Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Western
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (15)

plakát

Corri, uomo, corri (1968) 

Ač pořád nadprůměr žánru, za La Resa Dei Conti a Faccia A Faccia dost pokulhává. Plný pčet prostě nemůžu dát. Nastavená kaše Cuchillových dobrodružství.

plakát

Lov (1971) 

Nemůžu jinak, než za plné. Naprosto úchvatný film. Příběh sice jednoduchý jak facka, ale emoce ro ve mě budilo od začátku až do konce. Hackman super šílenec, Reed skvělej. Výborná hudba. Stojí za to vidět.

plakát

Nevada Smith (1966) 

Tak tohle jsem nečekal. U.S. western a bez jakéhokoliv klišé. Steve McQueen to zahrák excelentně. Jen ta hudba, tak americká...

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Možná dostanu kamenem do hlavy, nebo mě tu někdo začaruje, ale mě tohle nepřipadlo nijak světoborný. Od začátku mi ten film dal tušit, o co tam jde, a charaktery byly průhledné hned od začátku. Mrazení v zádech se taky nekonalo...

plakát

Django se vrací (1987) 

Tento film postrádá tu správnou syrovost prvního Djanga. Franco Nero tu v podstatí pózuje s kulometem, který byl v 0-tých letech ve spaghetti nutností, ale tady už působí spíš komicky.

plakát

Žoldnéř (1968) 

Tak já nevím, slavný Corbucci, slavný Nero, slavný Pallance... Dost jsem se na tenhle kousek těšil. Kulomet tam byl, to zase joo, ale jinak to bylo nějaký takový plytký, Hudba od dvou skladatelů se tam taky nějak bila. Tři hvězdy za žánr a Morriconeho. Víc nemůžu dát.

plakát

Adios Django (1966) 

Tak nevím, zatím mě zklamal jen jeden spaghetti western a to byl Reverend Kolt a tohle je druhý adept. Možná proto, že jsem viděl film v ANG dabingu, který byl opravdu ubohý, ale i dějově mi to jaksi přišlo nelogické. Nero se tu také moc nevytáhl. Dvě hvězdičky za žánr a docela povedenou hudbu. Jinak nuda...

plakát

Modrý samet (1986) 

Tak tohle považuju za Lynchův vrchol. Nic tak zvrácenýho,přitom křehkýho a nádhernýho skloubeno do jednoho celku jsem nikdy neviděl. Jak nemám rád Denise Hoppera, tak v tomhle filmu vystřihl úžasný herecký konzert. Kyle MacLachlan tu asi také zahrál druhou životní roli (byl skvělý i v Duně). A titulní skladbajen podtrhuje tu nádhernouz vrácenost celého snímku. Opravdu filmová lahůdka, ke které se rád vracím.

plakát

Napříč vesmírem (2007) 

Asi mě zhýčkal Moulin Rouge a od té doby jsem všechny muzikály s tímto filmem srovnával a žádný se mi tak už nikdy nevryl pod kůži. Až jsem shlédnul tenhle kousek, který po dlouhé době považuji za bravurdní dílo žánru. Písně skvěle zaranžované a úžasně zasazené do děje s takovou profesionalitou, že to celé sedí jako "prdel" v gatích. Geniální dílko! Do této chvíle jsem zbožňoval dva muzikály - Vlasy a Moulin Rouge, teď už mám hotovou svatou trojici.

plakát

Deadwood (2004) (seriál) 

Bohužel nemohu dát víc jak 2 hvězdičky. Kde jsou ty časy "pravých" drsných mužů západu. Tenhle příběh mohli pánové z Hollywoodu natočit v moderních kulisách jako součastný akční seriál a nic by se nezměnilo. Chybí mi tu jakási poetika západu, silná dějová linka, prostě to pro mě nemá šmrnc té doby. A ani skvělé herecké výkony to nedohnaly.