Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 483)

plakát

Deadpool & Wolverine (2024) 

Jen to bezesporu hlavně fanservice, ale já komiksový žánr sleduji poměrně poctivě, takže je to pro mě pozitivum. Nevadí mi, že příběhová kostra je poměrně vratká a slouží hlavně k tomu, aby na ni bylo navázáno neuvěřitelné množství cameo rolí, infantilního humoru a rýpnutí do Foxu, Marvelu nebo Disneyho a to vše podbarvenou hudbou, která k daným momentům na první pohled nepasuje, ale ve finále funguje skvěle. Ale umím si představit, že ten, kdo MCU a komiksový žánr moc nesleduje, asi se v tom všem chaosu ztratí. Já k takovým lidem ale naštěstí nepatřím, takže jsem si to užil (skoro) na výbornou.

plakát

Prokletí (2021) 

Rozhodně atmosférická a dobře obsazená podívaná, která umí pracovat s depresivní krajinou. Monstra také nejsou špatná, ovšem některé pasáže působí velmi zdlouhavě, jiné naopak překvapivě uspěchaně.

plakát

Banda - Série 4 (2024) (série) 

Nemám dojem, že by kvalita čtvrté řady byla výrazně horší, nicméně odráží aktuální situaci poměrně intenzivně a to očividně některým lidem nevoní, takže sázejí na review-bombing. Já si ovšem myslím, že čtvrtá řada velmi dobře připravila půdu pro pátou a současně finální, aniž by působilo jako výplňová. Jistě, některé scenáristické aspekty nebyly ideální, ale tohle se stávalo i v minulých řadách, takže nad tím dokáži přimhouřit oči.

plakát

Star Wars: Akolytka (2024) (seriál) 

Nebudu lhát, čekal jsem od první hrané podívané z období Vrcholné republiky něco jiného, ale nakonec nejsem zklamaný. Jsem rád, že tvůrci zkusili jít specifickou cestou, ukazují Jedie v odlišném světle, ne pouze jako adorované hrdiny. Jistě, příběhově je tu několik uklouznutí, ale také nemálo pozitiv. Jelikož nejsem ten typ, který by řešil etnikum nebo sexuální orientaci herců, musím říct, že obsazení vůbec není špatné, navíc, akční složka je jedna z nejlepších, pokud jde o SW universum a atmosféra (hlavně v páté epizodě) je působivá. Tím pádem mě potěšilo to, že review-bombing nevyšel a seriál je jedním z nejsledovanějších projektů Hvězdných válek vůbec.

plakát

Včelař (2024) 

Neoriginální, ale vcelku zábavná akční jednohubka se slušnými akčními scénami, ale několika výrazně nevyužitými postavami. Nenudil jsem se, neoslnilo mě to.

plakát

Občanská válka (2024) 

Mrazivá podívaná, která snad bude dostatečným varováním v dnešní polarizované době. Samozřejmě, závěr je svým způsobem kontroverzní a možná trochu antiklimatický, ale rozhodně je něčím, co vyvolá zamyšlení.

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Vizuálně úchvatné, ale ne můj vkus až příliš pozvolné. Pokud člověk očekává akcí nabitou podívanou, bude zklamán, pokud preferuje poklidnější cestování po postapokalyptické krajině, bude asi spokojen.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Jako ten, co vyrostl na osmdesátkových a devadesátkovkých akčních komediích jsem velmi velmi neobjektivní a asi bych se měl tvářit, jak mi vadí "podlézání" fandům původních filmů, jenže mně to nevadí. Ano, v jádru je to průměrný akční film, ano, je tu jedno klišé za druhým (odcizená dcera nenávidějící otce opravdu není nic inovativního), ale to vše prominu díky návratu starých známých a klasické melodii.

plakát

Banda - Špinavá práce (2024) (epizoda) 

Klasičtí The Boys v tom nejlepším slova smyslu. Souhlasím s tím, že pokud někdo kritizuje zrovna tuhle epizodu, pak jde o snahu "maskovat" skutečnost, že si tvůrci dělají legraci z jeho názorů a ideálů. S čím naopak nesouhlasím je to, že daný díl příběh nikam neposunul, domnívám se, že se odehrálo několik momentů, které mají, respektive budou mít na další směřování děje hmatatelný dopad.

plakát

Supergen (2024) (seriál) 

Chybí tomu údernost a dramatičnost Hrdinů a nekorektnost Misfits, kromě toho už je trochu nuda prvních pár epizod sledovat, jak někdo poznává a zkouší své schopnosti, ale nakonec to dopadlo docela dobře a nenudil jsem se. Mimochodem, nemám dojem, že seriál se snaží prezentovat to, že v Londýně žije jen určitá skupina obyvatel. Zaměřuje se na konkrétní etnickou a sociální skupinu a je tak logické, že v centru dění jsou hrdinové právě z ní. Proto mi kritika právě na to přijde trochu ve stylu "Kyselo je moc kyselé".