Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 455)

plakát

Sváteční rande (2020) 

Na poměry (vánoční) hollywoodské komedie hodně snesitelné. Nepřehnaně sladké, občas štiplavé a drzé, sympaticky obsazené a zábavné. Jasně, nějaké to klišé se najde, ale tomu se asi úplně vyhnout nedalo a nakonec jsem tak byl až překvapen, jak moc jsem si to užil.

plakát

Šťastné a veselé (2020) 

Na počátku to vypadá jako klasický vánoční film, na konci to vypadá jako klasický vánoční film, ale všechno mezi tím je spíše hořskosladké drama o tom, že ideální rodina prostě neexistuje, ať už se jednotliví členové snaží sebevíc. Je to sympaticky obsazené, nenudí to, ale pokud hledáte něco, co navodí tu "správnou" vánoční atmosféru, tohle zřejmě nebude to pravé ořechové.

plakát

Tenkrát poprvé (2020) (seriál) 

Námět je na první pohled klasický, nerdovitá studentka se zakouká do školního hezouna, ale je patrné, že se na seriálu podílí Mindy Kaling (ostatně, její mládí posloužilo jako inspirace), takže vtípky jsou obvykle chytře napsány, humor je úderný a byť si u každého dílu asi nepotrháte bránici, tak to má svižné tempo, sympatické herecké výkony a roztomile si to utahuje z indických stereotypů. A musím říct, že se povedla každá ze čtyř řad a dokonce i finále (nevím jak vy, ale v poslední době mám pocit, že málokterý seriál dokáže nabídnout uspokojivý konec).

plakát

The Circle – USA (2020) (pořad) 

Ne, opravdu to není podívaná, která má v první řadě varovat před nebezpečím sociálních sítí, je to prostě reality show, která sice ukazuje to, že není tak těžké "zblbnout" ostatní, ale žádné velké morální poselství vám od nos nestrká. Hodně mě bavila moderátorka, soutěžící byli také veskrze fajn, jen nebylo úplně fér do soutěže neustále posílat nové lidi. Jinak ale guilty pleasure, respektive jen pleasure, guilty se necítím.

plakát

The Christmas Setup (2020) (TV film) 

Všichni víme, jak to dopadne, žádné velké překvapení se nekoná, ale nakonec je za to člověk vlastně rád. Je to svižné, milé, nevtíravé a sympaticky vánoční a hlavně chemie mezi hlavními postavami funguje (ještě, aby ne, když jsou manželé) a to je zaručený recept na úspěch.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 16: Záchrana (2020) (epizoda) 

Zklamání z některých novějších filmů je kompletně pryč, to co ony nezvládly, vynahradil The Mandalorian a to na výbornou. Epické, dojemné, překvapivé, tedy přesně takové, jaký by závěr řady měl být. Plus je nutné zmínit, že vizuální efekty v seriálech ušly hodně dlouhou cestu a opravdu si nezadají s filmovými kolegy. A mimochodem, byť chápu, že ne každý je fanda The Mandaloriana, tak hodnocení jednou hvězdičkou považuji za smutnou snahu získat si pozornost, rozhodně ne férové hodnocení.

plakát

Too Hot to Handle (2020) (pořad) 

Netflix nás v poslední době zásobuje, to se musí nechat. Too Hot to Handle je přesně onou reality show, o které budete před ostatními tvrdit, že je to hrozný škvár, ale přitom se nebudete moci dočkat toho, až si pustíte další díl. Komentáře moderátorky jsou skvělé, casting se povedl (byť někteří jsou tu jen jako křoví) a WTF scén je více než dostatek. Kdy zábavnost klesá na nulu, jsou momenty, ve kterých se hraje na city a moralizuje se, ale takových chvilek je naštěstí poskrovnu. #TeamChloe

plakát

Umbrella Academy - Série 2 (2020) (série) 

Takhle si představuji druhou řadu. Zatímco první se ještě hledala, ta druhá je sice epičtější a "větší", čímž se často tvůrci snaží maskovat dějovou prázdnotu, ale v tomto případě si na příběh více méně nemůžu stěžovat. Každá z postav se dočká dostatečného prostoru, děj je komplexní, ale srozumitelný a finále dostatečně epické a dějově uzavřené, ale nepostrádající "nezbytnou" tečku v podobě cliffhangeru. Povedlo se to, hodně se to povedlo.

plakát

Válečná jeptiška (2020) (seriál) 

Je sice patrné, že rozpočet nebyl žádná sláva, ale herci jsou fajn, hlavní postava je otravná, ale oním sympatickým způsobem (i když by nemusela neustále utíkat před svým "osudem"), akce je méně, než bych si přál, ale když na ni dojde, tak je povedená a některá témata jsou zajímavá a vybízejí k zamyšlení. Občas je to trošku nekonzistentní a dějově zmatené, ale pobavil jsem se dobře, tedy až na ten až moc velký cliffhanger v závěru.

plakát

Vyproštění (2020) 

Co jsem očekával, to jsem dostal. Příběh je sérií poslepovaných klišé, která mají dávat alespoň nějaký smysl akci. Ta je pěkně nasnímaná (a díkybohu přehledná), svižná, i když víc kontaktních soubojů a trošku objevnější choreografie by nevadily. Tempo filmu občas kolísá, takže pokud by ve střižně zůstalo na podlaze cca 20 minut ze stopáže, nebylo by to asi od věci a co se týče emocí, tak na mě moc nefungovaly, i když to bude asi tím, že jsem celkově citově chladný :D. Jinak prostě a jednoduše precizně zvládnutá akční jednohubka sázející na charisma a fyzičku Chrise Hemswortha (a obojího má naštěstí dostatek).