Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Queer as Folk (2000) (seriál) 

Rozkošný seriál, na rozdíl od mnoha jiných nepopisující zaručené pravdy o odlišných světech mužů a žen. Je posedlý formou, povrchní stejně jako jeho postavy. Hlavní postava, Brian Kinney, je stavěn do pozice sexuálního objektu jak mezi jeho přáteli, tak i před divákem Na rozdíl od ostatních postav nám nejsou předkládány jeho emoce, ale zejména tělo. Posilovna a tanec a Brian Kinney ve sprše..atmosféra zaručena, sex cítíte všude. Pod tím vším se vyvíjí příběh neortodoxního vztahu, který nežádá o pochopení, protože si je vědom své legitimity... Chápu, že samotné prostředí a vyprávění může někomu činit problémy- to, co je možno v heterosexuálním světě odsoudit jako abnormalitu, je předkládáno jako standart. Rozumím, že všichni se nemusejí kochat dlouhými záběry na nahá těla se stejnou rozkoší, jako já. (Mimochodem, díky QAF jsem pochopila popularitu Baywatch.) Ale pro mě okouzlující mix sexu, politické nekorektnosti, stylu a milostného vztahu, který mi i přes můj odpor k romantice přišel neodolatelný.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Bylo to...hezké. Ano, kamera skvělá, stejně tak hudba, neřkuli Emile Hirsh. A ta příroda! Nepokouším se o objektivní stanovisko. Svobodu hledám jinde, než v horách. Jsem děvče odchované městem. K filmu jsem se dostala víceméně z povinnosti, a přiznám se, že třetí shlédnutí už ve mně emoce vyvolalo, ale pouze zásluhou Emila Hirshe. Líbilo se mi systematické odkazování na jiné formy médií (kniha, domácí video), na druhou stranu jsem se nemohla zbavit pocitu rozpolcenosti- film vypráví o očištění ducha skrze přírodu, a na druhé straně po formální stránce využívá možností, jež nabízí technika.

plakát

Grindhouse: Planeta Teror (2007) 

zábavné.. a kdybych mohla na svém těle změnit jednu věc, vyměnila bych nohu za bazuku :)

plakát

Plastická chirurgie s. r. o. (2003) (seriál) 

Pro mě zcela luxusní záležitost. Seriál zkombinuje několik žánrů, aby vzápětí porušil pravidla každého jednoho z nich. Vrství klišé do té doby, dokud jich není tolik, že už to prostě klišé není. Hrdinové jsou tak nemorální, že jsou vlastně morální. Postavy jsou přepjaté, stejně tak situace- jakmile děj začne být vážný, po chvíli shodí sám sebe. Seriál boří vžitou představu o vkusu a na jeho troskách staví novou estetiku, jakési superklišé. Pokládá obligátní otázku, „Co se Vám na sobě nelíbí“, a podotýká, že pro vybudování ideální podoby je mnohdy třeba překopat vžité struktury, tedy nabourat představu o tv seriálu. A nebo, v případě pacientek, rozdrtit nějaké ty kostičky. PS. Nemyslím si, že seriál je misogynský. Seriál si dobírá ženy, pro něž je vzhled zárukou šťastného života (a bylo by převelice stereotypní myslet si, že všechny ženy jsou stejné, tedy že si seriál dobírá jakousi obecnou Ženu). Ano, degraduje ženy, ale pouze ty, které se degradovat nechají...