Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

somnar 

všechny recenze uživatele

Jásám nad příslušností k žánru feel-good komedií, roztávám u rebelující Ellen Page, mému oku lahodí stylizace do časů dávno minulých – přesto nejsem u vytržení. Sílu těchto aspektů totiž v případě Whip It cosi tupí. Že by samotné bruslení, které mě prostě a jednoduše nebavilo? S nejvyšší pravděpodobností ano, scénky s konzervativní, maloměšťáckou, ne-zas-tak-nereálnou matkou (znovu geniální Marcia Gay Harden) totiž fungují dokonale. Pamatovat si budu nejspíše i podvodní rande, bitku v bistru a oční linky Kristen Wiig. Ty zejména. 70% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zbožňujem americké malomesto. drew barrymore tento jej režijný debut vyšiel, ani neviem ako, lebo pravidlám toho derby som skoro až do konca nerozumel (začal som si ich skladať a chápať ich až niekde pred koncom), nie je to ničím inovatívne (v rámci comming of age filmu, ani v rámci indie amerických rodinných dramedy), ale všetci tu boli takí nejakí... dobrí, no nie v zlom zmysle, že by vám to liezlo na nervy, ale skrátka takí ľudskí, neprehnane príjemní, nikdy to nešlo cez nejakú hranicu trápnosti a patetickosti, čo sa hollywoodšťanom stáva veľmi ľahko a často... ale tuto to bolo celé držané ako-tak v medziach normálu... navyše je tam na kopec veľa krásnych žien, ktoré sa bijú, ohadzujú jedlom, chlastajú, jazdia na korčuliach a vyzliekajú sa pod vodou (čo je po vyzliekaní sa vo vzduchoprázdne - barbarella, gravity - druhá najsexy vec pod slnkom!) a podobne... dobrý soundtrack (drew si na hudbu potrpí), režisérka sama si užíva nielen réžiu, ale aj vďačnú vedľajšiu rolu a z celého filmu ide veľmi pozitívny pocit a energia... a harden&stern sú pre mňa ultimátny filmový rodičovský pár roka! ()

Reklama

ninon 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, že se dobrovolně budu dívat na režisérský debut své neoblíbené herečky Drew Barrymore. Zaprvé jsem si nevšimla, že tam bude taky hrát. A zadruhé jsem doufala v trošku toho inteligentního feminismu, což bylo hodně naivní. Tentokráte jsme se proměnu dozvěděli, že v životě mladé ženy neexistuje nic mezi princeznou, jejíž život závisí na její vizáži a drsňačkou libující si v agresivním sportu a chlapáckém chování. Ech. Abych si zase pustila Přízračný život, u toho se člověk necítí jako nula. :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nový kolektiv, nová vášeň, nepřízeň rodičů - to jsem všechno už nejednou viděl v horších či lepších variantách. Ale Drew Barrymore se ukazuje jako velmi zručný tvůrce, který ví, kdy sáhnout po skvěle padnoucím rytmickém songu a kdy jen nechat působit příjemnou maloměstskou atmosféru. A hlavně umí přijít se scénami, které nenápadně zahrají na nostalgickou notu, ať už se zahazují klíče do obilí, táta kouká v dodávce na televizi nebo se holky perou a hážou po sobě jídlem. Největší perlou je pak romantika v bazénu, takhle působivou milostnou scénu jsem neviděl pořádně dlouho. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Go Smashley Go! Drew Barrymore je báječná dezertérka s kamerou, nechávající všechny bezvěrce na kolečkách svých bruslí a předvádějící pravou dívčí sílu v akci spolu s vynikající Ellen Page. Vyfič rozhodně není dalším Junem, ale má k němu solidně našlápnuto. Kdo by to byl do Drew řekl, že se z jednoho nejtrhlejšího Charlieho Andílka stane takováhle Režisérská Dračice. Spousta nečekaně působivých scén, z nichž nejvíc vyčnivá bazénová romantika, drží tuhle komedii od průměrných filmů na míle daleko. Díky nim z hlavy jen tak nevyfičí... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • V Kolumbii začalo Roller Derby poté, co grafický designér z Bogoty viděl tento film. (Cheeker)
  • Tým Hurl Scouts je založen na skutečném týmu Tough Cookies z Los Angeles. Oba týmy jsou tématicky založeny na amerických skautkách a mají zelené dresy. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama