarkson: Powered Up (2011) 

Masakr!! Nejlepší samostatný Clarksonův dokument o autech!!

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Akorát jsem čerstvě nadšený z kina, tak něco napíšu, než se na to zítra vykašlu. Tarantino pořád dokazuje, že umí. A umí skvěle. Je jedno, jestli se pustí do komedie, akční řežby, válečnýho filmu nebo westernu, vždycky je výsledek přinejmenším skvělý a nikdy mě ještě nezklamal. Django i přes vražednou stopáž ani na chvíli nenudí, je plný hlášek, skvělých nápadů a prvotřídní hudby. Že se rap nehodí do westernu? Haha! Hodi! A pasuje tam jak prdel na hajzl! K tomu parádní výkony všech herců a jeden (ne)uvěřitelně dokonalý Christoph Waltz. "I count six bullets, nigga" - "I count two weapons, nigga"

plakát

Clarkson: Italský nářez (2010) (TV film) 

Výborný dokument, ve kterém se mimo jiné dozvíte, že jízda v Porsche 911 GT3 má na vaše hubnutí úplně stejný vliv jako hodina ve fitcentru, a že uhlíková karosérie Zondy R váží méně, než svačina anorektické školačky:) Narozdíl od TG je to opravdu jen a jen o ježdění.

plakát

Krvavá neděle (2002) 

Původně jsem chtěl dát 4, ale kvůli tomu stylu natáčení, kdy jsem se po celou dobu filmu cítil, jako bych se demonstrace sám účastnil (dokonce jsem se přistihl, že se přikrčuji, aby mě vojáci taky netrefili), musím dát plný počet.

plakát

Skyfall (2012) 

Maximální spokojenost! Po bídném QoS přichází na řadu téměř dokonalý díl, který se v mém zatím neúplném bondovském žebříčku (staré poctivě doháním) dostává na první místo. Ať už kvůli skvělé režii, nadupanému příběhu, luxusnímu záporákovi nebo epesnímu výběru lokality ve Skotsku. A k tomu parádní odkaz ke kořenům v podobě Aston Martinu DB5... Prostě znamenitý ve všech ohledech. Příští rok chci slyšet "Oscar goes to..." minimálně v kategorii vedlejšího herce pro Bardema, jinak dostane Akademie důtku s výstrahou:)

plakát

Avengers (2012) 

Po týdnu tvrdých příprav, kdy jsem za pomoci své drahé narychlo doháněl základní comicsové vzdělání v podobě dvou dílů Iron mana, Incredible Hulka a Thora, přišel na řadu hlavní chod - Avengers. I když samotný film předpokládá znalost hlavních postav, ta pro pochopení děje není až tak nezbytná, nicméně vhodná. Tvůrci se nezaobíraji s nějakým představováním a jdou rovnou na věc. Koňská dávka hlášek, akce a dokonalých triků, navíc zatraceně dobře zrežírovaná a natočená, takže 140 minut je výsledku ještě málo. Pánové Scott, Nolan a Jackson mají v letošním souboji o největší pecku roku laťku pořádně vysoko.

plakát

Shutter (2004) 

Shutter je typická asijská duchařina se vším všudy. Nepatří sice mezi nejoriginálnější horory, ale hutná atmosféra, táhnoucí se celou hodinou a půl ho řadí do absolutní špičky. A sekundární pointa, která vyjde najevo na samotný závěr je hodně zajímavá:)