Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně nedoceněný film! Wes Craven si pohrává s realitou, herci hrají sami sebe, místo Freddyho z filmů je tu nový Freddy a skoro všechno funguje jak má. Snad jen ten konec mohl být originálnější. Škoda, že diváci nevzali Novou noční můru za svou, protože je zábavná, chytrá a znepokojující... *** 1/2 ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nemám tyto "nastavované" kaše rád,musím říct,že tento díl mě docela příjemně překvapil.Freddy tady trochu změnil vizáž,místo obličeje popálenin,vypadá,jako by akorát neměl kůži,díky čemuž vypadá mnohem víc démonicky.Jinak ve filmu hraje většina hlavních protagonistů z prvního dílu,mě osobně docela překvapilo,že Robert Englund zahraje dobře i sympaťáka,naprosto odlišného než je Freddy(ne že by Freddy nebyl sympaťák :-) ).Přesto Craven prvním dílem ukázal,že dokáže využít možnosti a místy ,jak se říká,vařil z vody.I tak se dá říct,že Nová noční můra celkem důstojně zakončila celou sérii. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale nuda. Heather (Nancy) tu hraje sama sebe a s tím jak Wes Craven píše novou Noční můru, Freddy jí skrze hrdinčina malého syna začne pronikat do reality. Wes si s tím pohrál, ale moc to nedopadlo. Fred je jiný, ďábelštější, ale moc se na něj nedostane, většinu filmu se totiž řeší ten kluk a jeho zlé sny, kterých přitom ani nejsme svědky(!). A jelikož chybí i pořádná atmosféra, Heather to prostě neutáhne.. Je to sice TA Nancy, ale jako herečka za moc nestojí a hrozně rychle se okouká (už ve trojce mě štvala). Tak tedy pro mě zklamání – oproti dílu 6 to není blbost, ale zkrátka mě to ničím pořádně nezaujalo. Přesto vnímám jako relativně důstojné zakončení série – má blíže ke svaté jedničce. 6/10. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nástup do filmu perfektný, následné zvolnenie a postupné stupňovanie v rámci série neobvykle stiesňujúceho napätia je tiež zvládnuté na jedničku. New Nightmare sa síce tvári ako nezáväzná hra so žánrom a vlastnou mytológiou, zároveň to ale tentokrát prestáva byť sranda! Doteraz to bol len film za filmom, teraz sa však Freddyho ruka sápe rovno do skutočného sveta, ohrozuje nie len hlavnú hrdinku ale veľmi nepríjemným (pre neho typicky rafinovaným a bezohľadným) spôsobom aj jej syna a ono z toho chvíľami skutočne mrazí. ...Achilovou pätou celého príbehu je ale neschopnosť zavŕšiť celé toto snaženie, pozhrabovať každý z presahov, poprepájať jednotlivé roviny a v podobe finálneho produktu podarovať divákovi kompaktný a celistvý zážitok. Posledných dvadsať minút je bezradná nuda, do finálneho súboja sa Cravenovi nepodarilo vymyslieť nič, čo by sme už (6x predtým) nevideli a z pointy (ak tu vôbec nejaká bola) mi zostal už len úškrn a povzdych. Že sa k podobnému prístupu (hrátkam) Craven vrátil v neporovnateľne dotiahnutejšom Vreskote (aspoň čo sa prvých dvoch častí týka) je dôkaz, že tu to ešte až tak dobre premyslené nemal. A takto to aj dopadlo - po celý čas prekvapoval, aby nakoniec ničím neprekvapil. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jaký ortel si odnese doposud poslední díl jedné slavné série? Wes Craven se vrátil, aby důstojně zakončil to, co kdysi sám začal. Přiznám se, že po šestém dílu nebylo kam spadnout a tak jsem byl mile překvapen, že nejde pouze o výkřik do tmy, ale o ničím neředěnou zábavu, ve které Wesův setrvačník bez větších ofrků boří mýty a navíc si z nich dělá legraci. Pouze mi trochu vadilo, že Freddymu sebral jeho pověstný sarkastický humor, s čímž nemohu sympatizovat, zrovna tak jako s jeho novou maskou. Ať už to bylo s touto za léta nabobtnalou sérií jak chce, prozatímní tečka sedla na své místo skoro tak, jak bych chtěl. ___ Můj žebříček série: N1, N3, N4, N5, N7, N2, N6 ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • V jedné scéně má Wes Craven, který si ve filmu zahrál sám sebe, u svého počítače knihovnu, v níž lze zahlédnout román „Cujo“ od Stephena Kinga. (Folky)

Reklama

Reklama