Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (123)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli někdy někdo si myslel, ze filmy Star Wars jsou TOP nad všechny TOPY, tak se hluboce zmýlil. Já ani pořádně nevím, jak se vyjádřit. Ve mě se odehrávalo množství pocitů. Byl jsem tak napjatý. Bylo to tak strhující a ten závěr. No prostě kdo by čekal, že přijde nakonec sám Luke Skywalker? To prostě bylo neuvěřitelné. Úplně mě to dojalo jak nikdy a nic. Absolutně kulervoucí závěr. Tenhle seriál úplně strčil někté epizody do kapsy. A co více, tenhle díl. Tolik ze Star Wars universa na jednom místě, v jeden čas, v jednom boji. I přesto, že jsem nedostal vysvětlení na všechno, jako například, kdo tedy Grogu doopravdy je? Je to proste mlady talentovaný budoucí Jedi, stejné rasy jako mistr Yoda? Nebo je to Yodův klon? Ale kdo ho vytvořil? Byl na Coruscantu a tam byl v chrámu Jediů? Nebo ho vytvořil sám tehdy ještě kancléř Palpatine, které už tehdy počítal s tím, že jednou může zemřít a tak potřeboval co nejsilnější krev s midichloriany, pro svůj návrat v podobě klonu, jak se stalo v budocích a následujících episodách? Na co tedy jiného by Moff Gedion Groga jiného chtěl? Když v této episodě řekl, že už od něj má co potřeboval. Takže bude pokračování? Nebo jak Bo-Katan ztratila Dark Saber? Navíc byla zmínka a to vímé i ze starších animovaných seriálů. Pouze ten co zvítězí v boji může mít Dark Saber a být vládcem Mandaloru. Tak jako To uděll předtím Darth Maul. Ale jakto že tedy Sabine Wren mohla věnovat Bo-Katan měč, ta ho přijala a Mando to udělat nemohl? Jěště stále spousta otazníků visí a j jako fanoušk cekám na ně odpovědi. Ale to je přesn to, co ke Star Wars prostě patří. Tajemný příběh, rozuzlení co vás posadí na prdel, otázky a následné odpovědi. Veřím že tento seriál se dostane dál. Bude více sérií, nebo seriály tomu podobné a dostaneme se ještě k Ezrovi, Velkoadmirálu Thrawnovi, o kterém padla zmínka v předchozím díle a rovněž návaznost na episody VII. Tito lidé zkrátka musí nadále pokračovat v budování Star Wars. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"He is strong with the Force, but talent without training is nothing. I will give my life to protect the Child... but he will not be safe until he masters his abilities." Keď som si bláhovo v polovici tejto série myslel, že najväčším esom, ktoré tvorcovia vytiahnu z rukáva je comeback Bobba Fetta, netušil som ako pekelne sa mýlim. To najlepšie si totiž tvorcovia nechali na samotný záver, pri ktorom asi všetkým fanúšikom tohto podmanivého univerza klesla sánka. Veľká vďaka pánom Fabreau a Reedovi za to, že vrátili Star Wars tam kam patrí a zaplátali rany, ktoré divákom spôsobili posledné tri filmy... ()

Reklama

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě dost překvapilo a nečekaně rozsekalo. Jeden díl lehce pitomoučké série dokázal totálně přebít, ztrapnit a zadupat do země nekompatibilní tři nové celovečerní epizody. Jak tam ten jeden jedi rozseká padesát dark trooperů, jako by to byli hadrový panáci, přitom z předchozího průběhu víme, že jsou to nepřemožitelné stroje. Netušil jsem kdo to tam takhle nakráčel se zeleným mečem, a pak po tom odhalení tváře jak se mi rozsvítilo, nojo vždyť to by mohl dokázat jen jediný jedi. Ten nejslavnější. Fakt krása podívám se určitě víckrát. ()

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se ke mně dostal spoiler s Lukem, takže o konečnej zážitek jsem byl trochu ochuzenej, ale i tak to byla super epizoda. Na jednu stranu to tak trochu vypadá jako poslední, ale na druhou stranu zase přijde Boba. Luke byl udělanej výborně, mnohem líp než v celých sequelech, což je na druhou stranu trochu smutný. Jen ta jeho lightsaber akce mi přišla trochu slabší než třeba v prequelech (ale pořád lepší než máchání klackem, jak jsme viděli u Rey).// Někoho určitě bude srát Mando s neustálým sundáváním helmy, ale myslím, že se tvůrcům celkem podařilo držet se na uzdě - vždycky si to situace vyžádala, hlavně tady na konci, kdy to posloužilo jako výraz toho, že mu na Groguovi záleží víc než na mandalorské cti, a to je co říct. Btw. v potitulkové scéně mě docela rozsekal poněkud korpulentní Bib Fortuna, kterýho po Jabbově smrti už zřejmě nebavilo být majordomem. ()

Naty94 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nějakýho nepochopitelnýho důvodu se Lucasfilm neustále vrací k CGI tvářím starých herců, přestože na to schopnosti studia absolutně nestačí. Je to cringe, ruší to a záběry jsou potom zbytečně useknutý hned pod bradou postav, což vypadá fakt hrozně. Celej díl super, ale ten konec to zabil. Naprosto předvídatelně přijel na bílym koni náš oblíbenej hrdina a všechny zachránil. Tohle nemůže náročnej divák ocenit. Napětí zmizelo během 5 sekund. Dost antiklimatickej konec závěrečnýho dílu druhý série. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Pri záverečnom lúčení si dá Din Djarin (Pedro Pascal) dole prilbu, aby mohol Grogu vidieť jeho tvár, čím odkazuje na Dartha Vadera, ktorý si tesne pred smrťou dá dole prilbu, aby mohol dobre vidieť tvár svojho syna. (ČSFD)
  • První epizoda seriálu, která na konci neobsahuje kreslené storyboardy. (Sidarius)
  • Epizóda bola vydaná deň po smrti Jeremyho Bullocha, ktorý si zahral postavu Bobu Fetta v originálnej trilógii. (ČSFD)

Reklama

Reklama