Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (4 486)

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Viděno poněkolikáté, ale tentokrát v Cinestaru a úplně prázdném sále. Byli jsme tam čtyři. Dokonalost.

plakát

Daisan no kagemuša (1963) 

Raizo Ichikawa exceluje v hlavní dvojroli lorda Yasatuky a jeho dvojníka ... skvěle natočené černobílé drama.

plakát

Nemuri Kjóširó: Akudžogari (1969) 

Falešný Nemuri Kyoshiro, který vraždí a znásilňuje, aby očernil toho pravého, intriky v šogunově harému, potratová klinika, ninjové, křesťané, kteří zcela výjimečně nejsou satanisti ... tento poslední Nemuri s Ichikawou je opravdu hodně nabitý dějem a jedná se rozhodně o důstojné rozloučení s tímto skvělým hercem. Škoda jeho předčasné smrti. Docela by mě zajímalo, jestli by měl Nemuri tolik dílů jako Zatoichi a stal se takovým kultem. Mě rozhodně tato série baví víc.

plakát

Nemuri Kjóširó burai hikae: Mašó no hada (1967) 

Hodně dobrý díl plný lehkého bizáru - křesťanská odnož uctívající boha pekel, jeptišky s pistolema, zlatá soška Panny Marie a do toho klasický cynický Nemuri, který souloží a seká končetiny. Začínám si myslet, že všichni křesťani v Japonsku byli vlastně satanisti. Závěrečný souboj na břehu řeky v barvírně látek je jednoduše nádhera.

plakát

Nemuri Kjóširó: Buraiken (1966) 

Jeden z nejlepších dílů. Nezvykle propracovaný děj pomsty, který skoro až vypadá jako kdyby měl být použit pro jiný film a pak tam jen tak přidali Nemuriho, který hraje spíš druhé housle. Také se hodně povedl hlavní záporák, který je Nemurimu důstojným soupeřem.

plakát

Nemuri Kjóširó: Džojóken (1964) 

Zatím asi nejlepší díl z celé série, hodně temný a bizardní. Konečně se dozvíme něco o původu Nemuriho.

plakát

Onibaba (1964) 

Vizuálně i zvukově dokonalý snímek.

plakát

Šin Zatóiči monogatari: Oreta cue (1972) 

Možná úplně nejlepší díl z celé série. Temný atmosférický, skvěle natočený, méně humoru, možná vlastně žádný a vůbec to nevadilo. Filmu až do konce nedochází dech. To, že se Kacu ujal režie bylo určitě ku prospěchu věci.

plakát

Zatóiči gojótabi (1972) 

Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán. Pro Zatoichiho to v tomto díle platí snad víc, než kdy dřív. Film se sice drží stejného schématu jako předchozí díly (vesnice, yakuza, Zatoichi někomu pomáhá ..., potulný samuraj, co ho chce zabít ...), ale příběh mě zkrátka dost bavil. Jediné, co bych vytknul je to, že se většina scén odehrává ve tmě.

plakát

Wednesday - Season 1 (2022) (série) 

Pro mě jakožto milovníka starého seriálu i devadesátkových filmů super záležitost.