Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (303)

plakát

V proudu (2023) (seriál) 

Vlastně formát YT videa, ale záběry kvalitní, moderátor je cute a autentickej a pro mladší myslím ideální, ale není to cíleně "pro děti", takže to není nijak pitvořivý. A jinak chrostíci, vranka, perlorodka... prostě naši miláčci. Díl se skorcem vodním topovej.

plakát

Králové videa (2020) 

Vlastně trochu nostalgie po pocitech, který jsem nepocítil. Tak dík za to.

plakát

Aftersun (2022) 

Intimní, subtilní, malencholické a tríznivé. Láska nestačí. Sebeláska taky potřeba. Lásku je třeba umět i přijímat. Rozpadají se i dobré vztahy.

plakát

Annette (2021) 

Dvě hodiny odtrhávání živého masa a hlazení zároveň.

plakát

Dycky Sunderland (2018) (seriál) 

‘Football is the most important of the least important things in life' Napsal bych čí je to citace, ale ono se to moc neví, každopádně bych to radši neříkal v Sunderlandu. Tam se totiž nedaří ani těm postatným věcem ani fotbalu. A přestože se můžeme ohánět tím, že to je jen fotbal, tak ok, ale naděje a následné zoufalství těch fanoušků to nezmenší. Největší depresárna, kde "o nic nejde", co jsem kdy viděl.

plakát

Šprtky to chtěj taky (2019) 

Pokud bys chtěl něco oddechového současného amerického vtipného, tak Booksmart je asi první komedie pro teens, u které jsem se smál a zároveň je to pro mě i osvěžujícím způsobem inovativní popová filmařina. edit 2020/07/20 Je to skvělý. Protože strach ze selhání spojené s naivním očekáváním něčeho skvělého jsou teen léta v kostce a Olivia Wide do očividně chápe lépe než já.

plakát

Hroch (1973) 

"Já tě vidím!" --- Nejsem si jistý, že jsem rád, že jsem to viděl, ale určitě na to nezapomenu. Nesmírně otupující film, kde nefunguje nic. Nic. Ani logika, ani zvuk. Film, který omylem poukazuje na děsivost režimu, který zničil tisíce životů svých občanů a který, když se pokusil vytvořit satiru své opozice, vytvořil satiru sebe sama. Nedá se od toho otrhnout oči. Nedá se tomu smát, ale jde se tomu zasmát. Film, který vás ubije do židle a z kterého se rádi vrátíte do vlastního života.

plakát

Castlevania (2017) (seriál) 

První série je skvělej teaser a krásně rozehranej world bulding. Druhá série je to nejlepší z fantasy, co jsem za hodně dlouho dobu viděl. V něčem zbytečně doslovný, někdy animace kouše a jindy jsou dialogy přeci jen dost toporný. Ale je tam mnoho věcí na 9 až 10/10. Silná pointa (v rámci žánru jen těžko konkurenční), obrovská práce a oddanost autorů v detailech, soubojových scénách a v rozmanitosti vyprávění. Jen se trochu bojím, že to mělo druhou sezonou skončit. Lepší už to těžko může být. Mám velkou radost, že si pořád můžu z animovanýho fantasy sednout na zadek.