Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (286)

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Nadmíru návykové, ale k ideálnímu seriálu tomu něco chybí. Je tu sice příjemný herec, skvělý (místy sice tupý) děj, fajn hudba, hezky zpracovaná znělka...ale nic z toho není, podle mého názoru, dokonalé.

plakát

Byla jednou jedna planeta (2008) (seriál) 

Škoda krásného francouzského seriálu. Těšila jsem se na pokračování, které mě ovšem hluboce zklamalo, a to jak svou grafikou, tak látající planetkou, krerá mi do příběhu vůbec nezapadá. Vtloukat dětem odmalička, co všechno je na světě špatně, mi nepřijde jako geniální nápad. A taky mě mrzí, že jediná postavička, které zůstaly původní rysy je Maestro.

plakát

Přemluv bábu (2010) 

Myšlenka dobrá, dokonce ti dva občas mluví i pravdu, ale říkají ji hodně urážejícím způsobem. Upřímně, po shlédnutí se mi chtělo zvracet a neváhala bych nad odpadem!, ale s odstupem času a po tom, co jsem viděla pár parodií mi to asi nepřijde tak nechutné.

plakát

Kick-Ass (2010) 

:D V tomto okamžiku (asi půl minuty po vypnutí přehrávače) mám pocit, že větší blbost jsem v životě neviděla...blbost, která mně donutila k upřímnému smíchu, a zároveň jsem v některých chvílích trnula napětím. Poutavý nápad, parádní režie, skvělé herecké obsazení (Aaron Johnson je talentovaný fešák, Chloe Moretz má neuvěřitelný potenciál a pod maskou Big Daddyho se nemohl skrývat nikdo nepravděpodobnější, než Nicolas Cage), hudební podklad mně v některých okamžicích rozesmával témeř k slzám...zpočátku jsem si myslela, že to je parodie, ale nakonec z toho vypadla skvělá komixovka :)

plakát

Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 

Will Smith skutečně nepatří mezi mé oblíbence, ale tady se mi dokonce líbil. Jako "dohazovač" Hitch, který si sám se sebou neví rady mně dokázal upoutat k televizi. A to ostatní jen plynulo...žádný větší šok, všechno probíhalo tak, jak by v romantické komedii mělo...on okouzlí ji, ona jeho, ale napoprvé jim to neklapne, napodruhé přirozeně ano...a na závěr samozřejmě polibek...naštěstí alespoň "dvojitý" ;)

plakát

Iron Man (2008) 

Komixové adaptace mám ráda, přestože se většinou točí kolem dokola (nebo právě proto). Iron man sice z této řady nevybočil, jen se možná snažil být, na rozdíl od např. Spidermanů, dospělejší. Nejsem si jistá, jestli se to povedlo, ale do hodnotových měřítek pubertální holky zapadl dokonale (a nemalou měrou k tomu přispěl i Robert Downey jr.) Rozhodně skvělý příběh o superhrdinovi, který si svou "tajnou" identitu vytvořil sám (nemuselo ho kousat žádné zvíře, dokonce ani nepřiletěl z jiné planety), podbarvený hezkými (snad jen dost přehnanými) efekty, záporní záporňáci, kladní kladňáci a skvělá Gwyneth Paltrow jako "Iron Manova holka". Mně to ke štěstí stačí a dokonce se začínám těšit na "dvojku".

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Kouzelné. Zdálo by se, že příběh je ohraný, ale ne, je přesně obrácený. Herecké obsazení fascinující - nevinností překypující Jiseph Gordon-Levitt a Zooey Deschanel s obrovskýma očima se prostě skvěle doplňují a nejsou okoukaní. Krásné zpracování filmu - důležité dny vztahu, retrospektiva prolínaná s choreografickým vyprávěním. A takto by se dalo pokračovat donekonečna: hudba, dialogy, režie...a samozřejmně celá symbolika filmu, o životním létě a nadcházejícím podzimu.

plakát

New Yorku, miluji Tě! (2008) 

Srovnání s Paris je t'aime se asi nevyhnu. Oba filmy jsou moc hezky natočené, ale Paříž přece jenom lépe. U ní se mi líbí, že je skutečně vidět, že každý z příběhu je režirováni jiným člověkem. New York mě ale zaujal i tím, že postavy se na plátně objevily vícekrát. A nejehzčí příběhy? Jednoznačně na mně nejdojemněji zapůsobil příhěj o hudebníkovi a jeho "telefonické" lásce, také ten o tatínkovi a jeho dcerce, a nemůžu vynechat ani část o dvou lidehc, kteří se spolu vyspali a teď se mají znovu sejít...ty plynoucí myšlenky mně prostě uchvátily.

plakát

Zvonilka (2008) 

Kouzelné animace a hudba, ale trošku naivní příběh z prstředí, které mně příliš nepřitahovalo. Nicméně, dívat se na to dalo a to dokonce až do titulků.

plakát

Vyfič! (2009) 

Pěkné. Možná to nepřináší nic nového, má to ohraný děj a bůhví co všechno, ale mě to bavilo...co bavilo, byla jsem tím unešená! Ellen Page je skutečný talent, Drew Barrymore se opravdu nezdá a Marcia Gay Harden potvrdila, že je paní herečka. Prostě pohodový film :)