Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Slovo pacana (2023) (seriál) 

Tajemný a fascinující termín čušpan pochází ze Siblagu. Původně označoval nově příchozího, zpravidla doposud netrestaného vězně, který se tak logicky a zákonitě zařadil na nejnižší stupeň muklovské hierarchie, se všemi nepříjemnostmi z toho vyplývajícími. Slovo později nepatrně zevšeobecnělo a ocejchovalo jedince nezařazeného, nikam a k nikomu nepatřícího, což byl v nemilosrdném společenském prostředí SSSR problém větší než velký. Seriál přinesl termínu značnou popularitu a na trhu se rychle objevila např. trička s nápisy Чушпан, Hе чушпан, atd.

plakát

Volejte Saulovi - Všechno je to pryč, Saule (2022) (epizoda) 

Zatčení Saula v kontejneru v Omaze bylo opět natočeno v Albuquerque, v bezejmenné průchozí uličce mezi 5th St NW & 6h St NW. Odmítám připustit kacířskou myšlenku, že je všemu konec. Saul se jednoho dne vrátí společně s Jessem, rozjedou výrobu a prodej fentanylu a uchvátí dychtivého diváka novými příběhy. Možná i Walter junior do té doby změní názor a zapojí se do výnosného kšeftu. Potenciál je stále velký a očekávání divácké obce také. Ne, ještě není všemu konec.

plakát

Vyživšaja (2020) 

Kterak chybující a pochybující slovanské děvče pro džihád zahořelo, pod tlakem neradostné reality brzy prozřelo a s vypětím všech sil svých i jiných holou kůži zachránilo. Podobných filmů bylo natočeno víc a určitě lépe.

plakát

Volejte Saulovi - Pochůzka (2020) (epizoda) 

Dotyčná zákruta, kde Kolumbijci zastavili nešťastného Saula, je přesně zde. Šest kilometrů od nejbližšího trvale obydleného místa, kterým je navažská fofrškola To'Hajiilee High School. Opět vynikající epizoda, skvělý Mike a o něco méně skvělý Saul.

plakát

Brat 3 (2022) 

Je to něco na míle jiného, než jednička a dvojka s Bodrovem. Příběh se prolíná s četnými záběry z éry Sovětského svazu, při jejichž sledování zůstane divák na pochybách, zda zítra skutečně znamená včera a jestli potřeby každého odpovídají jeho schopnostem...nebo obráceně? Jak se kdysi učilo na MGIMO - porazíme prohnilý Západ díky našim soustředěným zdrojům - nicméně film přináší vtíravou nejistotu, zda zdroje jsou.

plakát

Bony a klid 2 (2014) 

Oproti prvnímu dílu pád do hlubin. Olmer zoufale těží z popularity jedničky, z níž se ve filmu ostatně objevují i vzpomínkové záběry, ale bohužel nepřináší nic nového. Nevýrazný a nezáživný příběh, zmatené dialogy, otravný Prachař. Mužská část publika nicméně ocení účast finalistky České Miss 2009 Julie Zugarové a zejména její obří...herecké dovednosti.

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

Českým porevolučním seriálům se spíše vyhýbám, ale z důvodu lokálního patriotismu jsem tentokrát učinil výjimku. Malebné exteriéry Ústí nad Labem, které by od návštěvy severočeské metropole odradily i hodně otužilého dobrodruha. Tuctový a předvídatelný děj, průměrné herecké obsazení. Potěší komediální vsuvky s těžce vyměšujícím Josefem Bradnou i prostořekým Vlastimilem Zavřelem: "Copak rozkrádačky, to tady máme na denním pořádku." Ano, toť rajská hudba pro uši protřelého kriminalisty.

plakát

Okres na severu (1981) (seriál) 

Soudruh Pláteník je mužem činu: Úkoly nadcházející pětiletky jsou jasně stanoveny a žádná prodleva nesmí zůstat nepotrestána. Chozrasčot sice zlomyslně našeptává, že se realita poněkud rozchází s oficiálními údaji, ale od toho je zde bulharský koeficient, kterým vynásobíme skutečný výsledek, abychom dosáhli výsledku kýženého. Letitá a osvědčená to praxe, ověřená četnými výročními zasedáními. Nepřátel se nelekneme a komunismus vybudujeme!

plakát

Crash Road (2007) odpad!

Intelektuálka a mistryně devatera řemesel Agáta se zde rozhodla naplnit pomyslnou dekádu a ovládnou řemeslo herecké. Výsledek bohužel nepatrně pokulhává za očekáváním. Neustálé detailní záběry na výstavní figuru nestačí zakrýt nedostatky, jichž má slečna Hanychová na rozdávání. Divák je brzy umořen epochálními moudry, jimiž ústřední protagonistka komentuje dění kolem sebe a zcela jistě odmítá uvěřit, že je to právě Agáta, která plive dějiny a ovlivňuje rotaci planety kolem její osy. Nepovedlo se, což jsme ostatně tak nějak tušili předem.

plakát

J'adore ce que vous faites (2021) 

Gérard Lanvin je především hercem univerzálním, který dokáže přesvědčivě zahrát jakoukoliv roli. Bylo tudíž otázkou času, kdy konečně ztvární sám sebe. I tentokrát prokázal svůj um a jeho postava je zcela uvěřitelná. Z pochopitelných důvodů občas protivný a unavený slavný herec, který jen z povinnosti umožňuje fanouškům pořizování společných selfie. Nákladný a okázalý životní styl k jeho osobě neodmyslitelně patří, přestože na místo natáčení přijede vlakem. Když se objeví příležitost důkladně "zatopit" otravnému obdivovateli, neváhá ani na vteřinu.