Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (85)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som videl iba prvú sériu. Vadí mi prílišná stereotypizácia queer komunity a určité situácie a ich riešenie mi neprídu veľmi reálne. A práve preto mi niektoré postavy doslova vadia. Ale človek vie nájsť aspoň kúsky seba v niekoľkých z postáv a sympatizuje s nimi. Postavy sa často ocitajú v situáciách, ktoré sú človeku blízke a mohol ich zažiť aj on sám. Hudba často fajnová ale niekedy prestrelia. Vyzdvihnúť musím ešte odvážnosť (homo)sexuálnych scén - nikde inde vo filme/seriály som doteraz nevidel tak explicitné mužské sexuálne scény (nie, pornografia sa sem naozaj neráta). 75-80%... 2. séria ma tak povediac sklamala a ledva sa vyšplhala na 3* - proste to na mňa pôsobilo celé hlúpo, umelo, a postupne som si znechutil aj tie posledné postavy, čo tam ostali...nebyť pár zaverečných dielov tak je to katastrofa. ... 3. séria neporovnateľne lepšia než tá druhá, ba dokonca asi zatiaľ najlepšia - dramatickejšia, zmysluplnejšia a emotívnejšia ... 4. séria si drží štandard a nijako nepošramotila celkovú úroveň seriálu ... P.S. Rozhodne to nie je seriál iba pre teplošov, aj keď ortodoxným heterákom a fanatickým veriacim sa asi vlasy zježia pri spomínaných scénách =D ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tímhle seriálem jsem intenzivně žila několik týdnů, stejně jako kdysi u L Word, proto na mě taky tak moc zapůsobil. Pět sérií poskytuje dostatečný vhled a sžití se s charaktery jednotlivých postav, které ovšem nejsou statické, ale neustále se vyvíjí. Byla zde znát britská předloha - QAF se nebál tematizovat záležitosti jako nedostatek peněz, osamělost, problémy se vzhledem a plastické operace, stárnutí, rakovinu, drogy, HIV a jiné pohlavní choroby, promiskuitu, vztahy, hate crimes a stereotypy kolem gayů, práva menšin atd. Zkrátka neřešily se jen příjemné věci, ale opravdový život v celé jeho pestrosti. Myslím, že v roce 2000 je zobrazení těchto témat v televizi takto otevřeným způsobem poměrně dost revoluční záležitostí, která měla velký společenský dopad a pomohla všem lidem trochu nahlédnout do životů gayů, ačkoliv ty životy určitě nejsou jednotné. Měla bych k tomu akorát jednu malou výtku a sice to, že podle seriálu to vypadá, že minimálně 80% populace jsou gayové. Je mi jasné, že to mělo zobrazovat život určité komunity, ale byl tam přesah i do toho běžného světa, ve kterém všichni žijeme, a tak mi přišlo zvláštní, že kamkoliv se postavy dostali, okamžitě se na ně někdo významně podíval, jako kdyby měli napsáno na čele, že jsou gayové a vzápětí spolu mizeli kdesi na záchodcích nebo jinde. A pokud už někdo nebyl gayem vědomě, stal se jím po sexu s mužem, jako třeba fotbalista Drew, zkrátka trochu nereálné podle mého názoru. Nicméně Brian Kinney, Michael, Justin a Debbie jsou postavy, které mi navždy zůstanou v srdci, protože každý z nich rezonoval s některou částí mé osobnosti. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Queer as folk je neskutečná jízda, přemýšlím snad jediný film/seriál, kde si to naplno rozdávají gayové (a já všechny ty vysochaný těla určitě můžu). Tleskám za skvělý výběr hlavních protagonistů - gaye v nich těžko hledat a a pak stačí minigesto a je to tam. Ty lesbičky mě tam trochu vadí, respektive vadí mi jejich ztvárnění, nedivím se, že ta právnička leze Brianovi na nervy, mně taky a orientací to nebude. Hláška o tom, že když tu výchovu mohli zpackat rodiče, proč bychom nemohli taky, ta mne docela osvobodila. Některé postavy jsou samozřejmě přehnané (např. matka Michaela), nevím, zda mne to celé bude stejně dostávat i po shlédnutí více dílů, ale zatím hltám díl za dílem, je to fakt divoká jízda, včetně všech těch disko-songů, které se báječně hodí nejen do Babylonu. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

"You think you're a man, you're only a boy.." Vynikajúce... Perfektní herci, úžasná hudba a nočný život a k tomu veľa krásnych myšlienok. Päť sérii doslova zhltnutých v priebehu jedného mesiaca, to sa mi ešte naozaj nestalo. Prepracovaný dej, ktorý ma častejšie dohnal k slzám ako k smiechu. Veľmi málo vecí, ktoré by bolo treba vytknúť, a preto iba poďakujem za ten krásny čas s tebou QaF. Liberty Av., diner, Bri & Mikey, Vic & Deb, Justin, Em, Blake... thumpa thumpa continues ♥ ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel o tomto seriálu, docela jsem se těšil, až jej shlédnu, protože mi to přišlo jako docela originální téma. Ale po cca 10 dílech jsem se začal trochu nudit - přišlo mi že se neustále opakuje totéž. Sice jsem dokoukal teprve první sérii, ale musím hodnotit velmi vysoko za originální, nekomerční a hodně dobře natočený seriál. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (30)

  • V jednom rozhovoru se Galea Harolda ptali, jaký měl pocit, když líbal muže. Gale Harold odpověděl, že polibek s Justinem (s mužem) je více živočišnější. (Dlee)
  • Několik měsíců po odvysílání 5. série se na intenetu objevila odlišná závěrečná scéna, kde před klubem stojí podobně jako Justin (Randy Harrison) mladý chlapec a váhá, zda má vstoupit do víru gay komunity. (Dlee)
  • Na začátku seriálu měla Sharon Gless připraveno pro svoji postavu 17 ruzných paruk, přičemž každá mněla jinou barvu a jiný sestřih. Nejdřív stanice Showtime souhlasila s tímto nápadem, později však nápad zamítla a přiměla ji nosit v celém seriálu pouze jednu paruku. (Dlee)

Reklama

Reklama