Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda.... Pokus Wese Cravena o jakýsi přenos jeho Freddyho do reality nevyšel. Slibný začátek je utnut dříve než byste čekali, víc než polovinu filmu čekáte ( a nudíte se) na Freddyho, který sice přijde, ale trochu jinak... Cravenova reality show je zbytečným počinem tohoto skvělého režiséra ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Heather hrá Heather, Robert Roberta a Wes Wesa. Z takéhoto postmoderného metafilmu by sa zakrútila hlava aj Tarantinovi a nepochybujem, že film videl a aj sa mu zatočila. Craven ale podľa geniálneho nápadu napísal "len" dobrý scenár a nakrútil viac menej priemerný horor. Prečo zrovna on nie je schopný dať filmu nejaké originálne vizuálne nápady, mi je skutočne záhadou. Každopádne ide stále o kvalitný kúsok v sérii, kde považujem všetky filmy minimálne za mierne nadpriemerné, väčšinou za veľmi dobré. Len je škoda, že tento záver nie je dokonalou bodkou za dlhými hodinami strávenými s Freddym a spol. ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

So sériou Nočnej mory v Elm Street to už po štvrtom diele nevyzeralo príliš ružovo a šiesty diel bol len akýmsi hluchým výkrikom do tmy... Wes Craven však našťastie jedného dňa dostal (skvelý) nápad ako priviesť Freddyho späť k životu a napraviť tak jeho pokazenú reputáciu. Myslím, že sa mu to v celku podarilo. Originálny príbeh, umiestnený do „reálneho“ života skutočných predstaviteľov pôvodného filmu (resp. filmov), kvalitná atmosféra a nádherná Heather Langenkamp. To sú hlavné klady tohto snímku. Škoda, že samotný Freddy už nie je tak desivý ako v prvom diele a už vôbec nie tak vtipný ako v ďalších častiach. A samotná maska sa mi tiež bohvieako nepáčila... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřtitelně průhledný film od první minuty jsem hodně dlouho neviděl, ale aspoň jsem mohl své okolí udivovat jednuchou předvidatelností kroků scénáristových. Jako by to psal žák pomocné školy, který zná všechny postupy nazpamět, lehce je protne a sem tam mu někdo poradí malé zkrášlení. Pro znalce celé série je ve filmu dostatek odkazů, které potěší, ale kdo chce vidět pořádný horror pekně narazí. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl sice nemá takové hodnocení, ale mě se líbil. Wes Craven je tvůrcem prvního dílu a pořád si myslím, že jedině on ví jak by dál měla noční můra pokračovat. opět se tu setkáváme i Heather Langenkamp. I samotný Cravern si zde zahrál. Freddy spíše ale působil jako démon než noční můra. Mě se ale líbil i v tomhle podání. Robert Englund je nezaměnitelný a hlavně díky němu je noční můra pořád dokonalá. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Severoamerické tržby byly 18,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 19,7 mil. (NIRO)
  • Pracovní názvy filmu byly A Nightmare on Elm Street 7: The Ascension a A Nightmare on Elm Street 7: The Real Story. (Chatterer)
  • Námět na tento film měl Wes Craven připravený už před natáčením třetího dílu, ale studio tento nápad tenkrát odmítlo. (BLStryker)

Reklama

Reklama