Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sága nočných mor síce prišla o 6 rokov neskôr ako Halloween a 4 roky po Piatku 13, no stihla prejsť rýchlejšou evolúciou než zvyšné dve zo svätej trojice slasherových sérií. Šiesty diel je post-moderný horor, ktorý prorocky variuje 90s tému zabíjania franchisov dávno pred The Death of Superman, siedmym Halloweenom a deviatym Piatkom 13 (s ktorými ma podobné prehlbovanie rodinných väzieb vraha a obetí). A výsledkom je jeden veľký úškrn. Film vznikol iba 2 roky po Dream Child, no pôsobí akoby medzi nimi bol rozdiel jednej dekády. Nie je tu už nič z atmosféry predošlých filmov, i nočné mory sú tu prekvapivo civilné. Film nijakým spôsobom nenadväzuje na koniec päťky, prichádza s absurdným príbehom o vymretých deťoch v Springwoode (podobný postmoderný twist ako zakázané oslavy Halloweenu v Haddonfielde v Halloweene 6) a poslednom tínedžerovi, ktorý je v meste, teda ktorý vlastne v meste nie je a ktorý sa kdesi objaví, aby sa zase vrátil do mesta a zobral náhodou spolu ďalších tínedžerov. Áno, je to hrozne napísané a nedáva to zmysel. Gore je slabé, kulisy rutinné a vrcholom je trápny záver, kde sa objavia mizerne naanimovaní bohovia snov a celé je to akože 3D (vrátane toho, ako si hlavná hrdinka nasadzuje okuliare). Napriek tomu je tu zopár skvelých scén (menovite najmä mučenie hluchého chlapca a flashback s Freddyho ženou, ktorá sa dozvedá o jeho tajomstve) a tá hodina a pol celkom zbehne, no film ako celok je nepochopiteľný fail a najhorší diel série (i keď stále lepší než remake). 5/10 PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zcela nejhorším filmem série je Freddyho smrt (všichni přece víme, že Freddyho nelze zabít, zničit, hlavně dokud to producentům sype). Původně asi mělo jít o návrat ke kořenům, protože se v malých rolích objeví hrdinové prvního dílu, např. Johnny Depp, ale ten příběh je prostě divný. Jako - nechybějí obligátní hlášky, některé scény i stojí za to, zvláště ta úvodní, ale pak se objeví wtf momenty, kdy nevěřícně zíráte a říkáte si, proč tvůrci najednou sklouzli k parodii? Třeba Freddy na koštěti, to se k tomuto typu filmů vůbec nehodí. I trikově je snímek chudší, i když na konci zjistíme, "jak to vlastně bylo" a proč se Freddy a jak stal nesmrtelným postrachem všech teenagerů... ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Totální sračka a zdaleka nejhorší Noční můra. Zatímco i ty slabší díly série měly aspoň slušnou atmosféru a nápady, tady je všechno špatně. Neschopná režisérka se snaží dát filmu odlišný vzhled, ale funguje to jen v samotném úvodu v letadle. Atmosféra nulová, mizerní herci, trapný scénář, béčková režie - vrcholem všeho špatného je závěr natočený "revoluční" technologií 3D. ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Welcome to Prime Time, bitch." Freddy Krueger____FREDDYHO SMRT je stejně jako NOES4 nebo NOES2 docela zábavný díl. Samozřejmě nechybí písničkový doprovod s množstvím rockových pecek - mj. titulka "Why Was I Born? (Freddy´s Dead)" od Iggy Popa a několik bizarních vraždiček v podání Freddyho. Potěší také řada dalších maličkostí, jako cameo Johnny Deppa nebo závěrečná (titulková) mini rekapitulace. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je hodně zvláštní, protože zde najdete scény, které jsou opravdu hodně mizerné, ale vedle nich i takové, které jsou víc než dobré. Co se hereckého obsazení týče (nepočítáme-li Englunda, který svou postavu hraje jako vždy excelentně) není o co stát. Zvláště představitelé těch výrostků mi přišli děsně prkenní. Děj samotný mě taky kdovíjak neupoutal, za výraznější scény považuji jedině prostřihy do Freddyho minulosti a pár veskrze vtipných scének (Freddy na koštěti, videohra...). Na rozdíl od spousty jiných mi nápad s odhalováním Freddyho minulosti nevadil, jenom si myslím, že to šlo natočit mnohem lépe. A taky si mohli odpustit takové to rádobyduchařství s démonama nočních můr, přišlo mi to totiž vyloženě nadbytečné. Ale co mi přišlo neskutečně stupidní bylo posledních pár minut. Freddyho konec jsem si představovala trochu jinak... A ještě něco - nevím jak je to možné, ale efekty mi zde přišly místy opravdu příšerné. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) praští Tracy (Lezlie Deane) do obličeje během jejich boje, tak jeho herecký představitel opravdu herečku během natáčení praštil. (JesterKruger)
  • Závěrečné titulky obsahují sestřih nejlepších scén z celé série Noční můry v Elm Street. (StevenW.)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama