Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (286)

plakát

Eldorádo (2000) 

Jeee, na to jsme se kdysi dívali ve školní družině :D Je sice fakt, že jediné co si pamatuju, je scéna s míčovou hrou, kdy pak hrdiné místo míče použili pásovce, aby mohli švindlovat, ale i tak dám na své pocity a než to uvidím po druhé, nechám tomu celkem vysoké hodnocení :-)

plakát

Příšerky s.r.o. (2001) 

Pixarovky mají své nenapodobitelné kouzlo, poetiku úžasné postavy a hlášky...Příšerky ani jedno z toho nepostrádají, ale přesto je neřadím mezi své nejoblíbenější...

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

Měla jsem strach, že trojka už bude jen těžit z krásy a úspěchu předchozích dvou dílů. Naštěstí jsem se bála marně...i tentokrát mě kovboj Woody a Buzz Rakeťák naprosto dostali...v některých částech jsem se válela smíchy, v některých částech jsem se skutečně bála jako při akčním filmu (netvrďte mi, že ta část na smetišti nebyla napínavá :P) a při závěrečné scéně u Bonnie jsem brečela dojetím, protože to prostě bylo krásné...a to mi nikdo nevymluví. Dějovým potenciálem se Toy Story jednoznačně vyrovná hraným filmům, protože i když to je pohádka, dokáže zaujmout nejen děti.

plakát

Zlatíčko (2004) 

Neuvěřitelně příjemná záležitost, u které jsem se vydržela usmívat skoro od začátku do konce. Naprosto mě dostaly Alfieho promluvy do kamery...a vlastně celý herecký výkon Juda Lawa. Film navíc krásně z komediálních částí do těch dramatických aniž by to působilo trapně.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Stručně řečeno: Zírám. Už hodně dlouho se mi nestalo, abych se hlasitě smála u nějakého českého filmu. Taky jsem dlouho nezažila pocit, že ten film musím dodívat, protože mě strašně baví. A samozřejně, už velice dávno jsem neslintala nad nějakým českým hercem. A vše se mi přihodilo právě v tomto snímku :-)

plakát

Návrat do Cold Mountain (2003) 

Zpočátku jsem měla pocit, že jde prostě o romantický film, kdy se dva na začátku potkají, zamilují se, on odejde do války, ona na něj počká, a vše skončí happy-endem. Naštěstí už první půlhodina mě přesvědčila o opaku a celé dvě a půl hodiny mě dokázala udržet u Judova putování a Nicolina čekání. Ano, hlavní dějová linie je možná poněkud typická, ale všechny okolnosti z ní dělají skutečně krásné dílo...herecké obsazení, hudba i všechny odbočky, které sice dělají Cold Mountain dvakrát delší a místy protažený, ale bez nich by to nebylo ono.

plakát

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (2004) 

Už když jsem ty knížky četla, měla jsem neodbytný pocit, že to je hovadina. Nicméně, přečetla jsem prvních pět, pak mě to přestalo bavit....a pak jsem viděla film. Kupodivu mě zaujal víc, než bych čekala. Hezké temné prostředí, správně ujetý Jim Carrey, hudba...paráda. Ale Bohužel zvláštní pocit z knih přetrvává.

plakát

Ratatouille (2007) 

Základem pixarovských animáků jsou nejen živé animace ale také silný příběh, ze kterého si každá věková skupiuna odnese něco jiného. Tak to bylo u Nema, Toy Story a taky tady, u Remyho. Můžeme se na to dívat jako na obyčejnou pohádku o kryse, která vaří, nebo v tom můžeme najít příběh o "symbiotickém" přátelství...a taky je jasné, že vařit může každý :-) A mimochodem, u tohoto filmu nejde nejíst :P

plakát

Na dotek (2004) 

Skvělé dialogy mezi skvelými herci, zajímavý děj, příjmená hudba...to je v podstatě to, co mi stačí k tomu, abych si film vychutnala. Tento obsahoval vše, líbil se mi, ale přece jenom něco chybí k tomu, abych z něj byla nadšená.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Ten film je neskutečně dobře vymyšlený, má úžasnou hlavní myšlenku a tak to tří čtvrtin jsem na něj zírala skoro bez nádechu...v poslední čtvrtině jsem se ztratila, protože to bylo šíleně zamotané, na můj vkus až moc...naštěstí "co tím chtěl básník říci" bylo pochopitelné. Opravdu, až na tu zbytečnou chaotičnost výjimečný snímek.