Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbení herci (10)

Ewan McGregor

Moje platonická láska a naprostá stálice na mém filmovém nebi. Nebudu zapírat, nadaného Skota miluju už od Moulin Rouge, ale až Obi-Wanem si u mě získal kultovní status. Nedávno jsem si zreprízovala Moulin Rouge a jakmile Christian začal "Your Song", bylo jasno - umí nádherně zpívat i hrát a navíc úžasně vypadá. Viděno cca 18 filmů a McGregor je mi pořád stejně sympatický. Nejoblíbenější role: Christian (Moulin Rouge), Obi-Wan Kenobi (SW), Edward Bloom (Big Fish), Catcher Block (Down with Love), Camerlengo (Angels & Demons). Nejoblíbenější hláška: "I have a bad feeling about this."

Harrison Ford

S Harrisonovic klukem je to vcelku jednoduché, má skvělé hlášky a objevuje se (většinou) ve skvělých filmech (:-) Můj milovaný Han Solo, zasmušilý Deckard, nejhezčí archeolog Indiana Jones. Zpětně, asi tak po sté repríze božské originální trilogie SW, jsem si uvědomila, že i po letech zůstává nejlepším Fordovým dialogem krátké a výstižné: "I love you." - "I know."

Michael Fassbender

Tohoto pána mám v hledáčku. Nemusím být vědma, abych mu mohla předpovědět velice slibnou budoucnost. I z hlediska kvality to vypadá na vzestupnou tendenci - Angel, Hunger, Eden Lake, Inglourious Basterds, Fish Tank, Centurion, X-Men: First Class, Jane Eyre, a několik zajímavých projektů na cestě (Prometheus, Shame). Velice se těším na jeho další filmy.

Paul Newman

Ty jeho oči! A ti hrdinové, které tak dokonale ztvárnil! Ach, úžasný Paul Newman.

Robert De Niro

Z filmů Roberta De Nira by se měla dnešní generace učit, jak se dělají působivé filmy. Klasiky jako Taxi Driver, Heat, Goodfellas, Raging Bull či Godfather II nebo Once Upon a Time in America většinu dnešních filmů strčí do kapsy.

Hugh Jackman

Metr devadesát vysoké australské ultracharisma. Vynikající Wolverine (X-Men, X2, X-Men 3 & Origins), který už snad ani kultovnější být nemůže, je jeho životní rolí. Líbil se mi i jako Robert Angier (The Prestige) a jako chlapák z vnitrozemí Austrálie. Jsem zvědavá na jeho další filmy a čekání vyplňuji reprízami sexy Rosomáka a jeho reklamou na Lipton Ice Tea :-)

Robert Downey Jr.

Pan Charisma s báječným hlasem, ze kterého ve filmu jednoduše nemůžu spustit oči, a pátý nejkrásnější žijící muž planety (podle People) před kamerou vážně umí a dokazuje mi to nejen na velkém plátně, stačí se podívat na YouTube. Zatím jsem s ním viděla asi jedenáct filmů a - so far, so good. Líbí se mi, jak RDJ ovládá výrazem celý film; a že to vážně umí.

Bruce Willis

Drsoň ze staré školy, který ve svém věku vypadá (a hraje) pořád dost dobře. Moji nejoblíbenější drsňáci, které si Bruce střihnul: John McClane (Die Hard 1-4), Korben Dallas (Fifth Element), James Cole (Twelve Monkeys).

Keanu Reeves

Výborný Constantine, kultovní Neo, Bob ze Scanner Darkly a klaďas Traven z Nebezpečné rychlosti. To je kombinace, kvůli které ho mám ráda.

James Stewart

Nevím, kde se ve mně bere ta touha po "výletu do minulosti" v doprovodu Jamese Stewarta, ale jak bych mohla odmítnout?! V každém filmu je na něm něco zvláštního, je to pan Herec, charismatický muž, hollywoodský univerzál. Obdivuju na něm, že i v civilním životě prý byl mimořádně příjemným člověkem, inteligentním mladíkem a gentlemanem. Moje oblíbené: Rear Window, It's A Wonderful Life, Vertigo, Rope, Philadelphia Story, Anatomy of a Murder.