Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Horor
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Hodně mě zajímalo, jak pan režisér a scénárista, volně inspirovaný, příběh uchopí a jakým směrem se bude děj ubírat. Téma gulagu je na misce vah spolu s řešením vztahů v rodině, občas klesne jedno, pak druhé, ale nakonec je to tak v rovnováze. Paní Bohdalová ve svém věku, klobouk dolů, že zvládá texty, odchodí, oddýchá, vydýchá. Líbí se mi v komických polohách, ale už od Ucha víme, že bravurně zvládá i drama. Když srovnám Klec a Svatou, tak mám pocit, že těch pět let je tam znát. A nemyslím herecký výkon, jen mi to přijde takové už smutnější. Lenka Vlasáková hraje tyto polohy s vervou sobě vlastní, tady už příliš na zhroucení. A Pavlu Beretovou jsem zatím viděla jen v jednom filmu, ale je sympatická a výrazem, gestem dokáže dobře vyjádřit svůj pocit. Takže se nám teď společnost dělí na dva tábory. Svatí, morálně čistí a ti, kterým údajně nevadí lež. Je potřeba se taky trochu zamyslet. Je to film. Taky jsem si myslela, že závěr bude jiný. Ale všechny kroky, které Olga podnikla dokázala vysvětlit. Konfrontuje ji to, nejen s vlastní dcerou, ale i s celou společností. No, nastavme si zrcadlo. V tom filmu se nám to bohužel ne příliš šťastně promítá ve vážném tématu, kde je takové pochybení velice citlivé s ohledem na hrůzy, které byly reálné. Takže raději bych se zaměřila na požitek režie, hereckých výkonů a zajímavé hudby. I když film nejde příliš do hloubky v tématu, je to film dobrý a paní Bohdalové přeju ještě aspoň tu jednu komedii.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Nebylo prioritou sledovat seriál v průběhu vysílání, ale po jeho zhlédnutí musím přiznat, že jsem přišla o to očekávání každého dalšího dílu. Mohla bych napsat, že splnil očekávání, ovšem já jsem nic nečekala. Prostě budou tam zombíci, to bude hustý. Ó, jak jsem se mýlila. Skvělý je pocit, když začnete vnímat jednotlivé příběhy a senzaci nemrtvých upozadíte. Najednou se otevře úžasný postapo svět, dokonale vymyšlený, kde i v tom chaosu je nějaký řád. Seriál je plný napětí, nečekaných situací a emocí. Kladných i záporných. Někdy s vývojem prostě nesouhlasíte, ale víc dělat nemůžete. Je to o přátelství, ztrátách a hlavně o naději. Celou sérii hodnotím kladně. Za myšlenku, charaktery a vývoj postav. Masky, efekty a detailní záběry jsou skvěle propracované. Nikdy nebudu litovat, že jsem do toho šla.

plakát

Všichni moji blízcí (1999) 

Vždycky mě potěší, když u nás vznikne film, který ve mně zanechá hluboký dojem a prostor k zamyšlení. A stopa Hubačova scénáře ten otisk nechá vždy. Film působí hluboce lidsky a má spoustu míst, které nás přesvědčí, nejen o zrůdnosti doby a proměně charakterů, ale také o lásce zobrazené v mnoha podobách. Dobrá je volba vyprávění z pohledu malého Davida. Herecké obsazení dokazuje, že všichni odvádí svoji práci srdcem. Ten příběh nemusí hrát na city, ten příběh žije a vy s ním, protože u mnohých ten scénář byl život.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Film jsem viděla docela nedávno, ale chytla jsem se. Kdy jindy se může suchar jako já pobavit a růžově rozplývat, než s potřeštěnou Bridget. Humor mi sedl, je to důležité, aby to nebylo moc přehnané a na sílu. Film je svižný, vtipný a rozevlátý. Je z něj cítit lehkost a dramatické okamžiky jsou stále v duchu komedie. Zábavné jsou i vedlejší postavy. Hlavně maminka, jako budoucí filmová hvězda. Romantiky tak přiměřeně a očekávaný konec.

plakát

Věc (1982) 

Atmosféra filmu. Pravda, budu opakovat, ale je to tak. K zešílení od začátku do konce. Tady to funguje skvěle. Už ten první pohled na tichou a zmrzlou krajinu, kde něco číhá. To celé podkreslené hudbou, na kterou už nezapomenete. Pro mě nejzajímavější ta schopnost Věci imitovat jiný organismus až do jeho konečné podoby. Když to posádce dojde, tak už opravdu nemůžete věřit nikomu a snad ani sami sobě. Optimisticky nevypadá ani závěr. Povídku jsem četla, ale film hodnotím mnohem výše.

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Nevěřila bych, že mě ještě zaujme některá z nově natočených pohádek, ano jsem morous, ale stalo se. Příjemné překvapení s lehkým humorem, vtipnou zápletkou a roztomilými čertíky. Funguje tu soulad pohádkového žánru s nenucenými moderními prvky a řekla bych, že pobaví i více generací. Potěší i příjemné lokace a Betce to tady moc sluší. U pohádky máme i zavedené dvě hádanky. Hledej Neumanna a hledej Formana.

plakát

Král Šumavy: Fantom temného kraje (2022) (seriál) 

První série mě mile překvapila. Jsem taková zpátečnická, co se týká nových seriálů a mladých herců. Ale má to dobrou atmosféru a napětí, kdy se dá opravdu na ty postavy napojit. Oskar Hes se mi v roli líbí, je vidět, že do toho dává něco víc. Obraz doby funguje, četla jsem knihu o J. Hasilovi a tady je to taková jednoduchá, ale srozumitelná forma. Určitě je žádoucí pokračování. Jedinou výtku mám k postavě, která na konci hezky splynula s přírodou a pak...

plakát

Pod zemí (2014) 

Náhodný výběr filmu a moje první věta byla:,, Jééé, jako Blair Witch." Já tomu říkám ucukaná kamera, ano už znám výraz found footage. Moc mi ten styl nesedí. Tak docela jsem se těšila na děj a napětí. Hlavní představitelka mi nebyla vůbec sympatická. Ženská s takovým vzděláním a místo rozvážnosti je taky pěkně ucukaná. Když pominu nějaké nelogičnosti, mohlo to být zajímavé, ale na mě byli všichni moc rychlí a uřvaní. Tam pod zemí se všichni snažili vyrovnat se svými démony minulosti, tak snad mají lepší spaní.

plakát

Vanilkové nebe (2001) 

Mysteriózní filmy mám ráda. Samozřejmě mají vždycky to největší kouzlo, když je vidíte poprvé. U tohoto filmu je celková myšlenka dobrá, ale mám pocit, že se v tom překombinovaném chaosu trochu ztrácí. Je to příliš dlouhé, film nedokázal držet mou pozornost, ano chvílemi mě to nudilo. S hlavní postavou se mi nedařilo navázat vztah, protože mi prostě přijde, že nemá tu správnou hloubku. Líbila se mi hudba, Penélope s Cameron a potěšil Kurt Russell. Vanilkové nebe je můj pátý film s T. Cruisem v hlavní roli a nijak zvlášť mě neoslnil.

plakát

Případ Stodolovi (2024) (seriál) 

Věděla jsem, že manželé Stodolovi vraždili důchodce a sedí. Na dokument jsem se dívala, abych znala něco víc. A hodně mě to zasáhlo. Zpracování mi vyhovuje, všechno srozumitelně a chronologicky navazuje. Pan Vaňura jako průvodce působí civilně s určitou dávkou respektu. Strašné je to pochybení ve vyšetřování případů, kdy teda asi opravdu by bylo zabráněno dalšímu řádění. Některé záběry z vyšetřování, rekonstrukce, to je tak hrozná bezmoc a bolest. A pak mluví ,, Jarda ", absence emocí, výsměch a vlastně pohoda. Je dobře, že tento dokument vznikl. A mediální hvězdy to nejsou. Těžko říct, jestli je jim ten trest vlastně trestem. Doufám, že tam teda zůstanou na doživotí. Do konce života.

Časové pásmo bylo změněno