Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (337)

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Jednoznačně skvělý seriál pro kohokoliv. Malé roztomilé městečko žijící svým životem a v něm obyvatelé, kteří mají tolik rozdílné charaktery. Ať už se zdá, že jejich dialogy jsou až moc "přehnané" až moc " nereálné" prostě až moc, k postavám patří a mě nezbývá než obdivovat človíčka, který tento scénář tvoří - protože kdo z nás by byl schopen zakompenzovat světové spisovatele, filmy různých stylů do vtipných dialogů, tak, že nám příjde, že jsou všichni všebecně vzdělaní a sečtělí milovníci filmů. No a upřímně, komu necuká v koutcích když vidí Kirka?

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Nenapadá mě jiné slovo než děsivé. Tím víc, když si vezmeme, že takto to opravdu bylo.

plakát

Bathory (2008) 

Film Bathory, je na naše poměry až překvapivě výborný snímek, který zachycuje slavnou Čachtickou paní z jiného úhlu pohledu a tím tak nabourává nejznámější pověsti a legendy týkající se její osoby. Než se dostanu ke svým pocitům z toho filmu, musím reagovat na pár komentářů: Co se týče komentáře od kurzana - srovnávat legendu o čachtické paní s tím, že je to to samé jako je pozastavovat nad psychopatickými pohnutkami Adolfa Hitlera mi příjde naprosto nemístné. Dle historických faktů je právě Jakubiskův obraz o Erzebeth Bathory jako ten nejpravděpodobnější - čili fakterm je pouze to, že k vraždám došlo - legendou je to, že Bathory byla šílenou vražedkyní, která se koupala v krví zavražděných panen a nejlogičtějším předpokladem je to, že se stala pouhou loutkou (tedy velmi bohatou vdovou) na politickém bojišti o moc a bohatství. Naopak neotřesitelným faktem né legendou ani pověstí je šílená postava 2. světové války Adolf Hitler. Co se týče druhého komentáře, který mne překvapil je komentář od Silase: Napsat, že se děj od knihy skoro neliší je úplně mimo - tedy za překpokladu, že autor tohoto plku myslel nejznámější knihu o čachtické paní od spisovatele Joža Nižnánského. V jeho knize, je totiž Bathory vražedkyní, která je schopná kvůli své víře v neusychající krásu zavraždit kohokoliv. Není zde ani zmínka o tom, že by měla syna, Její sluha Ficko, je tam pak vykreslen, jako zrůda s obrovskou silou. Kniha se hemží postavami zbojníků a farář Jan Ponicenus je hodná, mírumilovná a srdečná postava - zatímco ve filmu je to fanatický zmetek, který věří všemu, bez patřičných důkazů. A co se týče mých pocitů? Anna Friel, byla zásah do černého. Nádherná ve své přirozené kráse, úžasná ve svém ztvárnění Erzebeth. Karel Roden, už několikrát dokázal, že je jedinečný Pan herec. Bolek Polívka a Jirka Mádl, mne trochu z počátku rušili z prožitku filmu, ale po čase jsem si zvykla a přijala je jako takové odlehčení. No celkově jsem měla z tohoto filmu zpočátku tak trošku zmatek, přišlo, mi, že jsem viděla očima režiséra, který ještě neví, na jakou stranu se přikloní, ale pak jsem se nechala strhnout a na konci filmu jsem byla unešena. Byla jsem nadšená a tak trošku sobecký hrdá, na to, že jsem jejich interiéry vlastně znala osobně ať už to byl úžasný hrad Buchlov, hrad Kost, nechvalně proslulé Velké Losiny a další....jen mít příležitost dostat se ke zřícenině hradu Čachtice. Naprostým bonbónkem pak pro mne byly snové představy, které byly prostě úžasné. Jsem z tohoto filmu opravdu nadšená a absolutně mi tyto pocity nikdo nevezme. Skvělé!!!!!

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Příběh jedné lásky, ale takové té něžné, křehké ale přitom vášnivé a silné. Prostě takové, na kterou se v dnešní době lehce zapomíná. Tristan je roztomilý mladík, který se rozhodne své vyvolené na důkaz lásky donést hvězdu, ale copak se stane, když hvězda spadne na zem a z ní se vyklube překrásná dívka nepokažená temnou stránkou lidských vlastností? Michelle Pfeiffer je sexy, je uhrančivá a ve své roli čarodějky prostě výborná. Třešničkou na dortu je pak jednoznačně nepřekonatelný Robert De Niro v roli drsňáka s laskavým srdcem. Pokud si přejete zhlédnout film s kvalitní dávkou romantiky, perfektními výkony herců, film, ve kterém nechybí dávka napětí okořeněné vtipnými scénami můžu vřele doporučit tento snímek - nebudete sklamáni.

plakát

Sám doma (1990) 

Kevin je roztomilý rošťák zato jeho starší bratr Buzz je na zabití a minimálně jednou by potřeboval pořádnou ránu pěstí přímo mezi oči. Když však ta jeho ne/povedená rodinka odjede a na Kevina zapomenou, tehdy začíná ta pořádná Vánoční zábava.

plakát

Lazebník sibiřský (1998) 

Nádherné. Seděla jsem a s vyvalenýma očkama jsem se nechála unášet tak silným příběhem, že jsem si ani neuvědomila svých slz stékajících po tváři. Tak překrásný romantický snímek se jen tak nevidí.

plakát

Kleopatra (1963) 

Elizabeth Taylor je naprosto precizní a nepřekonatelná. Tohle je pro mne naprosto nej z historických velkofilmů.

plakát

Slunce, seno, jahody (1983) 

Já se prostě smála a směju se i teď, když si vzpomenu. Ať už to bylo skvělou Kelišovou - né že bych donášela, ale hlásit se to musí, Helenkou Růžičkovou - kterak pláče u Angeliky a zasněně ji sklouzne z obrazovky na manžela a v tu ránu se sen mění na krutou realitu, ať už to bylo skvělým Luďkem Kopřivou coby velebností Otíkem - pro mne to má prostě kouzlo praštěné ale prostě skvělé komedie.

plakát

Miss Potter (2006) 

Tak roztomilé, tak něžné, plné citů a krásných malůvek. Renée tu roli nehrála ona ji žila.

plakát

Noční motýl (1941) 

Hana Vítová zde lehce zastínila krásku Adinu Mandovou. Její herecký výkon je perfektní. A krom toho Noční motýl je jeden z nejkrásnějších valčíků a já valčíky miluji.