Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Sobík Niko (2008) 

Celkově jednoduchý příběh, poměrně srozumitelný. Nejvíce se mi líbily asi tři scény. Ta, ve které běží vlk a starší sob proti sobě v údolí, druhá ukazující malou bílou zpěvačku sjíždějící vznikající lavinu a třetí přinášející svéráznou odpověď vlka do mikrofonu na otázku jak zlobil. :-)

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Slyšel jsem dva názory, zde je první: "Pokud bych neznal seriál, tak bych tenhle film ohodnotil pořádně slabě. Ale z úcty k seriálu hodnotím o dvě hvězdičky lépe." A druhý názor: "Pokud bych neznal seriál, nemohl bych porovnat o kolik je druhý samostatný film horší. Takhle to ale porovnat můžu, a tak hodnotím o dvě hvězdičky níže než kdyby se jednalo o samostatné dílko, protože seriál byl parádní." A můj názor? Nebylo to úplně ono.

plakát

Iron Man (2008) 

Osobně se mi zdá koncept různých hrdinů s "nadpřirozenými" schopnostmi už vyčerpaný. Už mě nebaví pořád dokola sledovat jak někdo dá ránu a jeho oběť odletí dvacet metrů daleko. Tenhle snímek je samozřejmě nesmysl, ale drží ho nad vodou docela dobré triky a to, že si umí dělat legraci sám ze sebe. A líbila se mi Gwyneth Paltrow.

plakát

Lovci dinosaurů (2005) odpad!

Stejně jako je možné zahrát koncert od Mozarta příšerně a úplně ho zprznit, je možné zfilmovat povídku od Raye Bradburyho tak špatně jako v tomto případě. Pokud bych skvělou předlohu neznal, řekl bych, že se film poměrně hloupě dotýká běžných modelů jako cestování v čase, dinosauři a záchrana světa. Každý jediný z těchto prvků, pokud není zvládnut, přitom může odsoudit snímek do propadliště dějin. O to hůře, když nejsou zvládnuty všechny tyto prvky dohromady a několik dalších. Jiné hloupé a bezduché filmy mají alespoň triky, které je možné obdivovat. Zde takové nejsou.

plakát

Suprhrdina (2008) 

Tenhle film mi připomněl parodie na Jamese Bonda. Agent 007 je totiž sám parodií na špionské filmy. Podobně Spiderman je tak trochu parodií na filmy o hrdinech, protože nabízí kýčovitou podobu hlavní postavy. Co se stane když si dělám legraci z parodie? Je to přehnané. V tomto případě jsem si často vzpomněl na to, že méně je někdy více...

plakát

Až na krev (2007) 

Překvapivě lidský příběh, který jedinečným způsobem zobrazuje různé lidské zvláštnosti, zvrácenosti a reakce v závislosti na různých cílech. To vše má poklidně plynoucí, ale napjatě živé tempo. Navíc iluze počátku dvacátého století je tu zvládnuta velmi dobře.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Ideologický podtext je škoda. Jinak by samotné příběhy byly napsané a zahrané poměrně dobře. Co vidím na seriálu jako nejlepší je specifická atmosféra.

plakát

Zlatý kompas (2007) odpad!

Plytký a hloupý příběh. Snad nejvíce ateistický film který jsem viděl v poslední době. Triky samy o sobě nemohou vyvážit nedostatky ve svědectví, které snímek nabízí.

plakát

Na samotě u lesa (1976) 

Na samotě u lesa staví z velké části svůj vtip na společenské nezralosti lidí, kterých příběhy ukazuje. Příklad: Nemohl byste hrát na ty housle jindy? (chybná formulace otázkou, lepší by bylo prosím, přestaňte hrát..) odpověď to je viola (odbývací odpověď). Nebo scéna ve mlýně, kdy nikdo nedokázal říct, aby pán vypnul stroj a až potom mluvil. Film staví vtip na neschopnosti některých lidí se zdravě prosadit. Mě to příliš nebavilo, ale ani nerozčilovalo.

plakát

Disturbia (2007) 

V tomhle filmu jsem našel kombinaci hororu staré školy, lifestylové komedie pro mladé a napínavého sociálního dramatu. Dobré herecké výkony, scénář se svižným tempem a s přehledností.