Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb a jeho otec spolu tráví pár dní v horách, kde rybaří. Společně si užívají až do okamžiku, kdy dojde k autonehodě, při níž otec umírá. Kaleb se po otcově smrti poněkud změnil. Těžko ovládá své emoce, a když napadne učitele, soudce, který chápe jeho situaci, mu udělí domácí vězení v délce trvání tří měsíců. Aby bylo zaručeno, že si Kaleb trest odpyká, dostane na nohu náramek, který přivolá policii v okamžiku, kdy se Kaleb vzdálí na 30 metrů od vysílače. Policistka mu vřele doporučuje, aby si našel nějakou zábavu, jinak se bude hrozně nudit. Kaleb se doma jen válí a matce s ním pomalu dochází trpělivost, a zruší mu přístup na online hry a hudbu. Doufá, že pak si Kaleb třeba alespoň uklidí a nebude nechávat úplně všechno na ní. Do uklízení se Kaleb i přes snahu matky moc nepouští, ale nudí se opravdu hodně. Aby vyplnil volný čas, rozhodne se sledovat dalekohledem své okolí a to se stává jeho celodenní zábavou. Zejména ho baví sledovat dívku Ashley, která je v jeho věku. Ashley si jeho pozorování brzy všimne a s Kalebem se seznámí. I s jeho kamarádem Ronniem, který se vrátil z prázdnin, a může tak Kalebovi vyplnit nějakou tu volnou chvilku. Kaleb se v televizi dozvídá o sériovém vrahovi z Texasu, který zřejmě jezdí fordem Mustang, veteránem s poškozeným blatníkem. Kaleb pozoruje okolí a jeden ze sousedů, pan Turner, mu je podezřelý. Má forda Mustang s poškozeným blatníkem, ale když ho vidí znovu, je auto opravené. Jednoho večera s Ashley sledují jeho dům a vidí, jak se vrací domů i s mladou ženou. Zdá se, že se v Turnerově domě děje něco nekalého, že má mladá žena strach a honí se s Turnerem po domě. Později spatří, jak nastupuje do svého auta a odjíždí. Ashley z toho usoudí, že lidé mají různé potřeby. Někomu zkrátka vyhovuje, když ho jeho partner honí po domě. Přesto všichni tři pokračují ve sledování Turnera. Jednoho večera Turner vleče zakrvácený pytel do garáže. Ronnie i s kamerou vleze do jeho garáže a natáčí, zatímco Turner nakupuje. Ashley má za úkol ho sledovat a dát vědět, kdyby se vracel. Kaleb pak na videu spatří obličej mrtvé ženy. Rozhodne se přivolat policii tak, že opustí vytýčený prostor. To je záruka, že policie dorazí hned. A také ano. Policie prohledá Turnerův dům i garáž a v pytli najdou mrtvého jelena... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 027)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obviňovať Disturbiu z toho, že stavia na najrecyklovanejšom thrillerovom námete a neprináša jediný moment prekvapenia, by bolo nefér. Je to remeselne dobre zvládnutý napínák pre teenagerov, ktorým sú pojmy ako "Hitchcock" alebo "Okno do dvora" ukradnuté. Shia LaBeouf dôstojne drží na pleciach celú prvú, trochu nudnú hodinu, a Sarah Roemer pripomína stredoškolské časy prvých zaľúbení. A posledných 20 minút je naozaj slušne vyhrotených. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Shia LeBeouf se stal miláčkem davů nejen díky sympatické postavě v Transformers, ale také díky postavě Kalea v tomto sledovacím hororu. Nejde o hroor, u kterého by jste se od začátku do konce báli, ale D.J. Caruso skvěle vystihl "jak by to mohlo vypadat, kdyby váš soused byl zabiják" a dokonce ukáže i nějaké to hezké tělo části publika, která na Shiau LeBeoufa kouká pouze jako na sympatického herce, který se objeví v Indym číslo čtyři. Celému filmu rozhodně chybí lepší atmosféra, i když je scénář dostatečně kvalitní není z námětu vytlačeno maximum a to je škoda. Na horor je tu opravdu málo míst, kde se opravdu bude divák bát, děsit a umírat nedočkavostí, co se stane za pár okamžiků. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Z DOMÁCÍHO VĚZENÍ NĚKDY LIDI BLBNOU… Příjemná jednohubka, která pobaví víc, když si ji dáte sami a v noci. Škoda, že napětí přichází tak pozdě, protože když už dojde na ,,bojim bojim“, je vlastně konec. V rámci teen-thrillerů je však třeba objektivně přiznat, že i když se (relativně) nic neděje, dá se na to v pohodě koukat. Shia, kamera i scénář prostě nasadí ,,vypravěčskou linii“ a jedou a jedou. A to přesto, že již (asi) nejsem teenager.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Caruso se u mně stává jedničkou v tvoření pohodových a hlavně výborných thrillerů. Tento je navíc říznutý opravdu temnou zápletkou, která v některých scénách sklouzává až do žánru hororu, všechno v rámci žánru, ale někdy opravdu na jeho hraně. LaBeouf je jako obvykle... normální a dostatečně sympatický, Roemer je k nakousnutí a hlavní šmírovaný děsivý. Partie se pomalu rozehrává až končí opravdu drsným finálem. Důstojné zpracování klasiky říznuté teen romancí. A vždy je taky pěkné vidět něco obvyklého z neobvyklého úhlu pohledu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Požičal som to iba zo zvedavosti, ako si poradili s modernizáciou alebo ľahšou inšpiráciou 54 rokov starého Hitchcockovho filmu Okno do dvora. Po úvodnej efektnej autonehode ma to trošku navnadilo, ale postupne sa film utápal v nejakej pubertálnej naivite. Netvrdím, že je to zlé, ale v porovnaní s 54 rokov starým originálom je to len slabá jednohubka. Chvíľu napínavé, chvíľu nudné..., chvíľu chytré potom stupídne, samozrejme nesmie chýbať pekná baba a tak... Veková kategória do 20.rokov sklamaná určite nebude. Pre mňa sklamanie. 60% ()

Galerie (168)

Zajímavosti (50)

  • Severoamerické tržby dosáhly 80,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 118,1 mil. (NIRO)
  • Modrý Ford Mustang Convertible pana Turnera (David Morse) je z roku 1965 s motorem „small block“ o obsahu 289 kubických palců (4,7 l), jehož základní verze dosahovala výkonu 195 k. (J.F.B.)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama