Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (4 485)

plakát

Abandoned (1949) 

Zajímavý noir o gangu, který se zabývá nelegálními adopcemi a čas od času oddělá nějakou tu matku, co chce svoje dítě zpátky.

plakát

Abbott a Costello potkávají dr. Jekylla a pana Hydea (1953) 

3,5 Příběh se odehrává ve viktoriánské Anglii. Abbott a Costello jsou dva cajti vyhození od policie za to, že se nechali zmlátit sufražetkama. No a aby získali zpátky místo, tak se rozhodnou dopadnout monstrum, které terorizuje Londýn. Jekylla a Hydea hraje Boris Karloff. Je to docela fajn komedie, i když nijak výjimečně vtipná. Obsahuje plno ohraných fórů jako třeba to s tou otáčecí knihovnou a podobně.

plakát

Abbott and Costello Go to Mars (1953) 

Abbott a Costello omylem nastartujou vesmírnou loď určenou pro první cestu na Mars a po chvilce zběsilého poletování po USA přistanou v New Orleans, což samozřejmě netuší. Obyvatele města jsou v maskách, neboť zde probíhá Mardi Gras, a tak naši hrdinové věří, že jsou skutečně na Marsu. ____ Tento sci-fi díl považuju za jeden z těch lepších, co jsem zatím viděl. Atmosféra New Orleans je skutečně hodně komická, no a výlet na Venuši, kterou obývají top modelky, taky potěší :-)

plakát

Abbott and Costello Meet Captain Kidd (1952) 

Abbott a Costello tentokrát vyvádějí taškařice se záměnou mapy k pokladu a milostného dopisu, přidávají mýdlo do jídla a svítí si loučí na střelný prach v zapáleném kanonu a to všechno ve skvělé herecké společnosti Charlese Laughtona coby nelítostného Kapitána Kidda a Hillary Brooke coby sexy pirátky Bonnie, která sice zabila všechny své manžely, ale jinak je docela hodná :-)

plakát

Abbott and Costello Meet Frankenstein (1948) 

Jak již psal uživatel DaViD´82, jedná se o velmi příjemné a povedené rozloučení se starou dobou klasického Univresal monster hororu. Člověku se ani, díky tolika skvělým filmům, které vznikly, nechce věřit, že trvala pouze 17 let (1931 - 1948). Zároveň je to důstojné rozloučení s Belou Lugosim, který se objevuje ve své tradiční roli hraběte Drákuly, která z něj přesně před těmi 17 lety udělala legendu.

plakát

Abbott and Costello Meet the Killer, Boris Karloff (1949) 

Název je trochu zavádějící. Jinak se ale jedná o docela slušnou komedii. Abbott hraje hotelového detektiva, zatímco Costello je poslíček obviněný z vraždy. Je to docela fajn vtipná dvojka. Víc prostoru má Costello a některé jeho scénky se fakt povedly, třeba ta úvodní scéna na recepci :-) Příběh samotný je taková neslaná nemastná detektivka. Boris Karloff hraje nesympatického hypnotizéra a nemá skoro žádný prostor, v podstatě se tam objevil asi jenom kvůli jménu. Předchozí horor Abbott and Costello Meet Frankenstein se mi líbil mnohem víc.

plakát

Abbott and Costello Meet the Mummy (1955) 

Klasický Abbott a Costello. Je to docela zábavné, ale nijak zvlášť vtipné. Scénka s mizející mrtvolou se určitě stala inspirací pro podobnou scénku ve Fantomasovi. Je docela zajímavý, že i když se Abbott a Costello jmenujou ve filmu Peter a Freddie, tak se oslovujou a svými pravými jmény.

plakát

Abilene Town (1946) 

Ze Scottových westernů patří tento mezi ty slabší a nudné.

plakát

A Blueprint for Murder (1953) 

Joseph Cotten vyšetřuje podivní úmrtí svého bratra a neteře, která vypadají jako otrava strychninem a hlavní podezřelou je samozřejmě manželka, která by po smrti svých nevlastních dětí zdědila všechno. Fajn film s příjemnou stopáží a skvělým koncem.