Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Poslední recenze (60)

plakát

Freddy versus Jason (2003) 

Na Freda Kruegera už všichni zapomněli, ale on furt má hlad. Jak jinak si vypomoct, než si z pekla vytáhnout dalšího sériového vraha, aby lidem nahnal strach. Vzájemná spolupráce se jich dotkla vážně jenom letmo, což bylo možná dobře. Když opomenu už několikáté znovuzrození a ohraný pokus o humor, tak nově vzniklý beef mezi dvěma hlavními protagonisty nebyl zas tak mizerný, jak jsem možná očekával. Jak jinak, obětní beránci opět skupina mladých lidí, která si ale získala mé největší sympatie od první Noční můry. Nenávist Lori k Freddymu musela být tak velká, že závěrečný fight snad musela vymýšlet sama (nebyl vůbec špatně udělaný), a do role Jasona obsadit někoho, kdo by výškově i váhově Freddyho předčil. To se za mě povedlo poměrně obstojně. Kdo ví, jestli už bude vrahovi dětí úplný konec, když se znovu dostal na onen svět..

plakát

Nová noční můra (1994) 

Tak co k tomu dodat Wesi? Snad jen pokus o novou věc, který moc nevyšel, experiment, který se nevydařil.. Je to vlastně celé film, sen, realita nebo úplně něco jiného? Nebojte, je to film, který je tentokrát postavený na úplně jiném formátu, kdy za chůze píšete scénář a v zápětí do toho spouštíte kameru. Na můj vkus se to možná mohlo víc promyslet a dodat tomu větší realističnost. Malý Dylan, který zřejmě zblbl z hororů a Nancy, která si se svým úhlavním nepřítelem vytvoří přátelské pouto byli vloženi a zneužiti v režisérově snu, někdy po obrovském celovíkendovém draku. Jinak si to asi nedovedu vysvětlit. Celé to jsou jenom písmenka zapadající do ubíhajících vteřinek, se kterých později vzniknou slova a ze slov věty, po čas sta minut. Tečka na konci scénáře rovná se poslední střih kamery. Konec. Hotovo. Už to prostě nemá jak dál pokračovat..

plakát

Freddyho smrt - Poslední noční můra (1991) 

Nová série o Freddyho strašení začíná hůř než skončila ta první. Už si ani nejsem jistý, jestli se dívám na absolutně tupou komedii, nebo strašně nepovedený horor. Jak již zaznělo, každé město má svoji Elm St. Rodokmen Kruegerů se čím dál víc rozrůstá, ale každý člen je díl od dílů jenom podivnější. Partie děcek z děcáku i s jejich vychovatelkou, které znovu chytne snění a ani k němu nepotřebují spánek. Vychillený Spancer se jistě do videohry hodil, ale stát si za tímhle strašným nápadem? Maggie aka Kateřina, které byla v deseti letech vymazána paměť, je najednou obeznámena se skutečností. Nebo snad se snem? Smířit se s tím podle všeho dokáže, ale takhle propagovat násilí v rodině? Otázek je už víc než dost, zeptam se tedy naposled. Opravdu se pomocí 3D brýlí dá někomu jinému proniknout do mozku?

Poslední hodnocení (371)

Reklama

Časové pásmo bylo změněno