Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Naprosto originální a neopakovatelná atmosféra, film má duši, která na vás svým kouzlem dýchá každou minutu. Neskutečně vtipné, hluboké a nevtíravě dojemné, žádné laciné triky, jak se dostat divákovi pod kůži. Tento film se tam nakonec dostane i bez toho, nenápadně, jemně, opravdově a neopakovatelně. A nemusím ani říkat, že naprosto miluju Scarlett Johansson :-)

plakát

Nevratné láhve (2006) 

Velice milý snímek, který střílí do (a často SI stříli z) témat, které děsí hodně lidí - stárnutí a celkový úpadek a co si s ním počít. Přes jeho vysoký věk, obdivuji charisma hlavního hrdiny.

plakát

Neobvyklé dobrodružství (1995) 

Místy zbytečně zklouzává do pathosu, ale jinak velice originální provedení Petra Pana. "This play is about innocence, not about seduction." Tento film je o obojím a ještě s bonusem navrch. Kdo chce přemýšlet, může najít komplexní alegorický příběh, který si vyhrál se symbolikou. Beryl Bainbridge rulez. A samozřejmě, needless to say, Alan Rickman je bůh.

plakát

Stav beztíže (2009) (seriál) 

Hodně, hodně, hodně mě naštvali, že stopli natáčení..

plakát

Užívej si, co to jde (2009) 

Az na ten ponekud mekky konec, krasnej, typickej Woody, vtipny jak vzdycky, originalni jak vzdycky. Nezklame.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Vubec jsem to nepochopila, ale bylo to skvely.

plakát

Oni žijí! (1988) 

Správně úchylné, správně parodické, vážné a zároveň krutá sranda. Takové hybridy mám ráda.

plakát

Orphan (2009) 

Jak kdysi napsal recenzent původní redakce Cinemy v recenzi na Vyjednavače - osahané kliky, ale půdorys nečekaně originální. S P O I L E R S: V tomto thrilleru uvidíme všechno, co se do tohoto druhu filmů dává - idylický začátek, postupné zhoršení situace, závěrečný boj o život, do toho několik lekaček. Ale celé je to vystavěno na nečekaně originálním základu, který mě velice mile překvapil a v mém hodnocení filmu přidal dvě hvězdy a který mi dovolil zapomenout na fakt, že ve skutečnosti by se dívenka asi těžko mohla léta vyhýbat zubaři nebo lékaři, který by přišel na to, o co jde. Navíc ta malá/nemalá je zahraná velice dobře. Rozhodně však nedoporučuju rodičům, kteří zvažují adopci :-)

plakát

Láska na inzerát (2005) 

Můj oblíbený relaxační žánr, takže i když to objektivně nedosahuje moc vysokých kvalit, mě se to líbí :-)